fbpx

Rootsfestivalen 2022

13. - 16. juli 2022

Rootsfestivalen feirer 20-årsjubileum, og kan endelig ønske publikum velkommen tilbake til en fullverdig festival, fylt med flotte konserter, kunstutstillinger, festivalbibliotek og ikke minst god mat og drikke!

Før du scroller deg videre til artistlineup’en kan du finne praktisk informasjon om festivalen her.

Kjøp billett her

 

Artister

Bautastein ble dannet i 2014, og året etter ga bandet ut sin debutsingel som ble A-listet på NRK. Siden den gang har låten levd sitt liv på radio og kan høres nesten daglig. I kjølvannet av Pust inn, pust ut har bandet gitt ut flere singler som har blitt godt mottatt av både radio og publikum.

I fjor signerte bandet en avtale om plateutgivelse med FAJO Music AS, og er snart ferdig med innspillingene til det som skal bli Bautastein sitt første album.

 

Det svenske prog-ikonet, The Flower Kings, er klar for Rootsfestivalen. Kreative og lekne i en sammensmeltning av musikksjangre som symfonisk musikk, electronica, jazz, blues, funk og 70-talls prog.

The Flower Kings ble startet i 1994 av Roine Stolt. De øvrige medlemmene i bandet var opprinnelig kun hentet inn som turné-musikere for hans konserter i forbindelse med soloalbumet The Flower King. Bandet ble etter hvert et av verdens ledende innen progressiv rock på 1990 og 2000-tallet.

 

Gjennom en karriere på fem tiår har det kanadiske progressive rockebandet Saga markert seg over store deler av verden. Til sommeren lander de i Brønnøysund.

Saga har opparbeidet seg et loyalt og internasjonalt publikum for deres ambisiøse musikk. Spesielt i Tyskland hatt de hatt en stor fanskare. Bandet startet opp i 1977 i Ontario i Canada, ga ut sin første plate i 1978 og hadde sitt internasjonale gjennombrudd i 1981 med deres fjerde album, World’s Apart, som solgte til platina både i Canada og USA.

 

Til sommeren legger et av Norges største rockeband, DumDum Boys, igjen ut på veien og tar turen innom Rootsfestivalen. DumDum Boys slapp i desember albumet Løsøre med et knippe låter som av ulike grunner ikke har kommet på album tidligere.

Som en av de fire store i norsk rock, er det sannsynligvis ikke mange som ikke har et forhold til Dumdum Boys. Bandet er dypt forankret i den norske folkesjela. Verken prisdryss, salgssuksesser eller lovord fra etablissementet for øvrig har rokket ved Dumdum Boys’ fandenivoldskhet, spilleglede og trøkk når de står på scenen. Prepple, Kjartan og kompani viser år etter år at unge rockevalper som regel ikke når den gamle Dumdum-bikkja til anklene en gang!

 

20 år etter at Tungvann sist spilte på Rootsfestivalen, er de tilbake for å feire 20-års jubileum!

Tungtvann har røtter fra Nordland og Troms, og består av vokalist Jørgen ”Jørg-1” Nordeng fra Ørnes og DJ Lars ”Poppa Lars” Sandness fra Harstad, og det tredje medlemmet, Håvard ”Jan Steigen” Jenssen fra Steigen er ifølge ordet på gatene Norges råeste hypeman. Tungtvann revolusjonerte norsk rap ved å være den første norske gruppa som som rappet på dialekt.

 

Smith & Thell har erobret svenskenes hjerter og nådde toppen av listene med Forgive me Friend og Hotel Walls. I 2019 var duoen en av de mest spilte artistene på svensk radio og turnerte i både Sverige og USA for fulle hus. Rootsfestivalen er stolt av å kunne presentere duoen for vårt publikum.

Pop/folk bandet Smith & Thell er basert i Stockholm. Duoen består av Maria Jane Smith (vokal, gitar) og Victor Thell (vokal, gitar, produksjon). De møtte hverandre for første gang som tenåringer ved et lokalt musikkarrangement i hjembyen Helsingborg i Sør-Sverige i 2015. Med inspirasjon fra Björk, Alanis Morisette, Bon Iver og Mumford & Sons har gruppen funnet sin unike country-influert popsound.

 

TIX kommer til Rootsfestivalen i sommer. TIX er en populær og velkjent artist, kanskje en av Norges største. I fjor vant han den norske Grand Prix-finalen. Nå er han å se på TV2s ”Hver gang vi møtes” innspilt på Kjerringøy.

