fbpx

Store opplevelser i små formater

Festspillene Helgeland kjører på med en ny konsertserie, som de kaller #fhconcerts, med tre fabelaktig kule konserter i Mosjøen denne senhøsten.

Først ut er popjazz-bandet JUNO, med konsert på Gilles 18. november.

JUNO er et ungt band med utspring fra den velrennomerte jazzlinja i Trondheim. De har allerede rukket å etablere seg som et solid live-band innenfor den norske musikkscenen. Dansbare grooves og kompleks rytmikk møter melodiøse refreng og eksperimentelt tonespråk med rap og fengslende improvisasjon. Den uvanlige besetningen med to vokalister, tenorsaksofon, kontrabass og trommer gir musikken et umiskjennelig og karakteristisk preg.

Gå til arrangement

 

Deretter blir det klassisk slagverk, vibrafon, med Kristoffer Almås på Ungdomslokalet 25. november.

Kristoffer, fra Mosjøen, har sin mastergrad fra Norges Musikkhøgskole hvor han også tok bacheloreksamen våren 2016, i tillegg har han studert ved Syd-dansk Musikkonservatorium. Han er tidligere stipendiat i Oslo Filharmoniske Orkester og har tidligere vært praktikant i Stavanger Symfoniorkester. Til daglig er han frilanser som jobber over hele landet, og gjester festivaler som Festspillene i Bergen, Risør Kammermusikkfestival og Rosendal Kammermusikkfestival. Han har gjort alt fra solokonserter med kun elektronikk til å være solist med Forsvarets Stabsmusikk, eller å spille perkusjon med band som Lemaitre til å spille kammermusikk med Leif Ove Andsnes.

Gå til arrangement

 

Konsertserien avsluttes på samme sted, med ekte nordnorsk julemusikk fra ensemblet Jul i Nord, 2. desember.

Jul i Nord er garantister for julestemning enten du vil le, synge med eller simpelt hen la julefreden senke seg. Ingebjørg L. Reinholdt (vokal/gitar), Hanna Andersson (fele/vokal), Morten Kvam (bass/vokal) og Hilde Fjerdingøy (torader/vokal) har siden 2015 gledet folk fra nord til sør med sang og spill og sin lune humor.

Musikken serveres sammen med historier og fortellinger knyttet til jul og juletradisjoner, både av det humoristiske og det mystiske slaget.
Jul i Nord er litt av alt det jula er. Litt søstrene Bjørklund, litt dans på lokalet, litt røyklukt fra Telemark, et gufs av vintervind fra de Syv Søstre, og en god dose uhøytidelig heimelima hallelujastemning. Forbered deg på en herlig konsertopplevelse med lukt av kongerøkelse, snus og furunål.

Gå til arrangement

 

Skulle du ha lyst til å oppleve alle tre konsertene, gir Festspillene Helgeland deg et ekte knalltilbud, med tre konserter for prisen av to, og ønsker velkommen til store opplevelser i små formater!

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.