fbpx

Årets kull samlet for første gang i august 2021 | Foto: Build Up Helgeland

Klar – ferdigutdannet – trainee!

Hvis du er nyutdannet og eventyrlysten er en traineestilling på Helgeland midt i blinken for deg!

En traineestilling på Helgeland er en solid start på karrieren

Hva er din drømmestart på karrieren etter endt utdannelse? Relevante arbeidsoppgaver, et godt faglig og sosialt nettverk og muligheten til å utgjøre en forskjell? Da bør du sjekke ut traineeordningen Kandidat Helgeland!

Rafting med River North i Austervefsna

Vill, vakker og våt opplevelse – da traineene var på rafting med River North i Austervefsna

 

Men, hvorfor trainee?

Som trainee i Kandidat Helgeland får du både i pose og sekk; en spennende jobb i kombinasjon med muligheten til å oppleve det regionen har å by på. Du jobber ett år i en og samme bedrift, og får personlig og faglig utvikling gjennom et praktisk lederkurs, studietur, og egen fadder i bedriften. Du får et tverrfaglig nettverk og gjøres godt kjent med Helgeland gjennom bedriftsbesøk og opplevelser i regionen.

Traineer på besøk til Alcoa Mosjøen

Traineene på bedriftsbesøk hos Alcoa Mosjøen for å lære om aluminiumsproduksjon og industrien på Helgeland

 

Traineer på besøk til Lovundlaks

Traineene fikk komme tett på oppdrettsnæringen på bedriftsbesøk til Lovundlaks

 

Ny på Helgeland?

Fortvil ikke, mange av de som starter i traineeordningen kommer ikke fra Helgeland og er helt nye i regionen. Det fine med traineeordningen er at du får mulighet til å bli kjent med andre nyutdannede som er i samme situasjon som deg selv. I tillegg til de faglige samlingene møtes traineene på ettermiddagstid, på alt fra ei pils til en spasertur. Flere av våre traineer trekker frem nettopp nettverket og det sosiale som rosinen i pølsa når det kommer til Kandidat Helgeland.

 

Helt fantastisk opplegg hele veien. Godt faglig innhold som man lett kan implementere i jobben og få gode resultater. Det sosiale har vært 10/10.

Traineene på RIB-tur på vakre Helgelandskysten

 

Under finner du en oversikt over traineestillingene som nå lyses ut med søknadsfrist 1. mars 2022.

 

Alcoa er et av verdens største industriselskaper. Bedriften ligger i Mosjøen «byen midt i Norge» og produserer ca. 230 000 tonn produkter av primæraluminium og 280 000 tonn anoder til verket i Mosjøen og Fjaardal på Island. Bedriften har 520 ansatte. Mosjøen er omgitt av storslagen natur med et attraktivt turterreng. Lokalsamfunnet har godt utbygd skole, fritids- og servicetilbud.

De søker etter deg som er nyutdannet:

  • Prosessingeniør innen materialteknologi, prosess, kjemi eller produksjon
  • Automasjons-, elektronikk- eller dataingeniør
  • Vedlikeholdsingeniør

Les mer her

Ønsker du å jobbe i et av Nord-Norges største IT-miljø, med mulighet til å forme fremtidens digitale samfunn? Da bør du søke traineestilling som systemutvikler hos Brønnøysundregistrene. De har et stort fagmiljø og utmerkede utviklingsmuligheter, og kan tilby en flott arbeidsplass med spennende oppgaver, der du må likefaglige utfordringer. De fleste av deres 420 ansatte jobber i Brønnøysund.

Les mer her

 

Celsa Armeringsstål er Norges største gjenvinningsbedrift, og har til sammen 340 ansatte i Mo i Rana fordelt på et stålverk og et valseverk. De resirkulerer stål tilsvarende to Eiffeltårn i uka og valser årlig armeringsstål som i lengde strekker seg til månen og tilbake. De jobber kontinuerlig med å skape det mest bærekraftige produktet – og har som motto at «Hos oss er ingenting umulig!». De er sterkt engasjert i sine ansatte – og setter de ansattes kompetanse og dedikasjon til jobben som premissgivere for å lykkes. For å bli enda bedre søker de derfor etter deg med en bachelor- eller mastergrad innen IT, metallurgi, maskin, automasjon eller prosess.

Les mer her

 

Helgeland Kraft Vannkraft AS er et datterselskap i Helgeland Kraft konsernet, med betydelig fokus på miljø og et mål om å være ledende i «det grønne skiftet». De har fått stor oppmerksomhet for sine utbygginger, hvor estetikk og arkitektur har vært sentrale tema. Nå har selskapet også engasjert seg i elektrifiseringen av Helgeland og har gjennom konseptet «Lad opp» en stor satsing på infrastruktur for elbiler. Hovedkontoret ligger i Mosjøen, og de har 3 driftsområder som er lokalisert i Tosbotn, Mosjøen og Sjona.

Deres visjon «Helgeland Kraft – en aktivverdiskaper» danner grunnlaget for deres virksomhet og gir klar retning for alle deres 250 medarbeidere.

Les mer her

 

Helgelandssykehuset HF er en av regionens største kompetansebedrifter, med cirka 1700 medarbeidere på Helgeland. Deres medarbeideres kompetanse og profesjonalitet er grunnleggende for å nå visjonen om å skape Norges beste lokalsykehus, med det beste tilbudet for pasientene. De setter alltid pasientene i fokus. De søker traineer innen tre ulike kategorier; Sykepleie, Drift og eiendom & elektroingeniør til Medisinteknisk avdeling (MTA).

