fbpx

Årets kull samlet for første gang i august 2021 | Foto: Build Up Helgeland

Klar – ferdigutdannet – trainee!

Hvis du er nyutdannet og eventyrlysten er en traineestilling på Helgeland midt i blinken for deg!

En traineestilling på Helgeland er en solid start på karrieren

Hva er din drømmestart på karrieren etter endt utdannelse? Relevante arbeidsoppgaver, et godt faglig og sosialt nettverk og muligheten til å utgjøre en forskjell? Da bør du sjekke ut traineeordningen Kandidat Helgeland!

Rafting med River North i Austervefsna

Vill, vakker og våt opplevelse – da traineene var på rafting med River North i Austervefsna

 

Men, hvorfor trainee?

Som trainee i Kandidat Helgeland får du både i pose og sekk; en spennende jobb i kombinasjon med muligheten til å oppleve det regionen har å by på. Du jobber ett år i en og samme bedrift, og får personlig og faglig utvikling gjennom et praktisk lederkurs, studietur, og egen fadder i bedriften. Du får et tverrfaglig nettverk og gjøres godt kjent med Helgeland gjennom bedriftsbesøk og opplevelser i regionen.

Traineer på besøk til Alcoa Mosjøen

Traineene på bedriftsbesøk hos Alcoa Mosjøen for å lære om aluminiumsproduksjon og industrien på Helgeland

 

Traineer på besøk til Lovundlaks

Traineene fikk komme tett på oppdrettsnæringen på bedriftsbesøk til Lovundlaks

 

Skummel tanke å være ny på Helgeland?

Fortvil ikke, mange av de som starter i traineeordningen kommer ikke fra Helgeland og er helt nye i regionen. Det fine med traineeordningen er at du får mulighet til å bli kjent med andre nyutdannede som er i samme situasjon som deg selv. I tillegg til de faglige samlingene møtes traineene på ettermiddagstid, på alt fra ei pils til en spasertur. Flere av våre traineer trekker frem nettopp nettverket og det sosiale som rosinen i pølsa når det kommer til Kandidat Helgeland.

 

– Å være innflytter uten å kjenne noen
fra før er utfordrende. Det er helt genialt at jeg gjennom trainee-ordningen hadde en gjeng jeg kunne være sammen med på fritiden. Det har vært avgjørende for trivselen.

– Kristin Grue Asheim, tidligere trainee i Celsa Armeringsstål (nå fast ansatt)

Hele intervjuet kan du lese her!

 

Traineene på RIB-tur på vakre Helgelandskysten

 

Under finner du en oversikt over traineestillingene som nå lyses ut med søknadsfrist 1. mars 2022.

 

Alcoa er et av verdens største industriselskaper. Bedriften ligger i Mosjøen «byen midt i Norge» og produserer ca. 230 000 tonn produkter av primæraluminium og 280 000 tonn anoder til verket i Mosjøen og Fjaardal på Island. Bedriften har 520 ansatte. Mosjøen er omgitt av storslagen natur med et attraktivt turterreng. Lokalsamfunnet har godt utbygd skole, fritids- og servicetilbud.

De søker etter deg som er nyutdannet:

  • Prosessingeniør innen materialteknologi, prosess, kjemi eller produksjon
  • Automasjons-, elektronikk- eller dataingeniør
  • Vedlikeholdsingeniør

Les mer her

 

Ønsker du å jobbe i et av Nord-Norges største IT-miljø, med mulighet til å forme fremtidens digitale samfunn? Da bør du søke traineestilling som systemutvikler hos Brønnøysundregistrene. De har et stort fagmiljø og utmerkede utviklingsmuligheter, og kan tilby en flott arbeidsplass med spennende oppgaver, der du må likefaglige utfordringer. De fleste av deres 420 ansatte jobber i Brønnøysund.

Les mer her

 

Celsa Armeringsstål er Norges største gjenvinningsbedrift, og har til sammen 340 ansatte i Mo i Rana fordelt på et stålverk og et valseverk. De resirkulerer stål tilsvarende to Eiffeltårn i uka og valser årlig armeringsstål som i lengde strekker seg til månen og tilbake. De jobber kontinuerlig med å skape det mest bærekraftige produktet – og har som motto at «Hos oss er ingenting umulig!». De er sterkt engasjert i sine ansatte – og setter de ansattes kompetanse og dedikasjon til jobben som premissgivere for å lykkes. For å bli enda bedre søker de derfor etter deg med en bachelor- eller mastergrad innen IT, metallurgi, maskin, automasjon eller prosess.

