fbpx
Traineer i Kandidat Helgeland i 2020-2021

Årets kull samlet for første gang i august 2020

Klar – ferdigutdannet – gå!

Hvis du er nyutdannet og eventyrlysten er en traineestilling på Helgeland midt i blinken for deg!

Helgeland satser på nyutdannede

For 12. gang lyser en rekke virksomheter på Helgeland ut spennende traineestillinger som retter seg mot de som kommer rett fra skolebenken. Nå er det atter en gang mulig å bli en del av statistikken som teller 125 traineer på 11 år.

Rafting med River North i Austervefsna

Vill, vakker og våt opplevelse – da traineene var på rafting med River North i Austervefsna

 

Men, hvorfor trainee?

Som trainee i Kandidat Helgeland får du en spennende jobb i kombinasjon med muligheten til å være med på mange kule opplevelser. Du jobber ett år i en og samme bedrift, får personlig og faglig utvikling gjennom et praktisk lederkurs, egen fadder og reise på studietur til Brüssel. Du får et tverrfaglig nettverk og gjøres godt kjent med Helgeland gjennom bedriftsbesøk og ulike opplevelser i regionen.

Traineer på besøk til Lovundlaks

Traineene fikk komme tett på oppdrettsnæringen på bedriftsbesøk til Lovundlaks

Traineer på besøk til Alcoa Mosjøen

Traineene lærte om aluminium og industrien på Helgeland hos Alcoa Mosjøen

 

Ny på Helgeland?

Nesten 40% av de som starter i traineeordningen kommer ikke fra Helgeland. Flere av de som flytter hit kjenner ingen og er helt nye i regionen. Det fine med traineeordningen er at du får mulighet til å bli kjent med andre nyutdannede som er i samme situasjon som deg selv. I tillegg til de faglige samlingene møtes traineene på ettermiddagstid, på alt fra ei pils til en spasertur. I fjor fikk traineeordningen svært mange gode tilbakemeldinger på programmet.

 

Helt fantastisk opplegg hele veien. Godt faglig innhold som man lett kan implementere i jobben og få gode resultater. Det sosiale har vært 10/10.

unge traineer på toppen av Lovundfjellet

Herlig stemning på toppen av Lovundfjellet!

 

Under finner du en oversikt over traineestillingene som nå lyses ut med søknadsfristen 1. mars 2021.

TietoEVRY søker trainee innen IT, datatekniske fag

Unge ansatte som tester VR-briller

Har du lyst å bidra til å stoppe svindlere? Da er dette en spennende mulighet for deg! Hvert år avdekker TietoEVRY 100 000 svindelsaker og bidrar til å redusere finansielle tap og omdømme for deres kunder. Som følge av økt kundemasse og nye tjenester er de på utkikk etter en trainee som kan være med å løfte forretningsenheten deres til nye høyder.

Denne stillingen inngår i et team av fageksperter som jobber med kvalitetssikring og kontinuerlig forbedring av deres tjenester. Som trainee hos TietoEVRY vil du jobbe tett med ulike roller i bedriften og være en viktig bidragsyter for at de skal lykkes med deres satsninger.

Les mer

 

Alcoa Mosjøen søker traineer innen prosess-, vedlikeholds-, automasjon- og datafag

Nina som står i produksjonen til Alcoa Mosjøen

Alcoa er et av verdens største industriselskaper. Bedriften ligger i Mosjøen «byen midt i Norge» og produserer ca. 230 000 tonn produkter av primæraluminium og 280 000 tonn anoder til verket i Mosjøen og Fjaardal på Island. Bedriften har 520 ansatte. Mosjøen er omgitt av storslagen natur med et attraktivt turterreng. Lokalsamfunnet har godt utbygd skole, fritids- og servicetilbud.

Alcoa Mosjøen har mange utfordringer og muligheter innen prosessfag og vil være åpen for å vurdere kandidater med ulik ingeniørbakgrunn.

Les mer

 

Miljøteknikk terrateam søker trainee innen kjemi, materialteknologi, prosess eller miljø

Kjøretøy inne i gruve

Foto: Rami A. Skonseng for Miljøteknikk Terrateam

Miljøteknikk Terrateam AS driver behandlingsanlegg og deponi for uorganisk farlig avfall/industriavfall i Mo Industripark. Avfallet stabiliseres ved en innstøpningsprosess der det blant annet tilsettes sement. De ferdigbehandlede massene deponeres til slutt i nedlagte Mofjellet Gruber. Tungmetaller og andre forurensninger immobiliseres.

Vil du bidra i utviklingen av nye metoder for behandling av avfall, delta i FoU-prosjekter og jobbe med prøvetaking og laboratoriearbeid? Da er Miljøteknikk Terrateam på utkikk etter deg!

Les mer

 

Vefsn kommune søker trainee innen vann, avløp og kommunalteknikk

Mosjøen by, vann og himmel

Foto: Jørgen J. Jensen, Helgeland Reiseliv

Teknisk drift i Vefsn kommune har totalt ca. 40 stillinger, hvorav 8 ingeniører, med ansvarsområde innen drift, vedlikehold, planlegging og utbygging av kommunaltekniske anlegg. Dette gjelder både rehabilitering av eksisterende anlegg, samt utbygging av nyanlegg. De kan by på en variert arbeidsdag bestående av prosjekt- og byggeledelse, styring av konsulenter og saksbehandling.

Ta et steg foran med Vefsn kommune og bli trainee innen fagområdene vei, vann og avløp!

