Seks spennende forskningsbaserte sommerjobber
SINTEF og Nexans tilbyr seks spenstige sommerjobber for deg som vil ha en utfordring i sommer! Nå har du muligheten til å jobbe sammen med dedikerte ressurspersoner i noen av landsdelens mest innovative og offensive industribedrifter, og i tillegg får du veiledning og støtte fra forskningsmiljø i regionen. Hvis du er en engasjert masterstudent kan det være du som får jobbe med å løse forskningsbaserte, grønne problemstillinger sammen med Sintef Helgeland eller Nexans. Disse bedriftene ser etter flere studenter med ulike faglige bakgrunner, som økonomi, miljø, innovasjon, prosessteknologi og digitalisering.
Sommerjobb i Nexans
Brenner du for bærekraftig utvikling og innovasjon, og kunne tenkt deg en faglig utfordrende sommerjobb hvor du får jobbet med en reell problemstilling sammen med andre høyt motiverte og kompetente studenter i et tverrfaglig team? Er du åpen for å bruke kompetansen din i grensesnittet mellom F&U, næringsliv og offentlige aktører for å skape et prosjekt med varig verdi for samfunnet? Da ønsker vi å høre fra deg!
Søknadsfrist: 17. mars 2023
Les mer om opplevelser du kan utforske i Saltdal.
Sommerjobb i Sintef Helgeland
SINTEF Helgeland AS tilbyr i år to sommerjobber. Fokuset for sommerjobbene er bærekraft og sirkulærøkonomi, og vil være knyttet til eksisterende forskningsprosjekter i SINTEF Helgeland. Problemstillingene og oppgavene blir definert nærmere til sommeren og i dialog med studentene. SINTEF Helgeland AS er regionens eget teknologiske forskningsinstitutt og er lokalisert i Mo Industripark, en av landets største industriparker. Med tilgang til SINTEF-konsernets kompetanse og i samarbeid med regionens eksisterende FoU-miljø tilbyr de oppdragsforskning og forskningsbasert rådgivning.
Søknadsfrist: 28. februar 2023
Les mer om ting du kan gjøre i Mo i Rana.
INDIGO-programmet
Som en sommeransatt hos SINTEF Helgeland i Mo i Rana eller Nexans på Rognan er du med i INDIGO-programmet. Gjennom INDIGO-programmet får du delta på sosiale aktiviteter, og får delta på en faglig fellesarena for kunnskapsdeling og erfaringsoverføring. Du får åtte uker sammen med bedriften fra midten av juni til midten av august som kickstartes med en felles oppstartssamling. I løpet av arbeidsperioden vil du få være med på flere sosiale fellesaktiviteter, i tillegg til et avslutningsseminar med presentasjon av arbeidet denne sommeren.

Foto: Broadstone / Visit Helgeland
Hva er INDIGO?
INDIGO skal styrke det regionale innovasjonssystemet gjennom å utvikle nye og eksisterende utdanningstilbud fra VGS til doktorgrad, forske på tekniske og samfunnsvitenskapelige problemstillinger relatert til det grønne skiftet og nye grønne verdikjeder, samt utvikle strategier som understøtter grønn vekst. Partnerskapet har noen av regionens mest innovative og offensive industribedrifter, samt sterke forsknings- utdannings- og innovasjonsmiljøer: Rana Gruber, Nexans Rognan, Mo Industripark AS, Alcoa Mosjøen, Kunnskapsparken Helgeland, Handelshøgskolen Nord universitet, SINTEF Helgeland og Nordlandsforskning.
INDIGO opererer i en region som står midt i et industrielt paradigmeskifte. Nye industrielle verdikjeder etablerer seg, som eksempelvis battericelleproduksjon, CCUS og hydrogenproduksjon. Eksisterende industri gjennomfører historiske satsinger innen nullutslipp, digitalisering og utvikling av nye produkter og tjenester. Prosjektet skal lede til ny kompetanse og økt kapasitet i de regionale forsknings- og utdanningsmiljøene, og dermed bidra til varig økt konkurransekraft for regionens industri og næringsliv. INDIGO er finansiert av Norges Forskningsråd og skal pågå fra 2022-2026.
Kontaktperson hos INDIGO:
Prosjektleder Krister Salamonsen
E-post: krister.salamonsen@nord.no
Mobil: 467 93 890