fbpx

Ingrid i sitt koselige hus heime på Skonseng.

Helgepraten med Ingrid Festivalsjef

Ingrid Alte Westman (27) kom heim til Helgeland med mål om å jobbe for at folk skal kose seg.

Ingrid bodde i Trondheim og hadde nettopp fått seg kjæreste da drømmejobben heime på Helgeland dukka opp – en stilling i HES, som arrangerer festivaler og markedsfører noen av Skandinavias største og beste artister. Det var bare en ting å gjøre; bli enige om at avstandsforhold er tingen og reise hjem. Ingrid ble ganske kjapt festivalsjef for Verket Musikkfestival.

 

God til å gi unge folk sjansen

Ingrid er oppvokst på Skonseng, ei koselig bygd et kvarters kjøring fra Mo i Rana. Hit flytta hun tilbake, og her jobber hun nå på HES sitt Skonseng-kontor, som hun leende kaller det.

Foto: Eldbjørg Fagerjord

 

Da jobben hun har nå først ble lyst ut, ble Ingrid bombardert av henvendelser hjemmefra.

– Jeg hadde sagt til familie og venner at jeg ikke kom til å flytte tilbake før det var en relevant jobb til meg her. Å bli festivalsjef var en type stilling jeg følte lå fram i tid, men jeg fikk sjansen ganske fort, sier Ingrid, som da var 24 år.

Med seg på flyttelasset hadde hun bachelor i medievitenskap, erfaring fra jobb i Kosmorama Filmfestival og diverse andre musikkfestivaler, som Pstereo og Juba Juba.

– Det var kult av sjefen min i HES å satse på meg. Det var jo jobben som gjorde at jeg måtte ta steget og flytte hjem ! Jeg har inntrykk av at næringslivet her er gode til å gi sjansen til unge folk. Jeg kjenner flere unge med stillinger som jeg egentlig tenker trenger 17 års erfaring. Det er ekstremt med muligheter her, sier Ingrid.

 

Elsker ei utfordring

Som festivalsjef består dagene av utrolig mange forskjellige gjøremål – alt fra å forstå businessdelen av festivaldrifta til å bidra kreativt med hvordan for eksempel hvordan festivalen skal forbedres for publikum.

– Det er artig å være involvert i så mye forskjellig. Jeg liker at jeg må forstå mange deler av festivaldrifta. Det gjør at jeg blir utfordra på mange områder, og igjen gjør det at jeg føler meg mer sikker i jobben min.

Ingrid er eneste HES-ansatt i Mo i Rana, men har likevel et godt nettverk rundt seg, både i HES og blant linjelederne for Verket.

– Jeg føler meg aldri alene. Jeg samarbeider med folk som har enormt mye kunnskap og erfaring. Det er gull verdt!

 

Fint å oppleve all støtten

Selv om alt ikke har blitt som planlagt da hun kom heim til Helgeland for å jobbe med Verket, så føler Ingrid på at hun har vært heldig.

– Da covid-19 kom ble alt snudd på hodet – ikke bare i vår bransje, men over hele verden. I all hovedsak har vi vært heldige, med trygghet i støtteordninger og samarbeidspartnere som gir oss beskjed om at de står ved vår side uansett. Slik har jeg sluppet magesår, sier Ingrid, og legger til:

Foto: Hanna Evensen

 

– At Verket sto sterkt har jeg visst fra før av, jeg har jo vært publikum i mange år. Men det siste halvannet året har vi sett hvor mange som på ordentlig står bak oss og støtter oss. Det har vært veldig fint å oppleve. Det at festivalen betyr så mye for folk gjør at det er ekstra stas å jobbe med dette. Jeg elsker å se at folk koser seg, og nå storgleder jeg meg til å endelig få arrangere et fullskala Verket siste helga i august, smiler Ingrid.

 

Helgelandstipset

I fritida farter Ingrid en del til Trondheim for å besøke den tidligere nevnte kjæresten. Hun er også mye sammen med familie og venner, og tar danseklasser på Kraft Dansestudio.

– Dans er en lidenskap jeg endelig har tatt opp igjen. Det er så artig! Her er jeg sammen med mange andre som tidligere har drevet med dans. Dansemiljøet er rikt her, og med dansing i livet føler jeg meg hel igjen.

Ellers utnyttes Helgelandsnaturen av festivalsjefen. En tur hun aldri glemmer er en tur til Rabothytta hun tok med gode venner i vår.

–  Tenk, brevandring med ski og shorts! Finere blir det ikke. Ellers har jeg gått mange småturer rundt omkring her. Det er så lett å glemme hva vi har rett utenfor stuedøra, og hvor enkelt det er å komme seg ut på tur. Planlegging er unødvendig, det er jo bare å dra!

Foto: Privat

 

Proffe folk i kulturlivet

Festivalsjefen benytter seg også gjerne av det brede kulturtilbudet i regionen.

– Det er vel knapt noe sted på vår størrelse i landet som har så mange festivaler som Helgeland. Kulturlivet her er mangfoldig, og er preget av proffe folk med stå på-vilje som gjør ting ordentlig, samtidig som de tør å satse. Jeg ble veldig godt mottatt da jeg kom tilbake – og det føler jeg er litt spesielt. Folk er så inkluderende, og det er nettopp slik man må være for å få til ting. Vi heier på hverandre på Helgeland. Det er sinnsykt mye potensial i denne regionen.

 

Se også: Få med deg artistslippet til Verkefestivalen 2022!

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.