fbpx

Foto: John Andre Aasen

Nordland teater: Farlige forbindelser

I januar kan vi forvente oss en visuell forestilling og et drama der de helt store følelsene griper tak.

Nordland teater tar med seg forestillingen Farlige forbindelser på turne i Nordland og på Helgeland i januar og februar. Premieren på forestillingen er 19. januar. Det er Gørild Mauseth som skal spille rollen La Marquise de Merteuili stykket. Mauseth har tidligere blitt sett som Margot i NRK-serien «Monster». Denne rollen fikk hun både norsk «Gullrute»-nominasjon og amerikansk «Emmy»-nominasjon for, så hennes tolkning av rollen La Marquise de Merteuil vil nok stå til forventningene.

Stykket er skrevet av Christopher Hampton, og er basert på en bok av Pierre Choderlos de Laclos. Med «farlige forbindelser» tar Nordland Teater steget tilbake til tiden rett før den franske revolusjon og til rivaliseringen mellom Marquise de Merteuil og Vicomte de Valmont. De to utnytter og ydmyker mennesker rundt seg for spenningens skyld, mens de skruppelløst nyter leken. Den rike hevnlystne enken Marquise de Merteuil utfordrer sin tidligere elsker, Vicomte de Valmont, til å forføre en ung kvinne som snart skal giftes bort. Etter hvert utvikles en dypere relasjon, og plutselig blir forholdene svært problematiske og spente.

Flere i publikum vil nok kjenne igjen historien fra den multi Oscar vinnende filmen Farlige Forbindelser/Dangerous Liasions, av Stephen Frears, hvor Glenn Close og John Malcovich, Michele Piffer, Uma Thurman og Keanu Reeves var ikledd rollene.

Christopher Hampton fikk Oscar for sitt verk i filmversjonen basert på hans teateradapsjon av boken.

Filmen og stykket er kjent for å ha overdådige kostymer, og det er Nordland Teaters egen teatersjef, Birgitte Strid, som er ansvarlig for kostymer og scenografi. Hun har også oversatt stykket. Dette blir en forestilling fylt av lek og spenning, så det er bare å glede seg.

 

Forestillinger

Mo i Rana – 19., 20. og 21. januar

Mosjøen – 23. januar (erstattet med digital forestilling 24. januar)

Sandnessjøen – 24. januar (erstattet med digital forestilling 27. januar)

Mo i Rana – 13., 14. og 15. februar

Kjøp billetter her

 

Praktisk info

VARIGHET ca 100 min

AV Christopher Hampton

MEDVIRKENDE Gørild Mauseth, Sigurd Sele, Julie Sofie Reite, Inga Ibsdotter Lilleaas, Kristoffer Hjulstad, Gretelill Tangen, Cecilie Jørstad og Stein Elvestad.

OVERSETTELSE Birgitte Strid

REGI Terje Skonseng Naudeer

SCENOGRAFI OG KOSTYME Birgitte Strid

LYSDESIGN Johan Haugen

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.