fbpx

Sommervikarer ved avdeling høy sikkerhet, Mosjøen

Arbeidsgiver: Kriminalomsorgen region nord

Har du lyst å gjøre en forskjell?

Kriminalomsorgen Nordland, avdeling høy sikkerhet, Mosjøen har behov for sommervikarer til å dekke opp vakter ved både sporadisk og planlagt fravær sommeren 2023. Hos oss kan du bli med å gjøre en forskjell og jobbe med noe meningsfylt. 

Vi søker etter fengselsbetjenter med etatsutdanning, men du kan også søke dersom du er student innen ulike relevante retninger og har lyst å jobbe i fengsel.

Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter (KRUS) tilbyr etatsutdanning som fengselsbetjent. Sommerjobb og tjeneste i Kriminalomsorgen vil gi deg en forsmak på den viktige jobben som utføres i enheten og vil være en god erfaring for deg som ønsker en karriere innen Kriminalomsorgen.

Bruk sommeren ilag med oss – og les videre!

Om stillingene

Kriminalomsorgen Nordland, avdeling høy sikkerhet, Mosjøen har 15 ansatte, og søker nå etter sommervikarer til å jobbe i tilnærmelsesvis full stilling i sommerperioden som foregår fra uke 26 – 33. 

Det vil bli gjennomført teoretisk og praktisk opplæring av alle nye vikarer. Opplæringen er obligatorisk og lønnet. 

Våre ansatte skal ha evne til å opprettholde ro, orden og sikkerhet i fengselet, evne til sikkerhetstenkning, grensesetting og veiledning av de innsatte.

Arbeidstiden er helkontinuerlig turnus med tre-delt skift på hverdagene og to-delt skift i helgene.

Arbeidsoppgaver

 • Bistand og veiledning til innsatte
 • Ivareta ro, orden og sikkerhet i fengselet
 • Utføre daglige gjøremål på avdelingen
 • Rutinemessige oppgaver og arbeidsoppdrag

Kvalifikasjoner

For ansettelse i stilling som 0264 – Fengselsbetjent kreves det bestått fengselsbetjentutdanning fra Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS. 

Aktuelle søkere uten etatsutdanning ansettes i stilling som 1078 – Betjent og skal oppfylle kravene til opptak ved KRUS:

 • Godkjent studiekompetanse fra videregående skole. Generell studiekompetanse (GENS)
  • Søkere som er 25 år eller eldre og som har fagene norsk, engelsk og samfunnsfag på nivå tilsvarende generell studiekompetanse kan få vurdert om de er kvalifisert på grunnlag av realkompetanse

 • God fysisk helse

Alle søkere må ha plettfri vandel, god kunnskap og erfaring i bruk av IKT – systemer og verktøy, god muntlig og skriftlig fremstillingsevne samt førerkort klasse B.

Personlige egenskaper

 • Gode holdninger i tråd med kriminalomsorgens verdisyn og yrkesetiske retningslinjer
 • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
 • Evne til å jobbe selvstendig, målrettet og systematisk med målgruppen
 • Fleksibilitet og gode sosiale egenskaper
 • Tålmodig og ansvarlig
 • Kunne sette grenser og ha evnen til å motivere mennesker i vanskelige livssituasjoner

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Bli en av oss!

I Kriminalomsorgen Nordland kan vi tilby meningsfulle oppgaver i en etat med et viktig samfunnsoppdrag. Du vil bli en del av et mangfoldig arbeidsmiljø med stor faglighet og gode muligheter for personlig utvikling. Hos oss møter vi hverandre med åpenhet, respekt, profesjonalitet og engasjement. 

Vikarstillingene avlønnes ut fra utdanningsbakgrunn og ansiennitet.

 • Stillingen som 0264-fengselsbetjent avlønnes med timelønn beregnet ut fra en årslønn mellom kr. 392 300 – 493 700 avhengig av ansiennitet
 • Stillingen som 1078-betjent avlønnes med timelønn beregnet ut fra en årslønn mellom kr. 343 000 – 412 000 avhengig av ansiennitet

Det blir trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon

Ansattes holdninger og verdier skal være i tråd med kriminalomsorgens verdisyn. Vår visjon er «Straff som endrer» og våre verdier er: trygghet, åpenhet og nytenking.

Det må ikke være noe å utsette på vandelen til den som ansettes. Dette må dokumenteres med en uttømmende politiattest forut for ansettelse.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil i så fall bli varslet om dette og gitt anledning til å trekke søknaden.

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold, og vi oppfordrer kvalifiserte kandidater med ulik, arbeids- og livserfaring til å søke jobb hos oss. Kriminalomsorgen jobber for å realisere regjeringens inkluderingsdugnad om at 5 % av nyansettelser i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV.

Vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen dersom det er behov for det. Det gjøres oppmerksom på at dersom søkere tilkjennegir at de har nedsatt funksjonsevne eller hull i CV, kan opplysningen brukes til registreringsformål. 

Prøvetiden er 6 måneder.

Den som ansettes må rette seg etter organisasjonsmessige eller andre endringer som blir bestemt om arbeidsområdet.  Det pågår for tiden en utredningsprosess i kriminalomsorgen som kan medføre en organisasjonsendring.

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til fengselsinspektør Frank Ivar Lie  tlf. 75 51 12 70

For spørsmål om elektronisk utfylling av CV kan Jobbnorge kontaktes på tlf. 75 54 22 20

Se stillingen på NAV

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.