fbpx

Fengselsbetjenter

Arbeidsgiver: Kriminalomsorgen region nord

Om stillingene

Kriminalomsorgen Nordland, avdeling høy sikkehet, Mosjøen har nå ledig faste 100% stillinger som fengselsbetjent med snarlig tiltredelse.

En fengselsbetjent har ansvar for de innsatte og ansattes sikkerhet, innholdsarbeid, innhenting og vurdering av informasjon og saksbehandling. Fengselsbetjenten skal ha evne til sikkerhetstenkning, grensesetting og konflikthåndtering, samt være en samtalepartner. De fleste skal være kontaktbetjenter og alle er rollemodeller og veiledere for de innsatte. En viktig del av tjenesten er å delta i målrettet progresjonsarbeid med innsatte.

Arbeidsoppgaver

 • Avdelingstjeneste med daglige oppgaver knyttet til innsatte
 • Kontaktbetjentarbeid, soningsplanlegging og miljøarbeid
 • Fortløpende dokumentasjon av arbeidet
 • Være en aktiv medspiller i den faglige og sikkerhetsmessige utviklingen av avdelingen

 Den som ansettes må påregne endringer i ansvars- og arbeidsområde.

Utdanning og erfaring

Du må ha

 • Bestått fengselsbetjentutdanning fra Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS
 • God kunnskap og erfaring i bruk av IKT – systemer eller verktøy
 • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne
 • Førerkort klasse B 

Personlige egenskaper

Vi søker deg som er fleksibel, har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner og evne til å jobbe selvstendig, målrettet og systematisk med målgruppen.

Du må kunne søke gode løsninger for den enkelte i samspill med øvrige kollegaer, ledelse og eksterne samarbeidspartnere samt være en tålmodig og ansvarsfull støttespiller med evne til å kunne sette grenser og motivere mennesker i vanskelige livssituasjoner.

Vi tilbyr

 • Meningsfulle oppgaver i en etat med et viktig samfunnsoppdrag
 • Gode pensjons, forsikrings- og låneordninger i Statens pensjonskasse
 • Stillingen lønnes som fengselsbetjent fra kr 392 300 – 493 700 pr år, avhengig av ansiennitet, det blir trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse

Generell informasjon

Kriminalomsorgen mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker oss medarbeidere med ulik kompetanse, livserfaring og perspektiv for å kunne bidra til en enda bedre oppgaveløsning.  

Vi jobber for å realisere regjeringens inkluderingsdugnad om at 5 % av nyansettelser i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kjenner du deg igjen i en av disse kategoriene, kan du krysse av i jobbsøkerportalen vår. Du kan lese mer om kravene for å bli vurdert som søker i disse gruppene her.  
 

Vi gjør oppmerksom på at det må ikke være noe å utsette på vandelen til den som ansettes. Dette må dokumenteres med en uttømmende politiattest forut for ansettelse.

Vi gjør også oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil i så fall bli varslet om dette og gitt anledning til å trekke søknaden.

Den som ansettes må rette seg etter organisasjonsmessige eller andre endringer som blir bestemt om arbeidsområdet. 

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til Frank Ivar Lie på tlf: 75 11 12 70.

For spørsmål om elektronisk utfylling av CV kan Jobbnorge kontaktes på 75 54 22 20. 
 

Se stillingen på NAV

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.