fbpx

Vil du bedre dyrevelferden, 1,1 millioner sau av gangen?

Søknadsfrist: 21.08.2022
Arbeidsgiver: Region Nord, avdeling Helgeland

Når du jobber i Mattilsynet, jobber du for økt dyrevelferd for alle dyr – ikke bare ett av gangen. Din innsats kan bidra til at intet mindre enn 1,1 millioner sau, nærmere 900 000 storfe og hundrevis av millioner laks får bedre kår her til lands. Med deg i dette arbeidet får du 1250 faglig dyktige kolleger, som er klare til å inspirere, opplyse, utfordre og støtte deg. Hos oss vil du jobbe side om side med eksperter på alt fra dyrehelse til dyrevelferd, plantevern og trygg matproduksjon samt jus, forvaltning og kommunikasjon.
 
Du deler kanskje vår oppfatning om at dyrevelferd er et fagområde som til stadighet må videreutvikles. Vi jobber derfor ikke bare med forvaltning, men også utvikling av regelverket. Det gjør vi i dialog med dyreeiere, næringsorganisasjoner og offentlige instanser. Hos oss vil du kunne bidra positivt med din kompetanse.
 
Du vil få en variert arbeidshverdag, jobbe både på kontor, ute i felten og på slakteri. Du må forholde deg til et omfattende regelverk. Selv om noen saker har likhetstrekk, er ingen av dem like. Det er derfor viktig at du har god rolleforståelse, og vurderer sakene forholdsmessig.

Arbeidsoppgaver

 • Kjerneoppgaver innen fagområdene dyrehelse og dyrevelferd
 • Du gjør offentlige kontroller med dyrehold (primærproduksjon og kjæledyr) og på slakteri, gir informasjon og veiledning til dyreeier og organisasjoner. I etterkant av offentlige kontroller utfører du saksbehandling.
 • Være del av en beredskapsorganisasjon, som betyr at du må bidra til å håndtere kritiske situasjoner – i samarbeid med andre offentlige etater

Kvalifikasjoner

 • Du har god rolleforståelse, og evner derfor å gjøre gode forholdsmessige vurderinger i forvaltningen av regelverket
 • Du må klare å kombinere samarbeid innad og på tvers av fagområder med det å jobbe selvstendig
 • Du må være god til å veilede og formidle det komplekse på en forståelig måte, samt finne løsninger
 • Du må kunne takle en hektisk hverdag og dermed være god til å prioritere
 • I en variert hverdag må du både kunne planlegge godt, men også kunne tilpasse deg endringer raskt

Personlig egnethet og hvordan du passer inn i teamet er en viktig del av vurderingen, slik at vi sammen får løst samfunnsoppdraget vårt. 

Personlige egenskaper

 • Du er veterinær med norsk autorisasjon.
 • Det er ønskelig at du har relevant arbeidserfaring. Vi søker spesielt erfaring fra produksjonsdyr, slakteritilsyn eller offentlig forvaltning, men annen klinisk praksis og kommunikasjon med dyreeiere teller også positivt.
 • Ettersom du skal kommunisere med dyreeiere om til dels vanskelige tema, er det viktig at du har god fremstillingsevne på norsk, skriftlig så vel som muntlig.
 • Du har evne til å tilpasse deg nye digitale løsninger.
 • Du har førerkort klasse B. 

Vi tilbyr

 • Et faglig sterkt felleskap som har et stort engasjement for bedre dyrevelferd
 • Utvikle din kompetanse på ulike fagområder, både på det veterinærfaglige og i forvaltningsrollen
 • Stillingen er lønnet som førsteinspektør (stillingskode 1498)/seniorinspektør (stillingskode 1499) fra kr. 550 000 avhengig av kvalifikasjoner og arbeidssted
 • Gunstige pensjons- og lånevilkår gjennom Statens Pensjonskasse

Du kan velge mellom flere kontorsteder i avdelingen (se kart)

Hva venter du på?
Du søker ved å klikke på knappen, og blir da ledet inn til vårt søknadssystem. Vi er mer opptatt av hva du kan, dine erfaringer og kompetanse enn hvor flink du er til å skrive en jobbsøknad. Derfor ber vi deg om å levere en god og beskrivende CV hvor du får frem hva du har gjort og oppnådd som gjør deg kvalifisert for stillingen du søker på. Du trenger altså ikke å skrive eller legge ved et søknadsbrev. Når du sender inn søknaden din laster du opp vitnemål og attester som vedlegg.

Kontaktinformasjon

Hege Osen, Avdelingssjef, 22778245

Arbeidssted

Lenningsveien 27
8900 Brønnøysund

Nøkkelinformasjon:

Arbeidsgiver:Mattilsynet

Referansenr.:4546070685
Stillingsprosent: 100%
Fast
Søknadsfrist: 21.08.2022

Se stillingen på NAV

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.