Les mer

 

Rana kommune søker trainee innen økonomi, samfunnsfag eller teknisk utdanning

En digital havmann

Foto: FarOutFocus

Rana kommune har mål om å bli en attraktiv, smart og bærekraftig kommune, og ønsker å legge bedre til rette for samarbeid på tvers av samfunnssektorer, aktører og prosjekter med utgangspunkt i bærekraftsmålene og store utviklingsprosjekter i kommunen. I den forbindelse opprettes en toårig prosjektstilling, der Rana kommune søker etter en samfunnsengasjert og framtidsrettet trainee som får i oppgave å prosjektere og etablere bærekraftslab, og utvikle og koordinere bruk av digital tvilling i plan- og utviklingsprosesser. En bærekraftslab er en arena for å koble sammen og mobilisere interessenter, kompetansemiljøer, ressurser og aktiviteter – for å fremme bærekraftig utvikling, innovasjon og verdiskaping.

Denne stillingen kan være aktuell for deg som har utdanning innen økonomi, samfunnsfag eller teknisk bakgrunn.

Les mer

 

Brønnøysundregistrene søker traineer innen systemutvikling, UX-design og Front-end utvikling

Den digitale torghatten

Foto: Magnar Solbakk, visithelgeland.com

Ønsker du å jobbe i et av Nord-Norges største IT-miljø, med mulighet til å forme fremtidens digitale samfunn? Hos Brønnøysundregistrene Her finner du et stort fagmiljø og utmerkede utviklingsmuligheter. De kan tilby en artig arbeidsplass med spennende oppgaver, der du må like faglige utfordringer. De fleste av deres 420 ansatte jobber i Brønnøysund.

Brønnøysundregistrene er på utkikk etter flere traineer. Les mer om stillingene:

UX-designer/Front end utvikler

Systemutvikler

 

SINTEF Helgeland søker trainee innen energi og miljø, metallurgi, prosess-/kjemiteknikk, industriell økonomi eller økologi, kybernetikk, automatisering

En moderne by

SINTEF Helgeland skal være regionens eget teknisk industrielle forskningsinstitutt. Med tilgang til SINTEF-konsernets kompetanse og i samarbeid med regionens eksisterende FoU-miljø skal SINTEF Helgeland tilby oppdragsforskning og forskningsbasert rådgivning til regionens industri og næringsliv. Fokusområdene til SINTEF Helgeland er knyttet til områdene Sirkulær Økonomi og Fremtidens Produksjon.

SINTEF Helgeland er på utkikk etter en ny trainee som skal jobbe med fremtidens produksjon, sirkulær økonomi og bærekraft Dette er stillingen for deg som ønsker deg spennende og selvstendige arbeidsoppgaver i en bedrift som er i vekst og utvikling.

Les mer

 

The Coring Company søker trainee innen systemutvikling og UX-design

The Coring Company prøver

The Coring Company AS er et selskap som jobber med utvikling av digitale løsninger for grunnundersøkelser for flere bransjer. Hovedproduktet er applikasjonene CoreFlow, som har innebygd et unikt tverrfaglig analyserammeverk. Kundene våre er over hele verden. The Coring Company er lokalisert i Mo I Rana – Norges grønne industrihovedstad – i en aktiv kommune med gode muligheter til friluftsliv og idrett.

I forbindelse med utviklingen og videreutviklingen av CoreFlow vil vi styrke utviklingsteamet her i Norge. I den forbindelse søker vi etter systemutviklere og UX-designere som skal jobbe sammen med vår europeiske utviklingspartner. Les mer om stillingene:

Systemutvikler

UX-designer

 

Celsa armeringsstål søker traineer innen metallurgi-, maskin-, automasjon eller andre ingeniørfag

To stykker i produksjonen til Celsa armeringsstål

Ønsker du å bli en del av Celsa-Family? Celsa er en kulturrik bedrift som jobber på tvers av landegrenser og avdelinger. Med over 9600 arbeidsplasser i Europa, tilbyr de deg et nettverk i et internasjonalt miljø. De smelter skrap tilsvarende to Eiffeltårn i uka, og er Norges største gjenvinningsbedrift. Deres valseverk valser like mange lengder armeringsstål som en tur-retur reise til månen.

De har i dag ca. 340 ansatte i Mo i Rana og ønsker flere kollegaer som kan tilføre dem ny og konkurransedyktig kompetanse. Har du en metallurgi-, maskin-, automasjons- eller annen ingeniørgrad som du tror kan benyttes i deres industri – søk!

Les mer

 

Grane kommune søker trainee innen samfunnsfag

Folk som står på ski

Grane er midt i blinken for deg som er sporty og aktiv og som trives best utenfor storbyen. Vi er en nasjonalparkkommune og kan tilby spektakulære naturopplevelser i Børgefjell, Lomsdal-Visten, Vefsnavassdraget og utallige fiskevatn og fjelltopper.

De skal lage en ny kommunedelplan og søker nå en samfunnsengasjert trainee for å styrke teamet. De er på utkikk etter deg som er nyutdannet med minimum bachelor innen samfunnsplanlegging, samfunnsøkonomi, samfunnsgeografi, eller annen relevant utdanning.

Les mer

 

MOMEK Group søker ingeniører innen bygg, maskin, VVS, sveis, elektro og konstruksjon

Industriarbeider på Momek

Foto: Bjørn Leirvik

MOMEK Group er Nord-Norges største totalleverandører til industrien, on- og offshore. De skal skape gode arbeidsplasser gjennom store utfordringer og kundeverdi gjennom glitrende leveranser. MOMEK Group er et ambisiøst selskap og har satt seg høye mål. De søker deg som er handlekraftige og som alltid finner en løsning for kundene.

Les mer

 

Les mer om Kandidat Helgeland

Sjekk ut andre ledige stillinger

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.