fbpx

Samenes nasjonaldag – Lihkku beivviin!

Lihkku beivviin/gratulerer med dagen!

Den samiske nasjonaldagen er 6. februar. Det må feires! Helgeland er et sørsamisk og umesamisk område, og du finner samisk kultur og interesser rundt omkring i regionen vår. Vi har samlet en liten oversikt over noen av feiringene av nasjonaldagen som skjer på Helgeland i dag, slik at du kan ta en del av den, der du er:

Feiring av nasjonaldagen i Hattfjelldal kommune

I Hattfjelldal kommune feires den samiske nasjonaldagen med flaggheising, sang, taler, forelesning, middag og konsert med Ingá Máiiá Blind.
Her er alle velkomne og alt er gratis.

Hvor: Hattfjelldal
Når: 6. februar, hele dagen

Gå til arrangementet 

 

Utstilling: «I ditt bilde – Jïjtjedh guvvesne»

«I ditt bilde» er ei utstilling som består av tekst og bilder. Samiske portretter fra samlingen etter fotograf Lars Ingulfsvand møter sitater om samisk identitet fra antikken og frem til vår tid.

Ved å besøke denne utstillingen blir du som besøkende utfordret til å reflektere over ditt syn på det samiske samfunnet, dine møter med andre og ikke minst spørsmålet; hvordan du selv fremstår i andres øyne?

Hvor: Jacobsenbrygga, Mosjøen
Når: 6. februar, kl. 12

Gå til arrangementet 

 

Foredrag: Tradisjonskunnskap som kilde til sørsamisk historie ved Namsenfjorden

I dette foredraget forteller Nils Roger Duna om tradisjonskunnskap som kilde til sørsamisk historie ved Namsenfjorden og samer fra Helgeland ved Namsenfjorden.

Nils Roger Duna (1956, Namsos) har utgitt bøker som «Samer og reindrift ved Namsenfjorden», «Sørsamisk reindrift gjennom ett år» og «Festung Vemundvik – En oversikt over tyskernes aktivitet og livet i Vemundvik under andre verdenskrig».

Hvor: Hattfjelldal
Når: 6. februar, kl. 12

Gå til arrangementet 

 

Markering av samefolkets dag: Nesna

Folkeakademiet Nesna arrangerer Samefolkets dag i samarbeid med Helgeland museum, Nesna. Det blir spennende kulturelle bidrag med sørsamisk vinkling v/Ove Larsen og Anne-Lise Wie.

Enkel bevertning. Gratis inngang.

Hvor: Nesna Museum
Når: 6. februar, kl. 18

Gå til arrangementet 

 

Markering av samefolkets dag: Sømna

Samefolkets dag feires  med foredrag av Marit Eira Fallås. Hun vil fortelle og vise bilder fra tiden de drev med reindrift på Sør-Helgeland. Det vil også bli joik og servering av blodpannekake og globjørn.

Inngang kr 50,- (Gratis for barn under 16 år, og ungdom i videregående skole).

Hvor: Sømna bygdetun
Når: 6. februar, kl. 19

Gå til arrangementet 

 

Nasjonaldagsfeiring på Park22

Raanen saemieh inviterer alle samer og alle sammen til nasjonaldagsfeiring på Park 22 (gamle Rana museum), og ser fram til noen hyggelige timer med mat, kaffe og kake og bra selskap. De spanderer kake og kaffe, mens Park 22 står for middagsmat til dem som er sulten på mer enn bare sukker.

Påmelding på: https://forms.gle/jpt7iNCgQE2xw36W8

Hvor: Park 22, Mo i Rana
Når: 6. februar, kl. 17-20

Gå til arrangementet 

Storili Camping – Aernie Mo i Rana | Foto: Broadstone/Visit Helgeland

Storili Camping – Aernie Mo i Rana | Foto: Broadstone/Visit Helgeland

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.