fbpx
Stine på padlebrett

Saltvann i blodet og hektet på brett

Denne sommeren vil norske turister jakte på unike opplevelser i eget land. På Onøy står Stine T. Bakjord klar til å guide deg langs verdens vakreste kyst.

– Du opplever noe nytt på hver tur. Ingen dager er like og her har vi en perfekt blanding av hav, kyst, øyer og maleriske fjelltopper. Det hele i kombinasjon med en frodig fauna, yrende fugleliv og fisk som alltid biter, sier Stine.

UNG GRÜNDER: For fire år siden fikk Stine T. Bakjord idéen om å skape sin egen bedrift, basert på opplevelsesbasert reiseliv. Nå er hun og Explore Helgeland klar til å guide deg i en unik region.

 

SALTVANN I BLODET

24-åringen har saltvann i blodet og er på mange måter oppvokst i fjæra. Hun elsker at det skjer noe hele tiden. Vannski, fridykking, padling, randonee-ski og toppturer er bare noen av interessene som Stine dyrker.

Samtidig er hun levende opptatt av å ta vare på miljøet samtidig som hun brenner for å formidle lokal natur og kultur. Nettopp dette er da også utdanningen et lysende eksempel på:

  • Ett år med idrett i Levanger
  • Ett år med friluftsliv i Alta
  • Ett år med norsk naturguide i Volda hvor hun også tok en bachelor

Og BA-oppgaven handlet om den bedriften hun er i gang med å etablere på Onøy, Explore Helgeland.

 

HEKTET PÅ BRETT

Idéen fikk hun for første gang i 2016, på en ferietur i Lofoten. Der fikk hun teste Stand Up padlebrett (SUP).

– Jeg ble hektet fra første sekund. Dette er en helt spesiell måte å oppleve naturen og du får virkelig nærkontakt med miljøet rundt deg, sier Stine.

Så begynte arbeidet med å etablere et enkeltmannsforetak og det var tidvis mange baller i lufta. I 2017 kunne hun ønske de første kundene velkommen. Dessverre slo ikke været helt til dette året, men det ga henne også ekstra tid til å få alt på plass.

 

I TRYGGE HENDER

I år kan Explore Helgeland tilby padlebrett, kajakkutleie og bestilling av guidede turer. Og med en utdannet guide ved din side vil du og familien også få et ekstra utbytte av turen. Du kan også bestille guide turer hvis du har lyst til å bestige en fjelltopp, men ikke føler det helt trygg.

– Jeg legger stor vekt på å fortelle litt om alt. Geologi, planteliv, fugler, fisk og den historiske Helgelands-kulturen.

I utgangspunktet hadde hun trodd at padlebrett ville være noe de unge hadde sansen for, men så langt har overvekten av kunder vært kvinner i alderen 30-40 år.

LETT MED BRETT: Padlebrett har blitt utrolig populært og er en helt ny måte å komme i nærkontakt med Helgelandskysten. – Jeg ser at de som tar kurs hos meg opplever en veldig mestringsfølelse, sier Stine T. Bakjord.

 

BÆREKRAFTIGE OPPLEVELSER

Explore Helgeland har også et fleksibelt tilbud hvor Stine kan pakke padlebrettene i sin Volkswagen Caddy og tilby pop-up kurs og guiding rundt om i regionen.

Til daglig jobber 24-åringen med salg og administrasjon hos Kvarøy Fiskeoppdrett, en bedrift som har hatt stor suksess med å produsere miljøvennlig og bærekraftig laks.

Og det er den samme filosofien som ligger til grunn når Stine vil bidra til et opplevelsesbasert reiseliv tuftet på de samme verdiene. Og skulle det hele bli noe kundene etterspør, åpner det seg også muligheter for å skape arbeidsplasser for andre naturguider.

– Jeg tror nok det som har skjedd i forbindelse med korona-krisen har gitt mange et nytt perspektiv. At vi nå er ekstra motiverte for å bli bedre kjent med vårt eget land, vår egen natur.

 

ET NORGE I MINIATYR

Hun har allerede fått henvendelser fra folk flere steder i landet som har bedt om råd og vink når det gjelder en familievennlig sommerferie som kan foregå i trygge omgivelser.

For de som planlegger en nordnorsk sommerferie vil Helgeland være midt i blinken. Regionen er midt i blinken for sykkelturisme og drar du med egen bil er Kystriksveien en attraksjon i seg selv. For Helgeland er et Norge i miniatyr.

ENESTÅENDE NATUR: Med havkajakk kommer du utrolig tett på naturen og Helgeland, med sine mange øyer og holmer, er som skapt for å oppleves på denne måten.

 

Du kan lese mer om Explore Helgeland her.

 

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.