fbpx
sagnomsuste Træna på Helgeland

Trænafestivalen 2022

Bli med på et 20-årsjubileum like vilt som havlandskapet rundt Træna, den 07. – 09. juli!

Trænafestivalen har blitt voksen og feirer 20 års jubileum i 2022

Idéen om å lage en festival på et fiskevær, 33 nautiske mil til havs ble unnfanget under en kveitefisketur i 2001. 20 år senere er Trænafestivalen et varemerke som hvert år trekker til seg ca. 3500 tilreisende Havfolk ut til Træna for opplevelser i det som omtales som det arktiske paradis.

Forbered dere på et spesielt år hvor de fortsetter å sprenge grensene. Det tjuende festivalår blir like vilt som havlandskapet rundt Træna – forvent intet mindre enn galskap og fantastiske musikkopplevelser. Masse overraskelser er også i vente i jubileumsåret. De gleder seg stort til å invitere dere til øyene igjen. Velkommen Havfolket! <3

Trænafestivalen er kjent for solide bookinger, et bredt program og aktiviteter for både late og spreke festivalgjengere. Stadig trekker internasjonale medier frem festivalen som en av verdens mest unike og mener det er vel verdt reisen utover til kysten for å oppleve konserter i den majestetiske Kirkhelleren, eller å danse til langt utpå morgenen med midnattsola som bakgrunn på Kapellet.

Dato: 7. – 10. juli 2022

Kjøp billetter

 

«One of the best festivals in Europe that you`ve probably never heard of”
— The Guardian

 

“Trænafestivalen er det tidspunktet på året når jeg virkelig synes at Norge er et kult land”
— Erlend Øye

Under finner du årets lineup

Metteson

Hyllet av en samlet musikkbransje som en av debutfavorittene 2021 – Metteson har en lys fremtid i vente. Den skuespillerutdannede musikeren leverer dramatisk overbevisende, fengslende og dansbare synthpoplåter i deilig 80-talls glam stil. Når han inntar hovedscenen på Træna er det bare å slippe følelsene løs og ta dansebeina fatt!

 

Smerz

I jubileumsåret er det duoen Smerz som får æren av å spille i Trænas hellige steinhall, Kirkehelleren. Trænafestivalen er stolte av å kunne presentere denne Oslo oppdratte, København baserte og XL-recordings representerte duoen velkommen inn i en av verdens vakreste scener.

Smerz, bestående av Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenberg, vever sømløst sammen teknikker og lyder hentet fra kammermusikk og klassisk musikk, hiphop, R&B og trance, og sluttproduktet er noe helt usammenlignbart. Albumet deres Believer beskrives som et intimt kjærlighetsbrev til Norge. Og I Trænas havland, landets eldste fiskevær, med føttene plantet inne i en 32 meter høy hule, er det ingenting som iscenesetter et kjærlighetsbrev bedre.

 

Fieh

Fieh ga nettopp ut andreplata! Albumet In the Sun in the Rain “..skriker etter et hoppende publikum og skvettende plastglass med øl” skriver NRK; vi er enig – Ta med dere spensten så fikser vi resten, og sommeren er komplett!

Man er nødt til å bruke hele kortstokken når man beskriver Fieh: en særegen vokalist og låtskriver, et ærgjerrig ensemble bestående av noen av de beste unge utøverne av denne musikken i Norge, og et venneband som har kjent hverandre siden de starta å ta musikk på alvor. Live er de virkelig tredimensjonale: et sterkt nærvær fremst på scenen, omgitt av et mylder av musikalitet, hvor publikum får lov til å vandre fritt rundt i med øyne og ører. Samtidig føles det hele egentlig bare som en stor fest. Bassist Andreas beskriver det enkelt: «Alle som er på scenen gjør virkelig de tingene de aller helst har lyst til å gjøre.»

