fbpx

Velvær på Selvær 29.- 31. juli 2021

I andre runde av Velvær på Selvær blir det gamle fiskemottaket Olderstad atter en gang gjort om til festivalarena!

Velkommen til andre runde av Velvær på Selvær!

En liten festival i det gamle fiskemottaket Olderstad på Selvær i Træna Kommune. Under festivalen blir det gamle fiskemottaket Olderstad, atter en gang gjort om til festivalarena. Det blir konserter, film og kortreist mat og drikke. Velvære i alle varianter! Ta turen og få litt Velvær i monitor!

Billetter finner du her!

Murmur

Med et drømmende perspektiv på synth- og elektronikasjangeren skaper Murmur forførende, filmatiske musikkopplevelser. Hennes mystiske opptredener preges av sterk tilstedeværelse, og en stemme som tar deg gjennom hele følelsesregisteret. Dette har ført Murmur til scener i mørke klubblokaler, ut på Europaturné, og nå til Velvær på Selvær.

 

Ósk

Ósk er en av Norges best bevarte indieskatt-hemmeligheter, men har gjort seg bemerket nasjonalt og internasjonalt i nisjekretser som setter pris på akustiske, intime, vâre lydlandskap og poetisk lyrikk. I februar i år kom endelig debutalbumet «Grå», 8 år etter EPen som presenterte det unike Ósk-universet for første gang. Låtskriver Oskar Yazan Mellemsether er selektiv på hvor musikken fremføres live, og Velvær på Selvær gir, etter hans mening, en perfekt ramme for musikken.

 

Metteson

Metteson er musikken du spiller av når du lener hodet mot ruten i bilen og drømmer at du er med i en musikkvideo. Det er lydsporet til første tur på byen i ny skinnjakke, og til nachspielet etterpå, enten om du er lykkelig fordi du fikk klina med den vakreste på dansegulvet, eller depper fordi du ikke turte danse. Metteson er store følelser, og sender tankene til åpent hav og turer i kabrioleten langs kysten.

 

Lokoy

Lasse ‘Lokoy’ Lokøy er av den evige kreative sorten som henter inspirasjon hvor enn han snur seg.
Enten det er midt under en kveldsstund med familien eller i løpet av en rørende korkonsert på Island holder han lydopptakeren parat.

2020 var et spesielt spennende, musikalsk år for Lasse Lokøy som blant annet rakk å slippe to album med Sløtface samt bidra med produksjon for artister som Daniel Kvammen, Safario og GABIFUEGO. Parallellt gikk løpet mot debut albumslipp med singler som «classic city girl», «a mistake», «both eyes» og «relay». Tilfeldighetene skulle ha det til at en uventet lang samtale med en Übersjåfør, om maskene vi skjuler oss bak på digitale flater, ble gjennomgående tema for albumet.

Lokoy | Foto: Xin Li

 

Dj_grovi

Ein skal ikkje sova burt sumarnatta – heller ikke på Velvær! Derfor gleder vi oss stort til å avslutte årets festival med dette dj-konseptet§ Spektakulære kostymer, frekke hits og eksplosiv energi! Dj_grovi er en groovy, ekstravagant skapning som gir folket dansefesten de alltid har drømt om. Slipp ut dansedyret!

dj_grovi | Foto: Ida Gøytil

 

Kristin Stubberud

Kristin Stubberud begynte å dj’e i 2019, og sier følgende om den berikende opplevelsen: «Å spille musikk har utvidet hodet mitt og smaken min 111%. Plutselig blir alle verdens sjangre interessante. Man kommer helt sykt nært. Også henger det tett sammen med dansen: Hvis jeg føler låta gjennom kroppen, så er den min».

Hør mer på soundcloud.com/kristinstubberud

Kristin Stubberud | Foto: Eivind Landsvik

 

In nature’s deep

In nature’s deep er et samarbeidsprosjekt mellom Halvor Skiftun Digernes, The Northern Company og Myken Destilleri. Halvor er tidligere gründer og barsjef for Fuglen, som er en anerkjent kaffebar og cocktailbar med filialer i Oslo og Tokyo. Nå har han gått over til keramikk og studerer ved KHiO på fakultetet for kunst og håndverk. Som keramiker har han et fokus på bruk av lokalt råstoff og gamle brenningsmetoder. I dette prosjektet ønsker han gjennom samarbeid å sette mer fokus på ressursene vi har i havet og hvordan man kan spille på lag med havet for å skape nye uttrykk og opplevelser

Vi gleder oss stort til å se hva som kommer ut av dette prosjektet mellom tang, destilleri og kunsthåndverk!
Prosjektet er en del av AiR Træna

In nature’s deep | foto: Marthe Amanda

 

Dorothea Økland

Dorothea Økland spiller moody og uimotståelig fengende DIY-elektropop, full av underlige teksturer og finurlige melodilinjer. Økland har skapt seg et musikalsk landskap bestående av synther, harpe, fløyter, fieldrecordings og vokal i kombinasjon med hjemmesnekra visuals. Vokalisten/produsenten er aktiv med prosjekter innen indiepop, frijazz, jazzpop, vokalimpro, og komponerer musikk til moderne dans og teater. Dorothea er også å finne i band som Hey Love, Soft Punch, Klossmajor og Nothing Personal. I mai slapp hun «Fake Flowers», første singel under eget navn!

Dorothea Økland | foto: Marlene Kristopine Økland

 

Sverre Brand

Sverre Brand (Filter Musikk, Sunlab) Finner du som regel bak disken på Filter Musikk Oslo eller bak spakene på MIR eller Kafé Hærverk. Med en kjærlighet for nostalgi og eufori beveger settene hans mellom ambient, techno og house. I sommer kommer han til Velvær!

 

Racing Heart

Racing Heart, Mathias H. Tjønns musikalske alias, ble til i Brooklyn i 2010 og flyttet tilbake til gamlelandet i 2016. Så langt har det blitt én EP og to album ut av det, med hjelp av musikere fra blant annet Sufjan Stevens, War on Drugs, og mer hjemlige heltinner som Jenny Hval og Hanne Hukkelberg. Tredjealbumet spilles inn i disse dager og flere låter derfra blir med på tur nordover til Velvær på Selvær. Audun Vinger skrev en gang i avisa at Racing Heart har «et eiendommelig sound der knudrete avant-folk og elektronisk musikk møtes». Det kan nok alle leve godt med.

På Velvær gønner vi på med en akustisk konsert i det vi så ydmykt kaller for Slørkhølet riviera lørdag formiddag! Ta med badetøy, kjøp med frokost fra skola – vi bjudar på kaffe!
Ja, OBS på at venue og spilletid kan endres av hensyn til vær

 

Smaken av Selvær – UTSOLGT!

Selvær er et lite fiskevær i Træna kommune, på Helgelandskysten. Til vanlig er det i underkant av 50 fastboende, men det skorter likevel ikke på opplevelser.

Billetter finner du her!

 

Følg med på facebooksiden til Velvær for mer informasjon om festivalprogrammet eller praktiske opplysninger som overnatting, reiserute og lignende.
Mer informasjon finner du på:  https://www.selvaer.no/

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.