fbpx

Foto: Bjørn Leirvik

Doajvva – Håp

Doajvva er en musikalsk forestilling med tekster og sanger av den unge artisten Ronja-Katrin Larsen.

Hennes mor var en av 11 som stod frem, når det kom lys på saken i sommeren 2016. Her er forestillingen som forteller om hvordan det er å vokse opp i skyggen av en hemmelighet, i arven mellom mor og datter. Dette er fortellingen om hvordan hun velger å leve. Vi følger hennes musikalske reise, fra mørke til lys. Fra lengsel, spørsmål og tvil. Her følger vi veien hun går, fra angst og anger til Doajvvo – håp.

Suv ieddne lij akta sijájs lågenanavtas gudi bikusij buktin, gå ássje åvddånbuvteduváj giesen 2016. Dát le vuosádus mij subtsas gåktu le bajássjaddat tjiegosvuoda irkkán, árben iedne ja niejda gaskan. Dát le subtsas mij gåktu sån vállji viessot. Mij tjuovvop suv musikkalasj manov, sjævnnjádis tjuovggaj. Åhtsålimes, gatjálvisájs ja juorrulimijs. Mij tjuovvop suv gæjnov, balos ja sáŋardimes Doajvvuj – håp.

Følg Ronjas fortelling om møtet med fortiden. Del hennes mot og håp for fremtiden.

 

Datoer

Søndag 14. februar kl. 21.00

Mandag 15. februar kl. 21.00

Sted: Kammersalen ved Rana Kulturskole

Obs. på grunn av smittevernhensyn er forestillingen kun for publikum i Rana kommune

Pris

Voksen: kr 200

Honnør/ungdom: Kr 100

 

Om forestillingen

Sommeren 2016, stod elleve kvinner og menn i Tysfjord fram i avisen Verdens Gang. Alle hadde to ting til felles. De kom fra samme plass og de var utsatt for seksuelle overgrep som barn. De vonde og mørke fortellingene ble opphavet til en oppreisningsprosess, som fortsatt utvikler seg for alle berørte.

Her står foreldre, søsken, barn, besteforeldre, onkler, tanter, kusiner og andrekusiner. Og her står alle de andre, alle de som syns og mener noe, alle de som tror de vet. Her står vi. Her står et helt samfunn, en kommune. Her står også en liten utsatt bygd og en samisk minoritet som kjemper for sitt språk, sine tradisjoner, sin levevei og sin tro. Alle er vi berørte, på en eller annen måte.

Her står også ei jente, som nå er voksen og som skal finne sin vei og sitt liv. Hun står her som datter, same og en del av et lite samfunn. Dette er hennes historie, en historie der hun møter fortiden med sorg og usikkerhet, og der hun tross alt ser på fremtiden med mot og håp.

Forestillingen er på norsk med innslag av lulesamisk.

Anbefales for ungdom og voksne. Publikum vil få utlevert munnbind i entrén. Betaling skjer via vipps. Alle må melde seg med navn, telefonnummer og antall billetter i forveien på post@asteatere.no

Lenke til arrangementet på Facebook

Åarjelhsaemien Teatere / Sydsamisk Teater

 

Lávla/tæksta – Sang/Tekst: Ronja-Katrin Larsen
Musihkka – Musikk: Elias Martin Dass-Ingebrigtsen
Regijja – Regi: Leammuid Biret Ràvdnà
Dramaturgga – Dramaturg: Cecilia Persson
Gåvvåhàmedibme – Bildedesign: Camilla Drege Artnsen
Jiedna/Gåvva – Lyd/bilde: Ronny Klausen
Jårggålibme julevsábmáj ja aktisasjbarggoguojmme – Lulesamisk oversetting og samarbeidspartner: Arran samisk språk og kultursenter
Produksjovne lea dåarjoem åådtjeme daejstie – Buhtadibme le doarjoduvvam – Produksjonen er støttet av: Fritt ord og Nordland fylkeskommune

Pianist i bakgrunnen, Ronja i forgrunnen. Mørk bakgrunn.

Foto: Bjørn Leirvik

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.