 

Sondre Lerche

Mindre enn to år etter utgivelsen av kritikerroste «Patience», er Sondre Lerche allerede tilbake med dobbeltalbumet «Avatars Of Love». Platen er resultatet av den mest intense og eksplosive prosessen i Lerches karriere — et hektisk og innholdsrikt år i flytsonen. «For meg handler denne platen om å stå helt alene for første gang, midt i livet. Albumet ble til i en periode preget av lite søvn og mye bevegelse. Jeg følte meg kaotisk, sulten og splittet. Sangene dras ofte i helt motsatte retninger i søken etter spenning, frihet, distraksjon. Og det er teksten som drar, og setter premissene,» sier Lerche.

 

Emir

Emir debuterte som soloartist i 2017, og med sitt Spellemann-vinnende debutalbum «Mer av deg», inkl. låter som «Faller», «Alltid» og «10 ting», markerte han seg raskt i det urbane landskapet.

29-åringen fra Bergen har siden da dominert klubb- og festivalscener både alene og med Sushi & Kobe, bl.a. på Roskilde, Øya og Kadetten, med fullsatte telt og kaotisk stemning.

I sitt egne live-sett lar han det være mer luft, men det mangler ikke intensitet i EMIRs tekstlige og musikalske univers.

 

Lazy Queen

Lazy Queen entret den norske musikkscenen som et friskt pust, og flyttet fra New York, hvor den colombianske nordmannen Henrik García Søberg grunnla bandet. Med en stadig mer levende norsk indierock-scene på fremmarsj, har Lazy Queen markert seg med en lyd inspirert av de rike tradisjonene i Brooklyn DIY-scenen som fødte bandet, ambisiøse og fargerike utgivelser, og deres unike evne til å formidle personlig, og relaterbare, opplevelser gjennom García Søbergs tekster.

Det er på scenen Lazy Queen er mest hjemme. Få andre band kan måle seg med deres grenseløse og smittende energi, og dette er noe de har bevist gang på gang på utallige scener på klubber, festivaler og showcase-arrangementer i både Norge, USA, Puerto Rico, Danmark og Nederland.

 

Tacobitch

Det interdisiplinære kollektivet Tacobitch viste Havfolket råskap det mektige havlandet verdig i 2019. Ny EP «Jumami» er på trappene. Vi er klare for et show preget av bisarr eufori med ingen hensyn til liveshowets regler og grenser

 

Tigerstate

Tigerstate er et Oslo-basert band, som ble stiftet under lockdown-perioden på våren i 2020. En eklektisk gjeng med unge musikere, vokalister og andre kreative mennesker, som lenge hadde vært i samme vennegjeng, kom endelig sammen for å fokusere på et felles prosjekt.

Bandets tilnærming til det de gjør er organisk og demokratisk, men samtidig fullstendig fri. Så lenge idéene er gode, er alt greit. Fra låtskriving til selve trakteringen av instrumenter og andre kreative krumspring, så er dette et kollektiv i ordets rette forstand.

 

Kamelen

Marcus Kabelo Møll Mosele, bedre kjent som Kamelen eller Slim Kamel, er en soleklar favoritt innen norsk rap. Han ble kjent over natten da han i 2015 rømte fra politiets varetekt samtidig som han slapp singelen “Si Ingenting”.

Etter å ha sluppet det ærlige og personlige albumet «#FRIKJENT» til strålende anmeldelser og radiolistinger i 2021, har Kamelen også varmet opp til en restriksjonsfri festivalsommer med houselåten «Creme de la creme». Han ble også nominert til årets spellemann i 2021, kategori: HipHop.

 

Synne Sanden

Synne Sanden er en eksperimentell og uttrykksfull popartist som skriver om skamfulle temaer. Gaffa skriver «Hun har lykkes i å finne sin egen stemme og sitt eget uttrykk, musikalsk så vel som tekstmessig» Hun er inspirert av Björk, Radiohead, Portishead og forskjellige sangtradisjoner, men mest av alt sin egen følelsesverden.

Hun er utforskende og kompromissløs i låtskriving, sin måte å synge på, produksjon og sin visuelle verden. Hun er like eksplosiv som hun er sår, like leken som hun er mørk, og så røff som hun er følsom. Hun uttrykker en stor skala av følelser gjennom sangene og stemmen, og hun gir alt hver gang hun entrer scenen.

