fbpx

Seksjonsleder – Audiovisuelt materiale

Søknadsfrist: 30.11.2022
Arbeidsgiver: Avdeling Tilvekst og kunnskapsorganisering, Nasjonalbiblioteket

Har du kunnskap om, interesse og engasjement for film og musikk? Vil du lede arbeidet med innsamling av film, innspilt musikk og kringkasting i Norge slik at dette kan bli tatt vare på for framtiden og gjort tilgjengelig for forskning og dokumentasjon? Her får du mulighet til å bidra til Nasjonalbibliotekets arbeid med å følge opp pliktavleveringsloven, som er grunnlaget for det meste av våre samlinger. Registrering av eldre arkivmateriale av lyd og levende bilder inngår også i ansvarsområdet.

Vi søker etter leder for en nyopprettet seksjon som skal ha ansvar for innsamling av audiovisuelt materiale med bakgrunn i pliktavleveringsloven. Seksjonen skal også ha ansvar for registrering av audiovisuelt arkivmateriale som inngår i Nasjonalbibliotekets samlinger av lyd og levende bilder. Nytt materiale utgis i stor grad både digitalt og som fysiske objekter, og det er viktig at prosessene knyttet til både innsamling, metadata, bevaring og tilgjengeliggjøring på begge formatene skjer på effektive måter.

Seksjonen vil ha 9 fast ansatte.

Med utgangspunkt i jobben som allerede gjøres på området, får du som seksjonsleder ansvar for å etablere og utvikle den nye seksjonen.

Avdelingen er i stadig utvikling både for å tilpasse seg økt digital publisering og for å forbedre arbeidsprosedyrene våre. Seksjonsleder har en viktig oppgave i å lede endringsprosessene innenfor sitt ansvarsområde. På det audiovisuelle området er Nasjonalbiblioteket i ferd med å gå over til et nytt datasystem, og leder vil få ansvar for å ta i bruk systemet i seksjonen.

Seksjonsleder har også budsjett- og personalansvar for seksjonen og er ansvarlig for seksjonens måloppnåelse. Seksjonsleder inngår i ledergruppa i avdeling Tilvekst og kunnskapsorganisering, og er også en del av Nasjonalbibliotekets utvidede ledergruppe.

Dette er en fast 100% stilling med arbeidssted Mo i Rana.

Arbeidsoppgaver

Seksjonsleder har ansvar for å planlegge, organisere, lede og følge opp arbeidet i seksjonen. Arbeidsoppgavene omfatter også ansvar for å gjennomføre endringer og omstillinger i tråd med seksjonen og avdelingas mål, Seksjonsleder har et faglig ansvar for forvaltning av pliktavleveringsloven på de materialtypene som håndteres av seksjonen.  

Seksjonsleder har budsjett- og personalansvar og ansvar for seksjonens måloppnåelse.

Samarbeid med andre deler av Nasjonalbiblioteket er viktig for å sikre måloppnåelse.

Kvalifikasjoner

* Det kreves utdanning fra universitet eller høgskole, fortrinnsvis på masternivå, innen fagområdene medievitenskap, bibliotekfag eller informasjonsfag. Særlig relevant arbeidserfaring kan i spesielle tilfeller kompensere for utdanningskravet.
* God kunnskap om og interesse for publisering av lyd og levende bilder, med spesiell vekt på digital publisering
* God kunnskap om norsk mediebransje, spesielt innenfor film og musikk
* Erfaring med metadata og registrering av audiovisuelt materiale
* Gode lederegenskaper. Tidligere ledererfaring vil bli vektlagt
* God IT-kompetanse
* Evne til å formulere seg godt skriftlig og muntlig både på norsk og engelsk

Personlige egenskaper

Vi søker en person som har gode lederegenskaper, vilje og evne til å oppnå resultater gjennom sine medarbeidere og som samarbeider godt med andre. Du bør være strukturert og initiativrik og ha evnen til å håndtere endring. Personlig egnethet vil bli vektlagt. 

Vi tilbyr

En spennende lederjobb
Fast stilling i stillingskode 1407 avdelingsleder. Aktuell lønnsplassering er ltr 71-77, som for tiden utgjør kr. 677 000 – 765 600 pr år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. 
Medlemskap i Statens Pensjonskasse.

Kontaktinformasjon

Kjersti Rustad, avd.direktør , 48 23 80 52, kjersti.rustad@nb.no
Spørsmål om søknad og CV, personal@nb.no

Arbeidssted

Finsetveien 2
8624 Mo i Rana

Nøkkelinformasjon:

Arbeidsgiver:Nasjonalbiblioteket

Referansenr.:4577391730
Stillingsprosent: 100%
Fast
Søknadsfrist: 21.11.2022

Se stillingen på NAV

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.