Hvor er du om fem år?
Dette er et spørsmål mange stiller seg selv for å forberede seg til et jobbintervju. I dag er det muligens et av de vanskeligste spørsmålene man kan stille. Kanskje det til og med er umulig å svare på? Det samme spørsmålet stiller Celsa Armeringsstål seg.
Ifølge Kristina Hansen som er HR-konsulent på personalavdelingen ser de at behovet for bredde på kompetansen til de ansatte øker og at de må gjøre mer for å holde tritt med utviklingen.
– Med dagens utvikling vet vi at vi må forberede oss på endringer innenfor flere områder, spesielt i arbeidsmarkedet og hvilke fagkompetanser vi skal satse på.
Bedriften samarbeider blant annet med det regionale traineeprogrammet Kandidat Helgeland for å rekruttere nyutdannede som kommer rett fra skolebenken. I dag har de tre traineer i arbeidsstokken og når de igjen lyser ut traineestilling med oppstart høsten 2020 oppfordrer de personer med ulik teknisk utdannelse til å søke. Grunnen til dette er at de ikke bare ønsker ingeniører innenfor de fagfeltene de har i dag, men også andre fagområder som kan bidra til at de står sterkere i fremtiden.
– Vi er en stor prosessbedrift som blir mer og mer automatisert. Så ingeniører er noe vi vet vi har behov for. Men hvilke ingeniører?
Når vi spør Andreas Inselseth, som jobber som prosessingeniør i stålverket, får han i stillingen sin jobbe mye på tvers av ulike fagfelt. Dette gir en unik mulighet til å tilegne seg kunnskap på alle områder i prosessen. Det er et sterkt fagmiljø hvor alle avdelingene, begge verkene våre og hele Celsa Group samarbeider. Som prosessingeniør er du involvert i alle deler av produksjonen.
– Du er en støttespiller for de andre, og samtidig må du jobbe selvstendig med å analysere ulike deler av prosessen og se sammenhenger. Du må planlegge og delta i ulike prosjekter, så hverdagen er både spennende og lærerik – og aldri den samme.
De ansatte er tett på selve prosessen i bedriften.
I Celsa går produksjonen uavhengig av arbeidstiden til de ansatte. De må derfor tilpasse seg for å henge med. Tom-Rune Gullesen som er prosesstekniker og en av områdeansvarlige i stålverket legger til ‘’det er aldri en dag uten utfordringer’’.
– Men vi liker utfordringer, for da utvikler vi oss til det bedre.
En av styrkene i Celsa er det mangfoldet vi har på fagfolk og kompetanse. Man har noen å støtte seg på og lære fra. I tillegg er det bare å gå ut døra så er man ute i drift. Vi er tett på selve prosessen og fagoperatøren.
I Celsa er det kort avstand mellom alle ledd, noe de er avhengige av da små endringer på et område vil påvirke et annet. Det er viktig å forstå helheten i prosessen.
Nye ideer tenkes ut på morgenmøtet
De må være proaktive og tenke langsiktig. Dette innebærer at de ansatte må være villige til å lære, tenke nytt og prøve seg frem til at de finner de løsningene som fungerer.
Så hva er det de egentlig trenger da – i et femårsperspektiv?
Ifølge Kristina Hansen er Celsa fremdeles Norges største gjenvinningsbedrift om fem år. Da trenger vi flere fagfolk fremover. Akkurat nå ønsker de å forsterke teamet med en nysgjerrig og kreativ prosessingeniør.
Vil du bli en del av Celsa armeringsstål og jobbe i en av Norges mest høyteknologiske bedrifter? Sjekk ut videoen under og søk innen 2. januar.
Flere heite stillinger finner du i desemberutgaven av 10 heite stillinger.