fbpx
Carlos Perez

Foto: Hege Celine Sæthre

Fra kysten i Spania til costa del Helgeland

Carlos Gomez Perez er fra landsbyen Huelva i Spania og fikk sommeren 2017 tilbud om jobb ved Brønnøysundregistrene.

– Det var en smellvakker soldag der folk i kajakker padlet gjennom sundet; «Hvor signerer jeg arbeidskontrakten?», spurte jeg!

Da Carlos og fru Laetitia, opprinnelig fra Paris, kom tilbake til Brønnøysund desember samme år, var det et ganske annet klima og lys som møtte dem.

– Men den mørke tiden ga mulighet til å delta i så mye annet. Jeg startet å spille klarinett i det lokale musikkorpset og møtte et utrolig inkluderende miljø og fikk raskt mange venner kona mi og jeg har kontakt med, sier han.

Deltok i løp: Carlos og kona Laetitia under maraton som holdes i Brønnøy hvert år. Foto: Privat

Carlos Gomez Perez fullførte bachelorgraden sin i Norge, har jobbet for Kongsberggruppen og har etter hvert tatt en master innen IT.

– Jeg jobbet for IT-konsulentbedriften Accenture i Praha da jeg fikk tilbud om jobb ved Brønnøysundregistrene. Nå er jeg testarkitekt i IT-avdelingen, en jobb jeg takket ja til fordi jeg har stor interesse for teknologi. Her ved Brønnøysundregistrene er det et stort utviklingsmiljø og interessante arbeidsoppgaver, sier han.


Perez sier han trives godt sammen med kollegene sine.
– Det er en spennende arbeidsplass, sier han om den statlige etaten med stort IT- og jusmiljø og registre innen alt fra foretak til ektepakt samt forenklende innovasjonsarbeid.

I løpet av tiden i Brønnøysund har Carlos og Laetitia kjøpt seg hus, giftet seg og fått en liten datter.


– Det største er selvsagt at vi har fått lille Alice, og det er hun som er sjefen nå, sier han med smil og nevner et annet personlig høydepunkt fra tiden i den lille kystbyen.


– Da vi giftet oss i rådhuset fikk vi en overraskelse. Musikkorpset (BMK) jeg er med i dukket opp. Det ble fint og høytidelig. Vi var så rørte og glade, sier han.

Den lille familien har en labrador som har fått være med på mange utflukter i hele distriktet.

Seilkurs: Familien gleder seg veldig til sommeren, for de har stor interesse for seiling. Her er Perez på seilkurs i Brønnøysund. Foto: Privat


– Vi har lyst til å prøve alt og vi har alle muligheter her. Vi har padlet rundt Vega, gått Torghatten. Vi har besteget Øyfjellet i Mosjøen og tatt zipline over Vefsna. Det var helt fantastisk. Vi gjør det gjerne igjen. Jeg gleder meg veldig til å ta med lille Alice på tur, sier Perez, som har rukket å ta kurs innen seiling og spiller fotball, innebandy og bordtennis, og har deltatt i løp.

Toppturer: – For en utsikt det er fra fjellene her! Bildet er fra Øyfjellet i Mosjøen. Foto: Privat


– Jeg er fra en liten landsby og savner ikke noe her i Brønnøysund. Jeg finner alt jeg trenger her. Dette er den beste plassen å bo på når du har familie og barn, mener han og er glad for at kona, som er utdannet jurist, nå har jobb som lærer innen fransk og engelsk på den lokale videregående skolen.

At naturen er vakker på Helgeland er noe Carlos stadig gjentar.


– Naturen er så nær. Med stor interesse for kajakk og seiling er dette et paradis for oss. At stedet er et paradis sier også familien vår som vi stadig sender fotografier. 

kajakk

Kajakk: – Det er svært mange fine aktiviteter å delta på i Brønnøysund, og kajakk er svært populært. Fantastisk opplevelse. Foto: Privat

Tekst: Hege Celine Sæthre
Foto: Privat og Hege Celine Sæthre

 

 

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.