fbpx
Ungdommer Sommercamp

Unik sommerjobb for studenter innen digitalisering

Tenk deg å bruke sommeren på å løse Norges digitaliseringsutfordringer. Det får 8-10 studenter mulighet til i år gjennom initiativet DigiHelgeland Sommercamp. En bedre kickstart på karrieren skal man lete lenge etter!

DigiHelgeland Sommercamp

Det er første gangen sommercampen arrangeres på Helgeland, etter mange års gode erfaringer med lignede sommercamper ved Digitaliseringsdirektoratets (Digdir) kontor på Leikanger. Sommercampen er i regi av Digdir, Brønnøysundregisteret og Digitale Helgeland. Studenter innen IT-systemutvikling, jus, design og informasjonsforvaltning vil få direkte mulighet til å påvirke tjenester som brukes av brede lag i befolkningen. Aleksander Millang fra Digitale Helgeland er ikke i tvil om at sommerstudentene vil trives.

– Ikke bare får de jobbe på en plass som mange betrakter som hjertet av digitalisering i Norge, men som også er en av Norges råeste opplevelsesdestinasjoner. Jeg snakker som tilflyttet sørlending – og jeg har til gode å kjede meg blant alle naturopplevelsene og severdighetene her i nord – fra midtnattsol og kajakkpadling til festivaler og øyhopping.

Oppgavene som studentene skal bryne seg på, er svært aktuelle og kan være med på å løse reelle digitaliseringsutfordringer i Norge. Her vil de jobbe i tverrfaglige team, og med støtte fra arrangørenes egne ansatte. Det blir dermed ikke bare jobb gjennom hele sommeren. Noe studentene Mira Beichmann Krogh, Charlotte Sivertsen Helland, Johannes Skjeltorp-Borgaas og Øystein Flø Baste bekrefter, for det sosiale livet er over all forventning. Sommercamperne har allerede vært med på ulike turer og opplevelser, fra rib-tur gjennom Vegaøyene til Herøy, tur til Vegatrappa og Via Ferrata.

– Det korte svaret er at sosiallivet her er fantastisk.  Å være sommercamper er utrolig sosialt. Både de andre studentene og de ansatte har vært imøtekommende og inkluderende. Og ribtur til Herøy var magisk!

Ungdommer på fjelltopp

En case av verdi

Studentene jobber med å utarbeide konsept for en digital tjeneste som omhandler redusert foreldrebetaling i barnehage og SFO i 16 helgelandskommuner. Casen er rettet mot regjeringens digitaliseringsstrategi med fokus på å skape sammenhengende tjenester på tvers av offentlige etater.
– Studentene får en unik mulighet til å forstå hvor viktig det er med gode og tette samarbeid på tvers av fagområder der man utnytter hverandres potensiale til det fulle. Samtidig får vi verdifulle innspill fra dyktige studenter som både har kompetanse, men også ser ting med nytt blikk. Oppgaven studentene løser i samarbeid med oss vil forenkle og potensielt forbedre hverdagen til brukerne, så samarbeidet kan gi stor nytte for oss, sier Thomas Saly, som er en av mentorene i arbeidet.

Blir rustet til arbeidslivet

Etter en sommer med å løse Norges digitaliseringsutfordringer kan studentene sitte igjen med både arbeidserfaring og spennende opplevelser.
– Vi tror opplevelsen blir god og sammensatt. Vi kan bli bedre rustet for arbeidslivet, få masse ny kunnskap og gode minner! Vi tror også Helgeland blir et sted vi har lyst å komme tilbake til, sier sommercamperne.

 

Studenter som sitter i auditorium

Om Digitaliseringsdirektoratet

Digitaliseringsdirektoratet er underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Direktoratet har kontor i Brønnøysund, Leikanger og Oslo. Det nye Digitaliseringsdirektoratet bygges nå opp til å bli drivkraften for digital transformasjon av offentlig forvaltning. I Brønnøysund er det Altinn de fleste jobber med. Altinn er sentral i arbeidet med å legge til rette for, og forenkle dialogen, mellom offentlige virksomheter, innbyggere og næringsliv.

Om Brønnøysundregistrene

Brønnøysundregistrene utvikler og driver digitale tjenester som gjør det enklere for mennesker og næringslivet å forholde seg til det offentlige. Vi driver mange av landets viktigste registre og har laget og forvalter den nye kompensasjonsordningen for næringslivet. Brønnøysundregistrene er en arbeidsplass der fagene IT, jus og forvaltning av informasjon gir et godt tverrfaglig samarbeid. Dette gjør vi gjennom å utvikle gode systemer og tjenester som gir verdi for alle, og ved å tilby våre data slik at flere kan utvikle tjenester som bidrar til økt verdiskapning.

Om Digitale Helgeland

Digitale Helgeland er et samarbeidsprosjekt mellom kommunene Alstahaug, Bindal, Brønnøy, Dønna, Grane, Hattfjelldal, Hemnes, Herøy, Leirfjord, Nesna, Rana, Sømna, Træna, Vefsn, Vega og Vevelstad. Vår visjon er «sammen for utvikling og bedre tjenester». Vi jobber for at digitaliseringsarbeidet på Helgeland skal øke kvaliteten og effektiviteten på tjenestene våre, gjennom en forbedret bruk av ressursene i kommunen. Dette skal i sum bidra til en enklere hverdag for våre innbyggere, et bedre møte med kommunen og at Helgeland sammen skal få dette til.

Logo Digitale Helgeland

 

 

 

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.