fbpx
sagnomsuste Træna på Helgeland

Trænafestivalen 2022

Bli med på et 20-årsjubileum like vilt som havlandskapet rundt Træna!

Trænafestivalen har blitt voksen og feirer 20 års jubileum i 2022

Idéen om å lage en festival på et fiskevær, 33 nautiske mil til havs ble unnfanget under en kveitefisketur i 2001. 20 år senere er Trænafestivalen et varemerke som hvert år trekker til seg ca. 3500 tilreisende Havfolk ut til Træna for opplevelser i det som omtales som det arktiske paradis.

Forbered dere på et spesielt år hvor de fortsetter å sprenge grensene. Det tjuende festivalår blir like vilt som havlandskapet rundt Træna – forvent intet mindre enn galskap og fantastiske musikkopplevelser. Masse overraskelser er også i vente i jubileumsåret. De gleder seg stort til å invitere dere til øyene igjen. Velkommen Havfolket! <3

Trænafestivalen er kjent for solide bookinger, et bredt program og aktiviteter for både late og spreke festivalgjengere. Stadig trekker internasjonale medier frem festivalen som en av verdens mest unike og mener det er vel verdt reisen utover til kysten for å oppleve konserter i den majestetiske Kirkhelleren, eller å danse til langt utpå morgenen med midnattsola som bakgrunn på Kapellet.

Dato: 7. – 10. juli 2022

Kjøp billetter

 

«One of the best festivals in Europe that you`ve probably never heard of”
— The Guardian

 

“Trænafestivalen er det tidspunktet på året når jeg virkelig synes at Norge er et kult land”
— Erlend Øye

Under finner du årets lineup

Metteson

Hyllet av en samlet musikkbransje som en av debutfavorittene 2021 – Metteson har en lys fremtid i vente. Den skuespillerutdannede musikeren leverer dramatisk overbevisende, fengslende og dansbare synthpoplåter i deilig 80-talls glam stil. Når han inntar hovedscenen på Træna er det bare å slippe følelsene løs og ta dansebeina fatt!

 

Ash Olsen

Rappere som vokser opp på gård er å anse som sjelden vare i dette landet. Musikkbransjen ble dermed tatt med storm da 20-åringen Ash Olsen fra Fredrikstad debuterte med låta «KITKAT» i august 2020. Med sine hypnotiske rytmer og ekstraordinære attitude har hun skapt store forventninger til hva som skulle bli det neste fra henne. Debutlåta «KITKAT» ble umiddelbart listet på NRK P3 og hun ble trukket frem som en av de mest spennende nykommerne på lang tid.

 

Out of SPACE – Out of TIME

“Raving at the end of the world”

“Dreamland”, Edgar Allan Poes dikt om den ensomme og mytiske reisen inn i drømmelandet var inspirasjonen til ravet “Out of SPACE – Out of TIME” i 2020, som ble gjennomført med klubbkollektivet “Uteklubb”. I 2022 drømmer vi videre og tar med publikum til Out of SPACE – Out of TIME på flere RAVE på ulike destinasjoner. Nattprogrammet er inkludert i festivalpasset.

 

 

Mer info om Trænafestivalen finner du på deres egne hjemmesider.

Her finner du billetter

Vil du sette opp eget telt på festivalcampen? Da må du sjekke ut camptilgang!

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.