fbpx
Medisinsk personell med blå klær på. Bredt smil.

Foto: Helgelandssykehuset

Søker etter framtidige sykepleierstudenter på Helgeland

I ei felles satsing mellom alle kommunene på Helgeland og Helgelandssykehuset, er det nå startet et samarbeidsprosjekt med VID vitenskapelige høgskole.

– Vi søker nå alle som kan tenke seg desentralisert sykepleierutdanningen fra høsten 2021. Vi håper flest mulig vil svare på en kort spørreundersøkelse for å registrere interesse, sier Hulda Gunnlaugsdottir, administrerende direktør i Helgelandssykehuset.

Målet med prosjektet er oppstart av ny desentralisert sykepleierutdanning på Helgeland høsten 2021. Det jobbes intenst med faglig utvikling, markedsføring til mulige studenter i regionen og med å sikre finansiering. Samarbeidspartnerne i prosjektet er nå kommet så langt i arbeidet at vi ønsker å få mer informasjon om aktuelle søkere på Helgeland.

Vi ønsker også at alle som ønsker å bli sykepleier, selv de som ikke er kvalifisert som søker i dag, svarer på undersøkelsen. Dette fordi prosjektet vil tilby nødvendige kurs og prekvalifiseringstilbud fra høsten 2020, slik at disse kan bli kvalifiserte søkere.

Lenke til spørreundersøkelse: https://no.surveymonkey.com/r/WKVGNSZ

Medisinsk personell.

Foto: Helgelandssykehuset

 

Tilgjengelig uansett hvor du bor på Helgeland

Studiested blir i Sandnessjøen og utdanningen skal være en samlingsbasert, desentralisert sykepleierutdanning på deltid, som er godt tilgjengelig uansett hvor du bor på Helgeland.

Dette betyr at vi bruker mulighetene som teknologien og pedagogikken gir til å tilby fleksibel og framtidsrettet utdanning. For studentene legges det opp til utstrakt bruk av teknologi som gjør at de i større grad kan ta deler av utdanningen på hjemstedet. Utdanningen er tenkt som et deltidsstudie over fire år der det veksles mellom samlinger i Sandnessjøen og mer selvstendig arbeid med studiet (enten individuelt eller i grupper) mellom samlingene.

Halvparten av utdanningen foregår i praksisstudier ute i helsetjenesten, i kommunehelsetjenesten og i sykehus.

Det legges vekt på at studiet skal være bærekraftig for miljø og helse, og teknologi vil ha en sentral plass i utdanningen. Studiet vil dessuten være innovativ ved at studentene blir utrustet til nytenking blant annet gjennom prosjektsamarbeid med praksisfeltet.

VID har lang erfaring med desentraliserte studier, med svært god gjennomføringsgrad. Kommunene på Helgeland og Helgelandssykehuset er derfor glad for å ha med VID i dette arbeidet.

 

Mer informasjon finner du på Helgelandssykehusets hjemmeside.

 

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.