Les mer om stillingene her

Traineestilling som Sykepleier

Traineestilling ved Drift og eiendom

Traineestilling ved Medisinteknisk avdeling (MTA)

 

 

Linea AS er et datterselskap i Helgeland Kraft konsernet. De er nå på vei inn som en stor aktør inn i elektrifiseringen av samfunnet. Nettselskapet forvalter linjer på 8000 kilometer som tilsvarer Norge på langs 3,5 ganger, og forsyner sine 46 550 kunder med fornybar strøm. Totalt distribueres det 6,5 TWh kraft i eget nett. Helgeland Kraft konsernet er en betydelig kompetansebedrift med en omsetning på om lag 1,5 mrd. kroner per år. Deres visjon «Helgeland Kraft – en aktiv verdiskaper» danner grunnlaget for virksomheten og gir klar retning for deres 250 medarbeidere. De søker nå etter en trainee med mastergrad innen tekniske eller økonomiske fag, som er over snittet interessert i digitalisering av prosesser, teknologisk utvikling og er sterk på analyse og innovasjon.

Les mer her

 

Mo Industripark AS er et eiendoms- og infrastrukturselskapet i en av landets største industriparker. Hovedoppgaven til MIP AS er å forvalte, utvikle og utføre drift av eiendommer, infrastruktur, anlegg og utstyr, samt tilrettelegge for nyetableringer og markedsføre Mo Industripark som etableringssted.

Mo i Rana er Nord-Norges tredje største by og er i kraftig utvikling. Byen har et verdensledende grønt industrimiljø, en god miks av private og statlige arbeidsplasser, eget sykehus, jernbane og et stort vekstpotensiale. De neste årene bygges det storflyplass og FREYR skal etablere flere battericellefabrikker. De søker etter en trainee med mastergrad innen bygg og vedlikehold som ønsker å være med på denne reisen!

Les mer her

 

MOMEK Group er Nord-Norges største totalleverandører til industrien, on- og offshore. De skaper gode arbeidsplasser gjennom store utfordringer, og kundeverdi gjennom glitrende leveranser. Momek et ambisiøst selskap og har satt seg høye mål for sin virksomhet. Når de hevder seg i konkurransen, er de opptatt av å gjøre det på en riktig måte. Momek ønsker å være et selskap preget av handlekraftige mennesker som alltid finner en løsning for sine kunder. De søker nå etter traineer med bakgrunn innen bygg & betong, maskiningeniør, sveiseingeniør, elektro/automasjon og kontruksjon.

Les mer her

 

Utfordringene verden står overfor krever ny innsikt, innovative løsninger og lokal forankring. Nord universitet er et ungt universitet med sterk regional tilknytning og et globalt perspektiv. De leverer fremtidsrettede studietilbud og relevant forskning med fokus på blå og grønn vekst, innovasjon og entreprenørskap, og velferd, helse og oppvekst. Nord universitet har 11.500 studenter og 1.350 ansatte fordelt på åtte studiesteder.

De søker en trainee med mastergrad (MSc) eller doktorgrad (PhD) tilknyttet Senter for Industriell Forretningsutvikling (SIF) ved Campus Helgeland. Forskningssenteret utvikler undervisning og forskning i skjæringspunktet industri, forretningsutvikling og innovasjon, primært i næringene industri og havbruk.

Les mer her

 

Nordlandsforskning er et regionalt samfunnsvitenskapelig forskningsinstitutt som ble etablert i 1979 i Bodø. I dag er de det eneste samfunnsvitenskapelige forskningsinstituttet i Nord-Norge med både eierskap og hovedkontor i nord. Dette gir instituttet en naturlig posisjon i nord og et ansvar for å bidra til forskning i og for nordområdene. Til sammen teller de rundt 40 ansatte, men har en klar vekststrategi – de vil gjerne bli flere! De søker derfor etter en trainee med  doktorgrad (PhD) innen Samfunnsvitenskap, økonomi og organisasjon til sitt kontorsted i Mo i Rana.

Les mer her

 

SINTEF Helgeland er regionens eget teknisk-industrielle forskningsinstitutt. Med tilgang til hele SINTEF-konsernets kompetanse og i samarbeid med regionens eksisterende FoU-miljø tilbyr SINTEF Helgeland oppdragsforskning og forskningsbasert rådgivning til regionens industri og næringsliv. Fokusområdene til SINTEF Helgeland er sirkulær økonomi/bærekraft, fremtidens produksjon, og tilknyttet digitalisering, og vi jobber med prosjekter innen blant annet smelteverksindustri, CO2-fangst,miljøovervåking og batteriproduksjon. De søker en trainee med doktorgrad (PhD) eller mastergrad (MSc) innen energi og miljø, metallurgi, prosess-/kjemi-teknikk, industriell økonomi/økologi, kybernetikk eller automatisering. Andre beslektede områder kan også vurderes.

Les mer her

 

Er du Skattetetatens neste Techgraduate som skal være med å utvikle gode IT-løsninger til hele Norges befolkning? Vi lover utfordrende og meningsfylte arbeidsoppgaver, fast stilling med konkurransedyktig lønn og muligheten til å jobbe med noen av Norges største og viktigste systemer. Skatteetaten utvikler kontinuerlig måten vi jobber på, og IT er en sentral driver og bidragsyter i utviklingen. De søker deg med bachelor- eller mastergrad innen IT informatikk, forvaltnings-informatikk eller tilsvarende teknologisk utdanning.

Les mer her

 

Les mer om Kandidat Helgeland

Sjekk ut andre ledige stillinger på Heile Helgeland

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.