 

Sigrid Aase

Du kjenner den magiske stemmen som en av to vokalister i Hajk. Aase har i en årrekke skrevet og jobbet med eget materiale, og nå skal hun endelig gi ut musikk under eget navn.

Albumet har blitt til i tett samarbeid med produsent Hanne Hukkelberg. Come Closer er en samling sanger som har blitt til over lengre tid. Noen har godgjort seg i roteskuffen i flere år, andre er av nyere dato. Aases stemmeprakt er den naturlige røde tråden gjennom utgivelsen, mens det ambisiøse lydbildet viser en ny side av Aases kunstneriske virke.

Sport7000

Andreas Julius Mallaug aka Sport7000 har lenge spilt en viktig rolle i klubblivet. Som DJ leverer han sett som spriker fra mørke atmosfæriske ambientlåter, til høytempo techno med støvete-trance elementer. Som produsent beveger Andreas seg på tvers av stilarter, fra ambient til edm og kraftfull klubbmusikk.

 

Niilas

Trænafestivalen ønsker den umåtelig dyktige beatmakeren fra Bergen hjertelig velkommen tilbake. Subjekt skrev «Niilas er ikke lenger talent. Nå er han en maestro». Vi er enig. Forvent deg store lydlandskap med melankoli og energi.

 

Rick Grove

Etter å ha vært gitarist i ulike band, fant Eirik til slutt ut at å skape et soloprosjekt var et uunngåelig utfall. Under navnet Rick Grove dykket han ned i en verden av terapeutisk låtskriving sprunget ut av guilty pleasures, amerikanske klisjeer, hjertesorg og dagdrømming. I fjor gikk han, produsent Mikhael Paskalev, og Ricks band i studio og spilte inn et album. Plata gis ut på Braveheart Records – plateselskapet som drives av og gir ut Mikhael Paskalev, Billie Van og Jonas Alaska. I oktober varmet han opp for sistnevnte på Rockefeller. Helt mutters alene.

 

Veps

Jentene på 18 år går fortsatt på videregående og ga ut to singler på sitt eget plateselskap før de ble signert til Kanine Records. Både «Do I Hear A Maybe?» og «Funny Things» viser en sensibilitet for låtskriving langt utover årene deres. Med en sømløs blanding av 90-talls indie-estetikk og klassiske pop-hooks, har Veps allerede sin helt egen, fullformede lyd. Og som Aftenposten påpekte: … De biter (eller stikker?) fra seg der det trengs.»

 

Vilde Tuv

Trænafestivalen får besøk flott besøk fra det yrende og standhaftige technomiljøet i Bergen. Tuv leverer, som komponist og DJ, soniske og naturnære rytmer som vil fortrylle deg like mye som landskapet rundt.

 

Kim Dürbeck

Kim Dürbeck er en DJ og mangefasettert produsent og har gitt ut et bredt spekter av musikk gjennom årene. Nylig ble sporet hans «Nuoc Mam is My Holy Water» plukket opp av det vietnamesiske klubbkollektivet «Nhạc Gãy» for en av samlingene deres. Forvent grenseoverskridende mixer mellom jazz, elektronika og alternativ klubbmusikk.

 

Drag te havs

I år feirer Trænafestivalen skeivt kulturrår og har invitert Open Drag Stage og Kjønnsklubb til årets festival. I tillegg får man et herlig gjensyn med dragking kollektivet «Gutta»! Det blir drag-arrangementer eller «drag spaces» på ulike steder på øya. Det blir drag på dagtid med familieshow og arrangementer for de yngste. Og det blir drag av høyt kaliber inn i de sene nattetimer – Det blir Drag te havs.

 

Selma French

Selma French er i dag mest kjent som musiker og komponist i folkemusikk- og jazzmiljø, fra band som Masåva, som slapp et kritikerrost andrealbum i høst, og folkemusikkkvintetten, Morgonrode. Nå presenterer hun sitt soloprosjekt, med elektrisk gitar, wurlitzer, feler og lyse korstemmer. Musikken viser hennes beundring for norsk og engelsk folkemusikk, med en luftig følelse med hint av magi.

