fbpx
Startreken til milæ

Foto: Helgeland Event

Up for a challenge?

Vi har samlet et utvalg av lokale løp og konkurranser som arrangeres i løpet av sommeren 2020.

Celsastafetten Challenge 2020

Dato: 6. juni – 28. juni 2020

Revelneset Celsastafetten

Den 6. juni 2020 skulle den sjette utgaven av Celsastafetten blitt avholdt i Klokkerhagen, men grunnet tiltakene i forbindelse med Covid-19-situasjonen blir ikke årets stafett avholdt som normalt.

Arrangørene ønsker likevel å legge til rette for aktivitet, løping og lavterskelkonkurranse for innbyggerne i Rana i år også, og har derfor inngått et samarbeid med Oksskolten IL for å lage en løpeutfordring i juni. Konkurransen starter lørdag 6. juni og vil vare ut søndag 28. juni.

Det er opprettet løpesegmenter i Strava på hver etappe og på hele den lange og den kortere løypa, så dersom du starter løpeaktiviteten i Strava og løper eller går igjennom løypa så registreres resultatet automatisk. Du kan velge å spesialisere deg på en enkelt etappe, eller prøve lykken på flere av etappene – eller kanskje til og med hele løypa?

Konkurransen er gratis å være med på, og alt du trenger å gjøre for å være med er altså å laste ned appen Strava og starte løpinga. Det vil bli premiering til beste løper på alle distansene, fordelt på klassene Menn, Kvinner og Junior (U16). En løper vil kun ha mulighet til å vinne førstepremie på én distanse.

Hovedfokuset hos Celsastafetten ligger alltid på massen, og ikke på de raskeste, så de vil som vanlig ha flest trekningspremier blant alle deltagerne.

Les mer

Vega Challenge – Nordens råeste kajakkrace

Dato: 10.-11. juli 2020

Foto: Vega Challenge

Vega Challenge er et kajakkrace som gir deg en opplevelse utenom det vanlige. Konkurransen finner sted rundt Vegaøyan på Helgelandskysten. Racet tar deg gjennom Vega sine 6500 øyer, holmer og skjær, og utfordrer deg i varierte havforhold. Vega Challenge har flere etapper som vil utfordre alle nivåer. Den lengste, Vega rundt, gir deg den ultimate utfordringen. Racet er på havets premisser, du må både kjempe mot det og med det for å nå målet.

Les mer

MILÆ 2020 – Sentrumsløp i Mosjøen!

Dato: 22. august 2020

Startreken til milæ

Foto: Helgeland Event

MILÆ er et et flatt sentrumsløp i Mosjøen der du kan velge selv om du vil delta i konkurranseklasse eller i mosjonsklasse uten tidtaking. Med start og mål i sentrum av Mosjøen blir dette en folkefest og kanskje Norges raskeste mil?

Les mer

 

Okstindan Fjellmaraton – En real fjelltur i praktfullt nord-norsk terreng!

Dato: 22.-23. august 2020

Okstindan Fjellmaraton som også kalles Okstindmarsen eller Okstindan rundt er ei vandring i nydelig vakker natur, variert terreng og med mange kulturopplevelser. Fjellmarsen går rundt Okstindan fra Røssvatnet til Korgen, er totalt 5,5 mil og går over to dager.

Les mer

 

Lovundmila 2020

Dato: 5. september 2020

Folk som springer på Lovund

Ytterst på ei øy langs den vakre Helgelandskysten arrangeres det morsomme og fartsfylte løpet Lovundmila for sjette året på rad. Målet med løpet er å være i bevegelse, holde seg i form og å ha det artig. Det er derfor mulig for alle å stille til start. Alle som deltar får medalje på Lovundmil-arrangementet.

Løypa som skal springes under Lovundmila dekker stort sett alle veiene på øya. Her løper du på en kombinasjon av asfalt og grus med drikkestasjoner og motiverende heiagjenger langs hele ruta. Du vil se stort sett hele Helgelandskysten, både i nord, sør, øst og vest. Du vil løpe forbi blant annet kystlandskap, gamle naust, moderne arkitektur og industri. Du vil løpe på molo og i fjærsteinene.

Flere løp

  • For de aller minste barna vil det være en distanse på 500 meter.
  • For de litt større barna er det en distanse på 1,2 kilometer.
  • Etter barneløpene arrangeres stafett.

Stafetten er lagt slik at man kan løpe i forkant av Lovundmila. Seks deltakere, tre kvinner/jenter og tre menn/gutter på hvert lag. Distansene er fordelt på 2,7 km, og hver enkeltdistanse varierer fra 110 meter til 420 meter. Så her kan du utfordre kolleger, familien, vennegjengen, klassen, syklubben og jaktlaget! Det kåres vinnere basert på tre kategorier: Beste tid, beste outfit og beste sportsånd!

  • For litt eldre løpere (fra 12 og oppover) arrangeres 5 km. og selveste Lovundmila.
  • Nytt for i år er halvmaraton.

Les mer 

 

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.