Les mer her

 

Elkem ble grunnlagt i 1904 og er en av verdens ledende selskaper innen miljøansvarlig produksjon av metaller og materialer, ved å kombinere naturlige råvarer, fornybar energi og menneskelig oppfinnsomhet for en bedre og mer bærekraftig fremtid. Elkem Rana er et moderne smelteverk for ferrosilisium og produserer årlig ca 120.000 tonn Ferrosilisium og Elkem Microsilica® i to smelteovner ved hjelp av fornybar vannkraft. Disse produktene benyttes i hovedsak til stål- og sementproduksjon. De søker deg med en sivilingeniørgrad, fortrinnsvis innen metallurgi, kjemi eller prosessindustrifag.

Les mer her

 

Helgeland Invest AS er et aktivt investeringsselskap lokalisert i Mo i Rana. Selskapet har en tung portefølje innen sjømat og industri, og søker investeringer i bærekraftige og fremtidsrettede vekst- og teknologibedrifter i Nord-Norge. Selskapet skal være en aktiv eier i de bedriftene det investeres i og bidra til vekst og utvikling i porteføljebedriftene, som skal ha evne og vilje til vekst, samt solide ambisjoner. De søker en trainee som skal jobbe tett sammen med daglig leder for å nå selskapets uttalte mål.

Les mer her

 

Helgeland Kraft Vannkraft AS er et datterselskap i Helgeland Kraft konsernet, med betydelig fokus på miljø og et mål om å være ledende i «det grønne skiftet». De har fått stor oppmerksomhet for sine utbygginger, hvor estetikk og arkitektur har vært sentrale tema. Nå har selskapet også engasjert seg i elektrifiseringen av Helgeland og har gjennom konseptet «Lad opp» en stor satsing på infrastruktur for elbiler. Hovedkontoret ligger i Mosjøen, og de har 3 driftsområder som er lokalisert i Tosbotn, Mosjøen og Sjona.

Deres visjon «Helgeland Kraft – en aktivverdiskaper» danner grunnlaget for deres virksomhet og gir klar retning for alle deres 250 medarbeidere.

Les mer her

 

Helgelandssykehuset HF er en av regionens største kompetansebedrifter, med cirka 1700 medarbeidere på Helgeland. Deres medarbeideres kompetanse og profesjonalitet er grunnleggende for å nå visjonen om å skape Norges beste lokalsykehus, med det beste tilbudet for pasientene. De setter alltid pasientene i fokus. De søker traineer innen tre ulike kategorier; Sykepleie, Drift og eiendom & elektronikkingeniør til Medisinteknisk avdeling (MTA).

Les mer om stillingene her

Traineestilling som Sykepleier

Traineestilling ved Drift og eiendom

Traineestilling ved Medisinteknisk avdeling (MTA)

 

Kunnskapsparken Helgeland er et regionalt innovasjonsselskap som jobber for økt bærekraft, verdiskaping og vekst. De søker nå en trainee med bachelor- eller mastergrad innen IT og teknologi, Økonomi, Innovasjon og entreprenørskap, Markedsføring eller Samfunnsvitenskap, som ønsker å bidra til å utvikle Helgeland i tett samarbeid med deres engasjerte kolleger.

Les mer her

 

Kystinkubatoren er spisset på utvikling av havbruksnæringen på Helgelandskysten og skal bidra til en videre høy aktivitet og suksess på en bærekraftig måte. Kystinkubatoren skal være en drivkraft for gründere som ønsker å starte egen virksomhet på Helgelandskysten, samt lede og drive frem gode prosjekter og forretningsmessige innovasjoner.

De ønsker å styrke prosjektlederkompetansen i bedriften, og søker derfor etter en trainee med master- eller bachelorgrad innen fiskeri og havbruk, økonomi, innovasjon, entreprenørskap og forretningsutvikling, men er åpen for andre fagkombinasjoner.

