fbpx

Foto: Helgeland Event

Tiendebytte – en reise gjennom tradisjon og kultur

Bli med på Tiendebytte, Norges eldste martnan. Opplev lokale utstillere og produsenter som på hver sin måte representerer kulturelle og tradisjonelle elementer knyttet til den opprinnelige historien.

Tiendebytte er Norges eldste martna, og har en mange hundre år lang historie.
Martnaet har mer eller mindre vært arrangert sammenhengende siden 1600-tallet og var opprinnelig arena hvor nordmenn, svensker og samer møttes for bytting og handling av varer før vinteren satte inn. Folk fra kysten byttet varer med folket fra fjellet og dro således nytte av hverandres virke for å berge vinteren over. Årets Tiendebytte går av stabelen 16.-19.september.

 

Tradisjon og kultur

De er opptatte av å prioritere utstillere og produsenter som driver småskalabedrifter eller representerer kultur og tradisjon gjennom elementer knyttet til historien. Dette betyr at de mest attraktive og sentrale plassene for salg og boder, prioriteres til disse utstillerne. For å få med deg disse burde du ta en tur innom torget i sentrum samt den historiske Sjøgato, men det anbefales at du tar deg tid til å sjekke ut hele spekteret av boder og utstillere.

Foto: Helgeland Event

 

Spesielle tider, husk å ta hensyn

I 2020 har Tiendebytte utviklet seg til å bli den største martnan på Helgeland og en av de største i Nord-Norge. 2020 blir dog et spesielt år med tanke på Korona-viruset. Derfor vil det bli iverksatt restriksjoner som er i henhold til nasjonale retningslinjer og som er avtalt og godkjent av kommuneoverlege i Vefsn kommune. Følgende tiltak vil bli iverksatt under Tiendebytte 2020:
– Hold deg hjemme hvis du er eller føler deg syk, eller om du har vært i kontakt med noen som har vært syk
– Alle bes respektere de generelle avstand- og hygiene anbefalingene fra FHI, hold minimum 1 meters avstand til hverandre
– Det vil være korna-«verter» under Tiendebytte med gule vester som tydelig oppfordrer til å holde avstand
– Utstillere skal ha hånddesinfeksjon (antibac eller lignende) ved standen sin
– Det vil bli større avstand mellom standene enn tidligere år
Dersom myndigheten endrer sine smittevernstiltak som påvirker – Tiendebytte, kan Tiendebytte bli avlyst tett opp mot gjennomføringen

Utstillere som ønsker å delta på Tiendebytte bes melde sin interesse til post@helgelandevent.no

Les mer

 

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.