Musikken beveger seg fra åpne landskap som store fjell til gjemte rom med hjerteskjærende skildringer om det enkle og såre. I vår kommer de to første singlene til soloprosjektet hennes, etterfulgt av debutalbumet som utgis sommeren 2022.

 

Cosmo Kessler

Cosmo Kessler er et kjent navn i Oslos klubbscene, hvor hun stadig dukker opp solo eller som en del av klubbkonsepter. Kessler skal sende deg til kosmos med spillelister som rommer alt fra skamløs pop til beinhard techno.

 

Gabifuego

Gabifuego, også kjent som Gabriel Nystad Muñoz, gjorde seg opprinnelig bemerket på scener over hele verden som livegitaristen til indiepop-sensasjonen boy pablo. Det siste året har han imidlertid samlet opp streams i millionklassen som soloartist, og da med en ganske annen vibb.

Den feststemte reggaetonen til Gabifuego har vunnet over mange hjerter allerede. Singler som «Para Nada» og «Contingo Tengo Feeling» vant over fans både hjemme i Skandinavia og i Latin-Amerika, og da debut-EPen Romanticas kom på 777 Music i slutten av 2020, vant han over ennå flere.

 

 

Ash Olsen

Rappere som vokser opp på gård er å anse som sjelden vare i dette landet. Musikkbransjen ble dermed tatt med storm da 20-åringen Ash Olsen fra Fredrikstad debuterte med låta «KITKAT» i august 2020. Med sine hypnotiske rytmer og ekstraordinære attitude har hun skapt store forventninger til hva som skulle bli det neste fra henne. Debutlåta «KITKAT» ble umiddelbart listet på NRK P3 og hun ble trukket frem som en av de mest spennende nykommerne på lang tid.

 

Beglomeg

Beglomeg er et band med et stort, urolig og opprørsk hjerte. De innehar en uventet og egen plass i det norske musikklandskapet – et eller annet sted mellom dans på lokalet og klubbnetter, mellom psykedelia, dadaisme og vinylbilligkasser på den ene siden og kassetthylla på en bensinstasjon i Finnskogen på den andre. I midten av det hele finner vi en glødende essens, representert ved den egenartede frontfiguren Raymond Teigen Hauger: et radikalt og opprørsk kjærlighetsbudskap og den emosjonelle, hjemmesnekrede musikksjangeren eurohåp: en instendig oppfordring til lytteren om å ta sitt eget følelsesliv på alvor. For sitt første album, underlig pulserende og triumferende Eurokrjem, vant de Spellemann i 2015. Deres siste album, Elske Livet Fantastiskt, borrer dypere i materien og kan nesten arte seg som en undergrunns-messe for de største tingene i livet: tro, håp og kjærlighet.

 

JEJUNE

JEJUNE er en ung postpunk-kvintett fra Kristiansand, med en rå og utradisjonell tilnærming til både sound og sjanger. Ordet jejune, som på fransk/engelsk betyr «naiv» og «barnslig» er en pekepinn på bandets uredde og vågale musikalske holdning.

Bandet har siden oppstart i 2017 utviklet seg til å bli et av landets mest lovende nye band med deres direkte låtskriving og energiske liveshows.

JEJUNE startet året 2021 med å signere platekontrakt med Braveheart Records, som er drevet av Jonas Alaska, Billie Van og Mikhael Paskalev. Sistnevnte, som med sin internasjonale braksuksess av et debut album «What´s Life Without Losers» produserer også EP’en.

 

Mer om Out of SPACE – Out of TIME

“Raving at the end of the world”

“Dreamland”, Edgar Allan Poes dikt om den ensomme og mytiske reisen inn i drømmelandet var inspirasjonen til ravet “Out of SPACE – Out of TIME” i 2020, som ble gjennomført med klubbkollektivet “Uteklubb”. I 2022 drømmer vi videre og tar med publikum til Out of SPACE – Out of TIME på flere RAVE på ulike destinasjoner. Nattprogrammet er inkludert i festivalpasset.

 

 

Mer info om Trænafestivalen finner du på deres egne hjemmesider.

Her finner du billetter

Vil du sette opp eget telt på festivalcampen? Da må du sjekke ut camptilgang!

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.