Les mer her

 

 

Linea AS er et datterselskap i Helgeland Kraft konsernet. De er nå på vei inn som en stor aktør inn i elektrifiseringen av samfunnet. Nettselskapet forvalter linjer på 8000 kilometer som tilsvarer Norge på langs 3,5 ganger, og forsyner sine 46 550 kunder med fornybar strøm. Totalt distribueres det 6,5 TWh kraft i eget nett. Helgeland Kraft konsernet er en betydelig kompetansebedrift med en omsetning på om lag 1,5 mrd. kroner per år. Deres visjon «Helgeland Kraft – en aktiv verdiskaper» danner grunnlaget for virksomheten og gir klar retning for deres 250 medarbeidere. De søker nå etter en trainee med mastergrad innen tekniske eller økonomiske fag, som er over snittet interessert i digitalisering av prosesser, teknologisk utvikling og er sterk på analyse og innovasjon.

Les mer her

 

Mo Industripark AS er et eiendoms- og infrastrukturselskapet i en av landets største industriparker. Hovedoppgaven til MIP AS er å forvalte, utvikle og utføre drift av eiendommer, infrastruktur, anlegg og utstyr, samt tilrettelegge for nyetableringer og markedsføre Mo Industripark som etableringssted.

Mo i Rana er Nord-Norges tredje største by og er i kraftig utvikling. Byen har et verdensledende grønt industrimiljø, en god miks av private og statlige arbeidsplasser, eget sykehus, jernbane og et stort vekstpotensiale. De neste årene bygges det storflyplass og FREYR skal etablere flere battericellefabrikker. De søker etter en trainee med mastergrad innen bygg og vedlikehold som ønsker å være med på denne reisen!

Les mer her

 

Foto: Øyvind Bratt, Rana Blad

MOMEK Group er Nord-Norges største totalleverandører til industrien, on- og offshore. De skaper gode arbeidsplasser gjennom store utfordringer, og kundeverdi gjennom glitrende leveranser. Momek et ambisiøst selskap og har satt seg høye mål for sin virksomhet. Når de hevder seg i konkurransen, er de opptatt av å gjøre det på en riktig måte. Momek ønsker å være et selskap preget av handlekraftige mennesker som alltid finner en løsning for sine kunder. De søker nå etter traineer med bakgrunn innen bygg & betong, maskiningeniør, sveiseingeniør, elektro/automasjon og kontruksjon.

Les mer her

 

Foto: Rami Skonseng

Utfordringene verden står overfor krever ny innsikt, innovative løsninger og lokal forankring. Nord universitet er et ungt universitet med sterk regional tilknytning og et globalt perspektiv. De leverer fremtidsrettede studietilbud og relevant forskning med fokus på blå og grønn vekst, innovasjon og entreprenørskap, og velferd, helse og oppvekst. Nord universitet har 11.500 studenter og 1.350 ansatte fordelt på åtte studiesteder.

De søker en trainee med mastergrad (MSc) eller doktorgrad (PhD) tilknyttet Senter for Industriell Forretningsutvikling (SIF) ved Campus Helgeland. Forskningssenteret utvikler undervisning og forskning i skjæringspunktet industri, forretningsutvikling og innovasjon, primært i næringene industri og havbruk.

Les mer her

 

Nordland fylkeskommune er en stor arbeidsgiver med ca. 3200 medarbeidere spredt i hele fylket. De søker nå etter trainee til stilling som BIM-koordinator i seksjon for vegutbygging, og ser etter deg som er nyutdannet ingeniør, sivilingeniør eller som har teknisk utdannelse innen Bygningsinformasjons-modellering (BIM).

Les mer her

 

Foto: Simon Fossheim

Nordlandsforskning er et regionalt samfunnsvitenskapelig forskningsinstitutt som ble etablert i 1979 i Bodø. I dag er de det eneste samfunnsvitenskapelige forskningsinstituttet i Nord-Norge med både eierskap og hovedkontor i nord. Dette gir instituttet en naturlig posisjon i nord og et ansvar for å bidra til forskning i og for nordområdene. Til sammen teller de rundt 40 ansatte, men har en klar vekststrategi – de vil gjerne bli flere! De søker derfor etter en trainee med  doktorgrad (PhD) innen Samfunnsvitenskap, økonomi og organisasjon til sitt kontorsted i Mo i Rana.