Bak navnet TIX finner du 27 år gamle Andreas Haukeland fra Bærum, en av Norges aller største artister og personligheter. Den karakteristiske figuren med pels, solbriller og pannebånd fikk navnet TIX da Andreas følte seg annerledes enn alle andre under oppveksten. Han har fått diagnosen Tourettes Syndrom, og på ungdomsskolen fikk han kallenavnet “TIX” da folk la merke til alle ticsene hans. Andreas valgte da å ta eierskap over navnet og gjorde det til sitt artistnavn. Målet var å bli Norges største artist. Kjenner du noen som ikke har hørt en TIX låt de siste årene?

 

Powertrioen Bokassa forener flere av rockens undersjangere til sin egen unike “stonerpunk”. En av bandets største meritter er at de sammen med det svenske bandet Ghost var oppvarmingsband for Metallica på deres WorldWired-turné i Europa i 2019.

Metallicas trommeslager Lars Ulrich har i flere intervjuer uttalt at Bokassa var hans nye favorittband. Da de ble kontaktet av manageren til Metallica med forespørsel om å være oppvarmingsband, trodde Bokassa at noen drev gjøn med dem. De ble da kontaktet av Lars Ulrich, som bekreftet at meldingen fra manageren var ekte. Senere på året dro bandet  på egen Europaturné, og fikk Spellemannsnominasjon året etter.

Trygve Skaug er artist, låtskriver og poet. Musikken hans har siden 2010 ligget over 350 uker på NRK P1s spillelister og har mottatt flere gullplater og nominasjon til Spellemannsprisen. I sommer kan du se og høre han og bandet i Brønnøysund.

Skaug er den mestselgende lyrikeren i Norge og har ligget på topplisten i lyrikk siden 2016. Han har gitt ut åtte diktsamlinger og har bidratt til en rekke ulike diktantologier. I tillegg er diktene hans blant de mest delte på sosiale medier med over 300.000 følgere.

Til familiekonserten lørdag formiddag under Rootsfestivalen er eMMa hyret inn. Hun heter egentlig Emma Gunnarsen og gjorde sin artist-debut som 8-åring. I en alder av 13 år har hun allerede lang fartstid i musikkbransjen, med storebrødrene Marcus & Martinus som forbilder og støttespillere.

Omgitt av den vakre naturen på øya Stord var ikke Hilde Skaar redd for å skille seg ut som tenåring. Fra hennes tidlige kjærlighet til Coldplay og Foo Fighters og til å oppdage styrken og sårbarheten til artisten Banks, var hun i tidlig alder drevet av sin lidenskap for musikk. Og med sin teft for melodier, relaterbare tekster, sterk vokal og fengslende scenetilværelse, har SKAAR utviklet seg til å bli en artist som krysser alle boksene for å kunne bli den neste store indiepop-artisten med utspring fra Norge.

SKAAR kan allerede vise til flere nominasjoner til priser som ‘Årets nykommer’ (P3 gull), ‘Årets stjerneskudd’ (by:Larm) og ‘Årets artist’ (NRJ awards). Til tross for sin ferske karriere har hun fått en rekke ærefulle oppdrag for musikk til kinofilmer som ‘Battle’ og ‘Askeladden’, i tillegg til Netflix-serien ‘Hjem til jul’ som hun har laget originalmusikken til. Også utenfor landegrensene har hun begynt å tiltrekke seg oppmerksomhet, og tidligere i år fikk hun skryt av britiske Clash Magazine.

 

Etter sin debut har gutta i Stavangerkameratene to album bak seg, over 50 millioner streams på Spotify, over seks millioner visninger på YouTube, flere gull- og platinatrioféer og en rekke turnéer rundt om i Norge.

Bandet oppsto i Stavanger sommeren 2015 da Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Alexander Mæland ble spurt om å opptre sammen på åpningen av volleyball-VM. I det de skulle gå på scenen sa konferansier Stian Blipp: «Det er jo litt fristende å kalle dem Stavangerkameratene» og etter det har navnet blitt hengende ved dem.

CC Cowboys har siden starten vært en oppvisning i utholdenhet, kontinuitet, arbeidsvilje og spilleglede. Mottoet til bandet har vært: «Bli ved din lest, enten du er skomaker eller spiller i band. Vær tålmodig, vær arbeidsom. Vær trofast mot deg selv og ditt publikum». Deres første album, Blodsbrødre, solgte 90 000 eksemplarer, og singelen «Harry» solgte 20 000 selv. Den ble samtidig en landeplage og en låt enormt mange fortsatt har et sterkt forhold til.

 

I tillegg til kveldsprogrammet finner du fullt program her!

 

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.