fbpx

Oppdrag som foreldremekler – Mo i Rana med omegn

Søknadsfrist: 23.06.2021
Arbeidsgiver: Barne-, ungdoms- og familieetaten, region nord

Oppdrag som foreldremekler i Mo i Rana med omegn

For å ha et tilstrekkelig dimensjonert meklerkorps har vi behov for eksterne foreldremeklere. 

Foreldremekler som påtar seg oppdrag i Mo i Rana med omegn, vil ha samarbeid med Familievernkontoret i Mo i Rana.

Som ekstern foreldremekler har du et oppdrag i tillegg til din faste stilling i offentlig instans. Fagpersoner tilsatt i offentlig helse- og sosialinstans eller ved pedagogisk-psykologisk tjeneste kan få bevilling som ekstern mekler.

Advokater, psykologer og psykiatere med egen praksis kan også søke oppdraget. Det samme gjelder for prester eller forstandere i registrert trossamfunn.

Hva går oppdraget ut på?

Foreldre med barn under 16 år må møte til mekling dersom de flytter fra hverandre. Målet med meklingen er at foreldrene skal komme frem til en avtale om foreldreansvar, fast bosted og samvær. Avtalen skal ta utgangspunkt i hva som er best for barnet. Foreldre må også møte til mekling før sak om foreldreansvar, fast bosted eller samvær kan bringes inn for domstolen. Plikten er lovbestemt og følger av ekteskapsloven og barneloven.

Som ekstern foreldremekler skal du bistå foreldrene med å komme fram til en avtale.

Hvilken bakgrunn har du?

Foreldremekler må ha gode kunnskaper om voksnes og barns reaksjoner i og etter samlivsbrudd, samt være godt orientert om relevante faglige og juridiske problemstillinger.

Før bevilling kan utstedes må mekler delta på obligatorisk grunnkurs for meklere og hospitere ved nærmeste familievernkontor.

Søkers arbeidsgiver har fullt arbeidsgiveransvar for mekleren. Omfanget på oppdrag kan variere etter behov. Den som tilsettes som ekstern foreldremekler må gjennomføre minimum 10 meklinger pr. år for å opprettholde bevillingen. Mekleren vil ha et selvstendig ansvar for å holde seg oppdatert på meklingsområdet, både juridisk og faglig. Det er obligatorisk å delta på den årlige regionale meklersamlingen, som vanligvis går over to dager. I tillegg stilles det krav til å delta på oppfriskningskurs hvert tredje år.

Kontaktinformasjon

Bufetat, region nord ved Lise Lydersen,

telefon 46 61 55 64

Leder ved familievernkontoret i Mo i Rana, Justin Smith,

telefon 46 80 19 54

Søknad med CV sendes elektronisk via link på denne siden.

Vitnemål og attester med bekreftet stillingsstørrelse og varighet skal tas med ved et evt. intervju.

Se stillingen på NAV

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.