fbpx

LEDIG 100 % STILLING SOM KIRKEMUSIKER I DØNNA OG HERØY

Søknadsfrist: 1.11.2021
Arbeidsgiver: Dønna Sokn

Dønna og Herøy menighet deler ei 100 % kirkemusikerstilling. I kommunene Dønna og Herøy bor det ca 3 200 mennesker. Kommunene er nabokommuner og fikk i 1999 broforbindelse. Mellom kommunenes administrasjonsbygg/rådhus er det ca 3,8 mil.

Kommunene har et godt og aktivt tilbud innen kultur og idrett. For småbarnsfamilier er det et eldorado med frisk luft, vakker natur og ikke minst god barnehagedekning og et godt skoletilbud. Boligprisene er lave. Dønna og Herøy ligger midt i det naturskjønne Ytre Helgeland, med Helgelandsfjellene Dønnamannen, De syv søstre og Vegafjellet i umiddelbar nærhet. Nærheten til havet og fjellene gir fantastiske rekreasjonsmuligheter for den naturinteresserte søker.

Sandnessjøen er regionssentret og nærmeste by. Det er god kommunikasjon mellom kommunene og inn til Sandnessjøen med ferger og hurtigbåter. I Sandnessjøen er det flyplass, og hurtigruta har daglige anløp her.

Kirkene

Dønnes kirke, som ligger i nordenden på Dønna, er ei steinkirke fra første halvdel av 1200 — tallet. Kirka ble i 2007 kåret til Nord-Norges vakreste kirke. Her er et fredet Brandzsæg pipeorgel. Ca midt på Dønna ligger Nordvik kirke, ei trekirke fra 1871, her ble et Johannus elektrisk orgel med tre manualer og pedal satt inn nå i 2021. Helt i sør på Dønna ligger Hestad kirke, som ble bygget i 1912, her står også et Johannus elektrisk orge med pedal. På øya Løkta, som en må med ferge for å komme til, finner en Løkta kirke, der det også er et elektrisk Johannus orgel, og på øya Vandve finner en Vandve kapell, hvor kirkemusikeren tar med seg et portabelt orgel.

På Herøy finner en Herøy kirke, "Helgelandskatedralen", som ligger midt i bygda, og er ei ca 800 år gammel steinkirke. I denne kirka er det et pipeorgel fra Brødrene Torkildsen med 2 manualer og 15 stemmer og pedal. I Herøy er det også gudstjenesteder på noen av øyene i kommunen; Husvær, Sandvær + sommergudstjenester i Gåsvær og Skibbåtsvær. På disse stedene er det harmonium, men vi pleier ofte å ta med oss eget instrument til disse kirkestedene.

Det portable orgelet er et nyinnkjøpt Johannus One, som er greit for kirkemusikeren å frakte med seg.

Arbeidsforhold

Arbeidsgiver er Dønna kirkelige fellesråd. Men stabene til Dønna og Herøy fungerer som en felles stab, og har kontorer på rådhusene både på Dønna og Herøy.

Arbeidsoppgaver;

• Følge tjenesteordning for kantorer/organist/kirkemusiker fastsatt av Kirkemøtet

• Tjenestegjøring ved gudstjenester og kirkelige handlinger i kirken/prekensteder samt ved andakter/gudstjenester i institusjon.

• Ansvar for å ivareta og utvikle sang- og musikkarbeidet i menigheten.

• Medvirke ved annet menighetsarbeid som; konfirmantundervisning, annen trosopplæring og salmekvelder

I kommunene er det et godt og aktivt musikkliv med kor og korps, samt kommunal musikk- og kulturskole. I kirkene både på Dønna og Herøy settes det jevnlig opp større oppsetninger som det kan være naturlig at kirkemusikeren deltar i.

Kvalifikasjoner:

Vi vektlegger at søker

• Har relevant kirkemusikalsk utdannelse

• Erfaring

• Personlig egnethet og gode samarbeidsevner

• Har vilje til å inkludere barn og unge i gudstjenestelivet

• Norskkunnskaper

• Førerkort og disponere bil (Vi kan være behjelpelig med transport til de forskjellige kirkestedene i startfasen).

For stillingen gjelder:

• Lønn og godtgjørelse i samsvar med gjeldende lover, reglement og tariffavtale

• Pensjon i KLP

• Arbeidsgiver kan være behjelpelig med å skaffe høvelig bolig

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til kirkeverge/daglig leder Bård Grønbech, tlf. 95 16 15 64 eller e-post kirkeverge@donna.kommune.no

Søknad med CV og vitnemål sendes Dønna kirkelige fellesråd, Kommunehuset, Silvalveien 1, 8850 Herøy eller på mail til adressen over..

Se stillingen på NAV

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.