fbpx

Rådgiver – Metadata og digitalisering

Søknadsfrist: 23.05.2021
Arbeidsgiver: Arkivverket

Hvorfor velge oss?

Arkivverket er øverste arkivmyndighet i Norge, og den viktigste utviklingsaktøren på arkivfeltet. Som følge av digitaliseringen av samfunnet står vi midt i den største omstillingen i vår historie og digitaliseringen vil kreve store endringer i alt vi gjør. Arkivverket skal tilby effektive og selvbetjente løsninger, og bidra til å sikre demokrati, rettssikkerhet og kulturarv også i en digital tidsalder.

Arkivverket etablerer seg i Mo i Rana og det vil være ønskelig å tilsette medarbeidere som kan bidra til å utforske nye måter for digital tilgang til arkivene. Medarbeiderne vil arbeide tett på utviklermiljøet hos oss og ha løpende oppgaver i publikumsavdelingen. Stillingen vil ha hovedvekt på arkivfag med god digital kompetanse og forståelse for brukerorientering.

I Mo i Rana vil vi ta i bruk vårt nye arkivmagasin. Dette vil bli vårt nest største magasin som skal romme 70 000 hm arkiv. Magasinet er samlokalisert med Nasjonalbibliotekets anlegg og Arkivverket skal ha et utstrakt samarbeid om digitalisering av arkivene våre med Nasjonalbiblioteket. Som medarbeider i Mo i Rana, vil du vil være med på oppstarten av vår nye virksomhet og jobbe med det sikreste og mest moderne arkivet vi har. I Mo i Rana vil du delta i et tverrfaglig team som kombinerer arkivkunnskap og teknologisk kompetanse. Som team, vil dere inngå i et større samarbeid om å gjøre arkivene tilgjengelig for alle, uavhengig av hvor man bor, og at informasjonen blir lettere tilgjengelig gjennom kunstig intelligens. Du og teamet skal også bidra til økt samarbeid med Nasjonalbiblioteket og andre miljøer i Mo i Rana.

 

Vi søker 2-3 personer til denne stillingen

Hovedoppgaver

 • Bearbeide og tilrettelegge data for søk og enklere framfinning av arkivmateriale i Digitalarkivet
 • Tilrettelegge for mer digitalisert arkivmateriale i Digitalarkivet og bidra til lettere framfinning i arkivmaterialet på nett
 • Delta i testing av funksjonalitet og være ressurs for innovasjons- og utviklermiljøet
 • Samarbeide med Nasjonalbiblioteket om digitalisering og felles problemstillinger
 • Bidra i etableringen av et godt tverrfaglig miljø i Mo i Rana som utforsker nye måter å øke digital tilgang til arkivene.       

Ønskede kvalifikasjoner

 • Relevant høyere utdannelse på minimum bachelornivå. Lang og relevant erfaring kan ved spesielle tilfeller kompensere for kravet om utdanning
 • Erfaring fra å arbeide med og behandle store datamengder
 • Erfaring og kompetanse på bruk av teknologiske verktøy, skripting og digitale transformasjoner (xml og xslt, sql og tilsvarende)
 • Erfaring med metadata og tilrettelegging for digitaliserte løsninger

Det er en fordel om du har erfaring fra arkiv som ansatt og/eller som godt erfaren bruker.

Ønskede personlige egenskaper

 • God på samarbeid – gjerne erfaring fra tverrfaglige arbeidsgrupper
 • Systematisk og strukturert
 • God på selvledelse, men trives samtidig som en del av et lag/team
 • Kompetanse på ny teknologi og nye fagområder

Vil tilbyr

Med denne stillingen tilbyr vi deg en mulighet til å være med å oppstarten av vår nye virksomhet i Mo i Rana og bidra inn i utviklingsløpet for å gjøre arkivene og informasjonen i dem lettere tilgjengelig for alle.

Som medarbeider i Mo i Rana, vil du vil være med på oppstarten av vår nye virksomhet og jobbe med det sikreste og mest moderne arkivet vi har. I Mo i Rana vil du delta i et tverrfaglig team som kombinerer arkivkunnskap og teknologisk kompetanse. Som team, vil dere inngå i et større samarbeid om å gjøre arkivene tilgjengelig for alle, uavhengig av hvor man bor, og at informasjonen blir lettere tilgjengelig gjennom kunstig intelligens. Du og teamet skal også bidra til økt samarbeid med Nasjonalbiblioteket og andre miljøer i Mo i Rana.

Vi tilbyr deg en plass i et nyetablert team som utfyller hverandre med arkivfaglig og digital kompetanse. Teamet vil være samlokalisert med Nasjonalbiblioteket, men i et eget adskilt område.

Stillingen er plassert publikumsavdelingen og vil inngå i seksjon for tilgjengeliggjøring. Publikumsavdelingen er Arkivverkets største avdeling med over 100 medarbeidere fordelt over ni arbeidssteder. Seksjonen tilgjengeliggjøring har som hovedoppgave å gjøre arkivene digitalt tilgjengelig for alle gjennom Digitalarkivet.

Stillingen lønnes som 1434 Rådgiver i lønnstrinn mellom 57 – 71 (507.400 – 658.300-kr), avhengig av kompetanse, erfaring og kvalifikasjoner. ). For særskilt godt kvalifiserte, kan høyere lønn vurderes.

Som ansatt vil du får gode pensjons- og forsikringsordninger gjennom Statens Pensjonskasse. Vi kan tilby faglig utfordrende arbeidsoppgaver i en organisasjon som er i stor utvikling, mulighet til å trene i arbeidstiden og fleksibel arbeidstid.

Øvrig informasjon

I en oppstartsfase kan noe reise bli nødvendig til andre arbeidssteder i Arkivverket. Generelt må noe reise påregnes.

Vi oppfordrer

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i samfunnet og det er et personalpolitisk mål for Arkivverket å oppnå en balansert sammensetning av personalet. Kvalifiserte søkere oppfordres derfor til å søke, uavhengig av kulturell bakgrunn, hull i CV, alder eller funksjonsevne.

Opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten, jf offentlighetsloven § 25. Søkere vil i tilfelle bli forhåndsvarslet om dette.

For mer informasjon om stillingen er du velkommen til å kontakte fungerende avdelingsdirektør Anette Clausen på telefon: 92083421 eller mail på: Ancl@arkivverket.no

Les mer om Arkivverket på vår nettside: www.arkivverket.no

Se stillingen på NAV

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.