fbpx

Starter opp ny festival på Lovund

Lovund får nå sin egen festival. Til sommeren er du velkommen inn i bakgården til Tomas Nilsen og Katrine Vardhaug sammen med blant andre Keiino og OnklP under Vardhågen Live.

En ny festival på Helgelandskysten ser dagens lys i juni. Ideen kom over et par jägershots jula 2019, og endelig ser det ut til at planene kan settes ut i live.

Vardhågen Live

Ekteparet Katrine og Tomas har jobbet med mat på mange festivaler gjennom Lovundkokken, og tenkte at det var synd at de ikke hadde noe sånt på øya Lovund på Helgelandskysten. Som tenkt, så gjort – 17. og 18. juni er det endelig klart for verdenspremiere på Vardhågen Live!

Vardhågen Live

KEIINO (Norge) har spilt på store scener både i inn- og utland. I juni spiller de på Lovund!

 

Kjøp billetter her

 

På rekordtid

– Bak huset vårt er det en slette som ikke brukes til noe. Dette er naboens tomt, og i et juleselskap hos naboen vår, Lorents Pettersen, spurte vi rett og slett om å få låne tomta som er mellom vårt hus og hans hus til festival. Du kan si at festivalen ble til over et par jägershots jula 2019. Naboen vår er en fyr som liker at det skjer noe, og han syntes dette var en god idé, forteller Katrine.

På nyåret satte de i gang planlegginga og skaffet sponsorer på rekordtid. Korona satte imidlertid allerede i mars en stopper for arrangementet. I 2021 var de klare til å videreføre planene, men innså også da at smittevernskravene ville gjøre det for vanskelig.

– Vi hadde likevel en mini-festival på brygga til Kystkultursenteret i juni i fjor, og så har vi også hatt en førjulsfest i Flerbrukshallen i november. Vi rakk det akkurat mens Norge var åpent, sier Katrine.

Vardhågen Live

Jaa9 og OnklP (Johnny Silseth og Pål Tøien, Lillehammer) er blant de mest kjente norske artistene innen sjangrene hiphop og rap.

Kickstarter sommeren

Vardhågen Live arrangeres i bakgården til Katrine og Tomas, og festivaldeltakerne kommer hjem til dem som bor i Øvre Vardhågen, en gate med kun to hus.

– Vårt ønske er at Vardhågen Live skal bli et årlig arrangement. Noe Lovund-folket og andre helgelendinger kan se fram til år etter år. Først og fremst ønsker vi å bidra til at folk på Lovund trives og har det bra! Vi vil ha en felles, musikalsk opplevelse som kickstarter sommeren og som vi kan varme oss på når vinteren kommer. Vi tror også at en festival på Lovund er av interesse for turister. Vardhågen Live kan bli en gylden mulighet til å vise fram det Lovund ellers har å by på! Vi er jo ikke så mange her ute, så det er plass til venners venner og helt nye venner fra fjern og nær, sier Katrine. Festivalen arrangeres over to dager, 17. og 18. juni. Det blir fire konserter hver kveld.

Vardhågen Live

Carina Dahl har lang fartstid i musikkbransjen og er kjent fra en rekke TV-programmer. Kanskje så du henne i Stjernekamp i høst? I juni tar med seg bandet sitt og gjester Vardhågen Live!

Bookingprofil: Godfølelse

– Artistene vi booker må drive innenfor sjangeren vi kaller festmusikk, og det må være musikk som i all hovedsak er oppløftende og gir godfølelse. Vi ønsker oss allsang-garanti fra alle band og artister. Bookingene våre er to band fra Helgeland: Hjertebank og It’s a winner. Vi har også noen flotte trøndere representert: Carina Dahl, Anders Jektvik, Grannes og Sie Gubba. I tillegg er vi så heldige at vi har fått booket Keiino og Jaa9 & OnklP.

Vi er så heldige at vi har stedet Lovund. Et sted som er verdt å besøke og som vi ønsker å vise frem og dele med andre. Vardhågen Live blir en liten og intim festival, en “nabolagsfestival”. Publikum er invitert hjem til oss. Det er ikke så viktig for oss å være ny eller hipp. På Vardhågen Live serverer vi god festivalmat fra havet, og med Lovundkokkens mangeårige erfaring som festivalkokk, må vi kunne si at vi vet hva folk er sultne på, sier Katrine.

I løpet av festivalen blir det også et eget familieprogram.

Vardhågen Live

Anders Jektvik (Hitra) har i et tiår trollbundet tv-seere, radiolyttere og konsertgjengere med sin særegne stemme og sitt glitrende gitarspill.

 

Kjøp billetter her

 

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.