fbpx

Helgelandssykehuset søker trainee innen sykepleie

Søknadsfrist: 1.03.2022
Arbeidsgiver: Kandidat Helgeland

Nyutdannet og eventyrlysten? Da kan en traineestilling på Helgeland være midt i blinken for deg. Som trainee i Kandidat Helgeland får du jobbe ett år i en og samme bedrift, personlig og faglig utvikling gjennom et praktisk lederkurs, egen fadder og reise på studietur. Du får et tverrfaglig nettverk og gjøres godt kjent med Helgeland gjennom bedriftsbesøk og opplevelsestur i regionen. Velkommen til Helgeland – vi garanterer et uforglemmelig år!

Denne stillingen lyses ut gjennom traineeprogrammet Kandidat Helgeland som samarbeider med en rekke bedrifter i ulike bransjer på Helgeland.

Vi søker deg som er nyutdannet sykepleier til ettårig traineestilling med mulighet for forlengelse ved intensivavdelingen og akuttmottaket i Sandnessjøen, akuttmedisinsk klinikk, Helgelandssykehuset HF med oppstart høst 2022.

Sandnessjøen har ett av to akuttsykehus på Helgeland og med utvikling av Nye Helgelandssykehuset har sykehuset en lys og spennende fremtid med flere funksjoner og et større samlet fagmiljø. Som traineesykepleier på intensivavdelingen og akuttmottaket vil du få en variert og spennende hverdag med store muligheter for faglig og personlig utvikling. Det er kultur for å lære av hverandre og hjelpe hverandre hvis man er usikker i situasjonen. Vi har et trivelig arbeidsmiljø der latteren sitter løst.

Vi har nå en sykepleierstab med god variasjon med tanke på både alder og kjønn. Staben består av spesialsykepleiere, erfarne sykepleiere og sykepleiere med mindre fartstid. De med mindre erfaring nyter godt av all kunnskapen til de med mange års erfaring. Noen av intensivsykepleierne jobber også vakter i akuttmottaket.

I akuttmottaket jobber vi tett opp mot ambulanse, leger, intensivavdelingen, fastleger og kommunehelsetjenesten. Vi samhandler også med kirurgisk og medisinsk avdeling, røntgen, lab og poliklinikkene. I akuttmottaket er det veldig varierte arbeidsdager, hvor noen vakter er travle mens andre er roligere. Våre arbeidsoppgaver er alt fra å assistere legen med gipsing av brudd til mottak av traumer, hjerteinfarkt, barn og voksne med nedsatt allmenntilstand.

Intensivavdelingen har 10 sengeplasser totalt, der tre i hovedsak er intensivsenger. Avdelingen tar imot akutte og elektive kirurgiske og medisinske pasienter, både voksne og barn. Intensivavdelingen er ansvarlig for postoperativ oppvåkning for alle kirurgiske inngrep, gynekologiske, øre- nese- hals og medisinske pasienter.

Søk på traineestilling hos oss så kanskje DU blir en del av denne trivelige arbeidsflokken. Ta gjerne kontakt for mer informasjon, hospitering eller besøk i avdelingen.

Arbeidsoppgaver

På intensivavdelingen jobber du ofte en til en med de dårligste pasientene på sykehuset som trenger tett oppfølging. Noen har behov for pustestøtte som NIV og respirator, mens andre har behov for sirkulasjonsstøtte og/ eller annen tett overvåkning. Du deltar i BEST- team der vi har mottak av traume, kirurgiske/ eller medisinske dårlige voksne, barn/ nyfødte og stansteam. Vi har daglig et tett og godt samarbeid med anestesiavdelingen, leger, fysioterapeuter, radiografer og biokjemikere og lærer mye av hverandre. Avdelingen har også telemetri-overvåkning og har støttefunksjon til sengepostene i form av mobil intensiv-sykepleier.

I akuttmottaket er bidrar du til å sikre at pasienter som ankommer får rask og adekvat vurdering, observasjon og behandling. Triagesystem benyttes som verktøy for å vurdere hastegrad og prioriteringer. Akuttmottaket kommuniserer med AMK gjennom helseradio. Arbeidsoppgavene i akuttmottaket preges av mye koordinering koordinering, samarbeid med andre sykepleiere, men også samarbeid på tvers av mange ulike fag.

Personlige egenskaper

 • I akuttmiljøet må du beherske uforutsigbarhet og travle dager, men likevel være trygg og rolig.
 • Du har gode samarbeidsevner og trives med å jobbe sammen med andre
 • Du er trygg på egen kompetanse og evner å jobbe selvstendig
 • Du er en engasjert og faglig nysgjerrig. Du har et ønske om å holde deg oppdatert.
 • Du er ikke redd for å stille spørsmål. Det er kultur for å lære av hverandre og hjelpe hverandre hvis man er usikker i situasjonen.

Vi tilbyr

 • Et spennende år som sykepleier innenfor fagområdet akutt- og intensivsykepleie
 • Fagdager
 • Gunstig erfaring for eventuelle videreutdanninger, for eksempel innenfor intensivsykepleie
 • Du vil få utnevnt en egen *veiviser som i tillegg til å vise deg rundt i sykehuset, kan stilles alle mulige spørsmål til
 • Du vil få mulighet til å ta del i Helgelandssykehusets velferdstilbud. Sandnessjøen har for eksempel eget bedriftsvolleyballag.
 • Gunstige pensjons- og forsikringsordninger
 • Lønn iht. gjeldende overenskomster og avtaler

*Helgelandssykehusets navn på utnevnt person med fadder-/mentorrolle overfor nyansatt

Søknad, CV, attester og vitnemål sendes samlet i én PDF til post@kph.no innen 1. mars 2022. Ved spørsmål om traineeordningen kan du ta kontakt på e-post.

For å være kvalifisert til å søke må du:

 • Du må være utdannet sykepleier med norsk autorisasjon, og vi oppfordrer deg som er nyutdannet til å søke.
 • Gode norskkunnskaper er nødvendig, både muntlig og skriftlig.
 • ikke ha mer enn 3 års relevant arbeidserfaring etter endt studie.
 • Motivert til å utforske og jobbe med akutt- og intensiv området innenfor spesialisthelsetjenesten
Se stillingen på NAV

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.