fbpx
Restauranten i Til Elise Fra Marius

Inne hos Til Elise Fra Marius | Foto: Det Lille Fotoriet

Smakfulle opplevelser

Ta med familie og venner på en smakfull opplevelse, og kjenn på nærheten til råvarene fra den unike naturen på Helgeland.

BRØNNØYSUND

Torghatten Strandrestaurant ligger en liten spasertur unna det sagnomsuste fjellet Torghatten. Restauranten ligger ved sjøen med fantastisk utsikt og byr på en meny med utgangspunkt i lokalt fanget fersk fisk fra Helgeland, blant annet kveite, sprøstekt skinn av brosme, trøffeltang og andre spennende retter. Restaurantens motto er at «Ikkereist» mat smaker best!

Torghatten Strandrestaurant | Foto: Per Kåre Hatten

Hildurs Urterarium garanterer deg kjøtt fra naboen, vilt fra skogen, fisk fra fjorden og urter fra hagen. Hildurs har vært et samlingspunkt for mennesker helt siden vikingtiden og serverer alt fra lunsjretter til 7-retters menyer. Gå ikke glipp av denne matglade familierestauranten i et 250 år gammelt hus – her snakker vi sjel!

Foto: Hildurs Urterarium

 

SANDNESSJØEN

Soprano er byens mat og vinhus. Restauranten ligger i den ærverdige gamle postgården fra 1923 i en rustikk og koselig atmosfære. Her har de fokus på god mat og god drikke med hjemmelagede og kortreiste råvarer. Ta også gjerne turen ut til Petter Dass-museet til Margrethes Kafè. Her kan du nyte ekte helgelandsmat på alle fat omgitt av spennende arkitektur og historie.

Foto: Soprano Mat og Vinhus

 

DØNNA

Dønnes Gård har en historie som går over 800 år tilbake i tid. Her får du servering med basis i områdets matkultur og lokale råvarer. I tillegg får du formidling av gården, Dønnes kirke og områdets spesielle historie.

 

HERØY

I et tidligere fiskemottak ligger Augustbryggo, en kulturarena på Herøy. I den koselige restauranten serveres kulinarisk sjømat og andre gode retter i trivelig atmosfære og med nydelig utsikt og god stemning.

Foto: Augustbryggo

 

HATTFJELLDAL

I den vakre lille bygda Varntresk i Hattfjelldal finner du Sæterstad gårdsrestaurant. Denne økologiske fjellgården foredler geitemelk til ost, kjøttet blir til spekemat og røya til prisbelønnet rakfisk. I gårdsrestauranten serveres nydelige retter av råvarer fra gården (kun forhåndsbestilling).

Foto: Sæterstad Gård

 

GRANE

På gården Vefsna Lodge (3 km fra E6) du Emmas Kammers. Gården er fra 1661 og i Emmas Kammers er den gamle tømringen bevart slik at restauranten har fått et helt spesielt og stemningsfullt særpreg. Her serveres det en 3-retters smakfull opplevelse basert på oppskrifter arvet fra bestemødre og oldemødre (kun forhåndsbestilling).

 

MOSJØEN

Kulturverkstedet i historiske Sjøgata byr på særegent miljø i et gammelt handelshus fra 1862. I den koselige kafeen serveres tradisjonell kaffemat fra Vefsn samt enkle gode lunsjretter. Nyt samtidig nordnorsk kunst på veggene. Gratis lunsjkonsert hver fredag. Blomsterbua Mat og vin ligger også i Sjøgata og byr på en rikholdig lunsjmeny, ulike pizzavarianter og tapas. Lokalene er flott utsmykket med et lekkert interiør i et gammelt hus fra 1800-tallet.

Blomsterbua Mat og Vin | Foto Fru Haugans Hotel

 

MO I RANA

Til Elise fra Marius ligger i Utskarpen, ca 35 min med bil fra sentrum. Restaurantens konsept er «Fra beite til bord» og her får du kun retter med lokale kvalitetsråvarer. Rettene skreddersys på kreativt vis og følger sesongens råvarer. Både Elise og Marius har for øvrig erfaring fra kokkelandslaget. Hos Aernie, ca 20 km utenfor sentrum får du opplevelser basert på sørsamisk historie og tradisjon. Det gjenspeiler seg også i maten der Souvas med reinkjøtt fra Arctic Rein og vilt er en av spesialitetene. I tillegg får du nystekte bakervarer som rengakaker og vannkringler, samt gode kaker.

Foto: Til Elise fra Marius

 

NESNA

På Havblikk i Nesna finner du Aurora Restaurant. Her serveres det fersk sjømat som blåskjell, kamskjell, kveite og nydelige kjøttretter som f.eks lammecarre. Dette er en «Nesna-møter-verden»-meny der lokale og økologiske råvarer spiller en stor rolle.

Foto: Aurora Restaurant

 

LURØY

På Onøya i Lurøy finner du Torshavn Restaurant. På kjøkkenet skapes magi av lokale råvarer. På menyen står både havets delikatesser og fantastiske kjøttretter for store og små.

 

MELØY

Gammelbutikken Restaurant på Støtt Brygge i Meløy ligger i en gammel bygning fra 1878 og oser av gammel kystkultur. Når midnattssola skinner inn vinduet og du nyter sjømat rett fra havet utenfor, er restauranten det perfekte sted å oppholde seg.

Gammelbutikken restaurant | Foto: Støtt Brygge

 

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.