Les mer her

 

Rana kommune søker en trainee som vil ta del i det viktige arbeidet med å sikre betryggende kontroll med kommunens komplekse virksomhet. Som trainee blir du en del av et tverrfaglig team som har ansvar for å bidra til gode og sikre tjenester, med arbeidsoppgaver knyttet til forbedring og videreutvikling av internkontrollsystem og internkontrollfunksjoner på fagområder som er gjennomgående i hele kommunen. De søker deg med mastergrad med relevante fag innenfor økonomi, revisjon, HR, administrasjon, juss og/eller kvalitetsledelse. Kandidater med andre relevante utdanningsbakgrunner kan også søke

Les mer her

 

Rana Utvikling AS er Rana kommune sin næringsetat og har som visjon å være regionens fremste strategiske samarbeidspartner som gir retning og kraft til bærekraftig utvikling. Selskapets viktigste oppgave er å legge til rette for ny næringsvirksomhet og bidra til å forbedre rammevilkårene for næringslivet. Rana Utvikling leder nå prosjektet VekstMObilisering som har til formål å sikre flest mulig positive ringvirkninger fra etableringen av Freyr sine batterifabrikker. De søker en trainee med bakgrunn som Samfunnsøkonom, Statsviter, Siviløkonom eller andre relevante samfunnsvitenskapelige retninger.

Les mer her

 

SINTEF Helgeland er regionens eget teknisk-industrielle forskningsinstitutt. Med tilgang til hele SINTEF-konsernets kompetanse og i samarbeid med regionens eksisterende FoU-miljø tilbyr SINTEF Helgeland oppdragsforskning og forskningsbasert rådgivning til regionens industri og næringsliv. Fokusområdene til SINTEF Helgeland er sirkulær økonomi/bærekraft, fremtidens produksjon, og tilknyttet digitalisering, og vi jobber med prosjekter innen blant annet smelteverksindustri, CO2-fangst,miljøovervåking og batteriproduksjon. De søker en trainee med doktorgrad (PhD) eller mastergrad (MSc) innen energi og miljø, metallurgi, prosess-/kjemi-teknikk, industriell økonomi/økologi, kybernetikk eller automatisering. Andre beslektede områder kan også vurderes.

Les mer her

 

Er du Skattetetatens neste Techgraduate som skal være med å utvikle gode IT-løsninger til hele Norges befolkning? Vi lover utfordrende og meningsfylte arbeidsoppgaver, fast stilling med konkurransedyktig lønn og muligheten til å jobbe med noen av Norges største og viktigste systemer. Skatteetaten utvikler kontinuerlig måten vi jobber på, og IT er en sentral driver og bidragsyter i utviklingen. De søker deg med bachelor- eller mastergrad innen IT informatikk, forvaltnings-informatikk eller tilsvarende teknologisk utdanning.

Les mer her

 

Bli med på reisen til The Coring Company! Denne innovative tech-startupen vil etter hvert ha tre forskjellige tekniske områder: AI & Optical, Software (CICD), og Hardware & Robotics. For å bidra til å bygge sterke team på alle disse tre områdene ønsker de å rekruttere hele tre traineer som skal bidra til å forbedre deres eksisterende løsninger og bygge fremtidige løsninger. De viktigste markedene vil være Construction, Mining, Oil & Gas, og over tid vil prosjektene bli mer komplekse, mer tverrfaglige, og berøre nye markeder som Deep-Sea Mining og Space Mining! Les mer om The Coring Company her.

Bli Geoteknikker trainee

Bli Økonomi, administrasjon og HR trainee

Bli Software Developer trainee

 

Har du lyst å bidra til å stoppe svindlere? Da er dette en spennende mulighet for akkurat deg! Tietoevry Mo i Rana søker en trainee som vil være med å utvikle morgendagens løsninger for bekjempelse av finansiell kriminalitet. Hvert år avdekker de 100 000 svindelsaker og bidrar derfor til å redusere finansielle tap og omdømme for våre kunder. For å styrke sin kompetanse søker de etter en trainee med høyere utdannelse innen datatekniske fag.

Les mer her

 

Ta et steg foran med Vefsn kommune og bli trainee innen fagområdene vei, vann og avløp! Teknisk drift i Vefsn kommune har totalt ca. 40 stillinger, hvorav 8 ingeniører, med ansvarsområde innen drift, vedlikehold, planlegging og utbygging av kommunaltekniske anlegg. Dette gjelder både rehabilitering av eksisterende anlegg, samt utbygging av nyanlegg. De kan by på en variert arbeidsdag bestående av prosjekt- og byggeledelse, styring av konsulenter og saksbehandling.

Les mer her

 

Les mer om Kandidat Helgeland

Sjekk ut andre ledige stillinger på Heile Helgeland

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.