fbpx

Spektakulære Storsanden på Rødøy. Foto: Johanne Tysnens // IG: @johannetysnes

It´s beach o´clock

Hopp i havet! Vi trenger absolutt ikke å reise langt for å dra på stranden, sjekk ut seks spektakulære strender på Helgelandskysten.

Storsanden på Rødøy

Rett under den spektakulære Rødøyløva finner du hele fire kritthvite strender som du kan besøke en varm sommerdag eller en koselig kveld for å nyte midnattsola. Siden Storsanden ligger rett under fjellet, gjør det at stranden blir godt skjermet fra vinden. Du finner alt du måtte trenge i nærheten, som solsenger, volleyballnett, utedusj, lekekasse, grillhytte og vanntappepunkt. Hvis du er i skikkelig oppdagelseshumør kan du gå fra Klokkergården og til stranden, en flott tur i lett terreng.

Kart

 

Finnvikdalen på Tomma

På Tomma er det ikke bademulighetene det skal stå på. Langs yttersiden av øya finner du en rekke kritthvite strender, rett nedenfor Finnvikdalen. På sommeren går sola rett ned i havet med de vakre øyene Lovund og Træna ute i horisonten. Du finner blant annet den hvite sandstranden Røvika der, som har ekstremt gode badeforhold. Det finnes også mange fine fiskeplasser i området rundt Røvika. Området er også populært for de som liker å padle med kajakk, men det er mulig å komme seg dit til fots et lite stykke forbi Tomma Hytteutleie.

Kart

Finnvikdalen på Tomma. Foto: Helgeland Reiseliv / www.visithelgeland.com

Sjøbassenget ved Valplassen Amfi på Lovund

På Lovund finner du en nydelig kritthvit sandstrand som er åpen for alle som ønsker å besøke den. Havet rundt er oppdemmet slik at vannet alltid står høyt, og i tillegg gir dette litt bedre badetemperatur. Du kan kombinere strandlivet med en fjelltur på Lovundfjellet, en sykkeltur rundt øya eller en kajakktur på havet. På sommeren er det lyst hele døgnet, og det er dermed store muligheter for å få med seg midnattssola. Du kan til enhver tid sjekke vanntemperaturen her.

Kart

Eidemstranda på Vega

Eidemsstranda er en meget populær destinasjon på Vega, og stranda er langgrunn og barnevennlig. Du finner fine badesteder og gode muligheter for å spille volleyball og fotball. Det er også utedo, omkledningsrom, bålplasser og to gapahuker der, så stranda byr på store muligheter for kos og gøy. I nærheten finner du stien som går til Vefsn-Anna stua, Ervika og stien videre på yttersiden som tar deg til Sundsvoll. Eidemsliene Naturreservat grenser også til området, så her er det bare å hive seg ut på en oppdagelsesferd.

Kart

Eidemstranda på Vega. Foto: Vega Opplevelsesferie / www.visithelgeland.com

Sandnessjøen Havsbad

Botn Havsbad er en populær destinasjon både om sommeren og om vinteren, og badeplassen ligger ca. 5km utenfor Sandnessjøen sentrum. Der finner du metersvis med sandstrand som du kan sole deg på, og deilig badetemperatur i vannet som du kan nyte. Bukta er delvis avskilt fra havet, og derfor blir vanntemperaturen så høy. Rekorden ble satt i 2014 da det ble målt hele 28 grader i vannet. Badeplassen passer veldig godt for barnefamilier da havsbadet på det dypeste er 1 meter. Hvis du blir lei av å bade hele dagen er det fine muligheter for grilling, soling og volleyballspilling. Det finnes i tillegg nydelige turstier som tar deg langs elva til noen flotte og skjulte områder langs elveløpet.

Badetemperaturen kan du sjekke her!

Kart

 

Breivika Badestrand på Dønna

Du finner et lite stykke Copacabana på Breivika Badestrand på Dønna, ifølge VG. Stranda er en av Norges mest storslåtte strender. Den er barnevennlig, tilrettelagt med toaletter og søppelkasser. Hvis du ønsker å ta deg en liten gåtur er stranda et fint utgangspunkt for en tur opp til Hagen, for deretter å starte stigningen opp til den anerkjente Dønnamannen.

Kart

Breivika Badestrand på Dønna. Foto: Kathrine Sørgård / Helgeland Reiseliv

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.