fbpx

Øyfjellvarden i Vefsn Foto: Stig Arve Johansen

Topptur, trygghet og trivsel

Stig Arve Johansen er en toppturentusiast, skriver om toppturer og skredfare, og kombinerte tidlig interessen for friluftsliv og foto.

– Jeg har hatt en stor interesse for friluftsliv siden tenårene og gjerne i kombinasjon med foto. Min første lønning gikk til innkjøp av speilreflekskamera, sier Stig Arve.

Topptur Helgeland

Stig Arve er bloggeren bak Topptur Helgeland, hvor han viser frem fantastiske turbilder, og deler kunnskap om hvordan man trygt ferdes på snødekte fjell.

– Bloggen min handler mye om toppturer på ski. Der viser jeg bilder fra fjellene jeg tar turer til her på vakre Helgeland, men også bilder av selve skikjøringen ved toppturer på ski.

Lovund og Træna i bakgrunnen. Foto: Stig Arve Johansen

 

På bloggen skriver han om de aktuelle værforholdene på fjelltoppene, og hvordan skredfare oppstår.

– Toppturer på ski medfører vurdering av snøskredfaren i terrenget du skal til. I vinter begynte jeg å skrive om den aktuelle snøskred situasjonen vi hadde, hvor jeg prøvde å forklare hvorfor vi hadde den aktuelle problematikken og hva det betød for oss når vi skulle ut på tur. Jeg er med og kjører snøskredkurs og opplever en økende interesse for sikker adferd i  snøskredterreng.

Bilde fra Ørtfjellet tidligere i vår, i et område som er vant med snøskred, men dette er større og kraftigere enn skogen er vant med. Snømengden er stor og det gir seg utslag. Foto: Stig Arve Johansen

 

– Med bloggen min ønsker jeg å vise hvordan man kan bruke naturen på en bærekraftig måte og med så få spor etter seg som mulig. Og at denne måten å bruke naturen på gir deg veldig mye, alene eller i lag med andre.

Lovund i det fjerne. Foto: Stig Arve Johansen

 

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.