fbpx

Munin Kaffehus | Foto: Skjæret Foto

Kultur, kaffe og kos

Selv om vi ikke kan dra på den typiske vinterferien, er det ingenting som setter en stopper for å ha det gøy hjemme!

Ting og tang å finne på

Det har vært mangel på arrangementer det siste året, men vi har funnet et utvalg av teaterforestillinger, konserter, arrangementer og aktiviteter som det er verdt å få med seg i vinterferien. 

Er det lenge siden du har vært på teater? Få med deg Høna, egget og reven på Kulturbadet i Sandessjøen, Mosjøen Kino og Nordland Teater. Her møter du Høna, en søt, selvopptatt og smånervøs eggemor. Og Reven, en smart og sosial type. Sammen legger de av sted på jakt etter det bortkomne Egget. Det blir en spennende og verdensomspennende reise.

Eller er du kanskje mer musikktypen? Da burde du ikke gå glipp av konserten med Adrian Jørgensen i Mosjøen Kulturhus. Adrian har tidligere utmerket seg i The Voice, Melodi Grand Prix og Stjernekamp. Nå vender han hjem til Helgeland for å dele musikken, den gode stemningen og historiene med oss.

Du liker det kanskje litt mer hett? Sterk mat, sterk drikke og sterke historier er i fokus når matelskeren Stig Bang tar oss inn i chiliens rike på The Lounge i Mo i Rana. Han er proppfull av kunnskap om chili, det være seg alt fra snodige og artige anekdoter og fun-facts til interessant viten, praktiske chili-tips og elementer fra film og litteratur der chilien har spilt en rolle.

Noen tips til arrangementer og aktiviteter

-Høna, egget og reven i Sandnessjøen, Mosjøen og Mo i Rana 

Konsert i Mosjøen Kulturhus med Adrian Jørgensen

Sterkt med Stig på The Lounge

FREAK 50 og i 100 Park 22

-Ta deg en tur på kino i Rana, Brønnøy, Mosjøen og Nesna.

-Grus venner eller familie i en het omgang med bowling hos Mosjøen Camping eller TP Bowlingsenter

-Hopp inn i badetøyet for en avslappende tur til Moheia Bad eller Kippermoen

 

Kulinariske opplevelser på Helgeland

Selv om været ikke spiller på lag med utekosen, er det fullt mulig å kose seg inne. På Helgeland har vi lune og trivelige kafeer og spisesteder som byr på alt fra varm sjokolade til kombucha og freshe sandwicher til varm og deilig suppe. Ønsker du en mer urban vinterferie?

Selv om vi ikke kan reise utenlands for å oppleve nye kulturer og inntrykk, betyr ikke det at vi ikke kan nyte dem hjemme også. Ta deg en tur til Svang i Brønnøysund for å få litt kulinarisk påfyll, og opplev Asia og Europa gjennom smaksløkene. De åpner til helga, så husk å booke bord tidlig. Eller ta deg en tur innom Munin, det nye og freshe kaffehuset midt i Mo sentrum. Ta deg en kopp med kaffe fra Indonesia eller Brasil, og er du heldig møter du lukten av nyrøstet kaffe i døra. Det er også åpnet et ny kaffebar på Lovund, The Coast Coffee, som er verdt et besøk.

Posted by SVANG on Thursday, January 21, 2021

 

På Herøy har de renovert den gamle skolen om til restaurant, kafe, bokhandel og hotell, og kalt det for Skolo. På onsdager og lørdager serverer de ferske skoleboller og kaffe. Hvis du er glad i å kose deg hjemme kan du ta turen innom Loma Delikatesse i Mosjøen. Der finner du spennende lokalmat, nye smaker og deilig hjemmebakst til kveldskosen eller frokostbordet.

Noen kulinariske destinasjoner

Strikkekafe på Frk Lovise kafe og konditori

-Spis middag på Svang

-Ta deg en kopp kaffe hos Munin Kaffehus eller The Coast Coffee

-Besøk Skolo for deilige skoleboller

-Dra en tur til Loma Delikatessen for litt snacks som kan taes med hjem

-Sushi hos Tanjas Kjøkken i Mosjøen eller Mo i Rana

Foto: Thomas Borgen

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.