fbpx

Ut på tur aldri sur! Foto: Kristin Gullesen

Helgepraten med Ungdomsøkonomen

Kristin Gullesen er 32 år og født og oppvokst i Mo i Rana, men har forelsket seg i hele Helgeland. I dag jobber hun som ungdomsøkonom i SpareBank 1 Helgeland, og på fritiden har hun blitt en skikkelig ambassadør for regionen.

Kristin var usikker på hvordan hun selv skulle beskrive seg med tre ord, så hun sendte liksågreit ut en snap til et utvalg av vennene sine. Svarene rant inn, og noen av ordene som kom inn var: sprudlende, engasjert, raus, sosial, aktiv, energisk, målrettet, omsorgsfull, kreativ, lenken, uredd, ansvarsbevisst.

– Jeg syns det er vanskelig å beskrive meg selv fordi jeg tenker ikke så mye over hvordan jeg oppfattes, jeg er liksom bare meg selv. Har hoppet i tandem Bodø fallskjermklubb, og planen er å ta fallskjerm-lappen i Voss. Jeg er strukturert, og liker å lære nye ting. Står gjerne opp tidlig for å rekke å se en Ted-talk mens jeg pusser tennene.

Utradisjonell karrierevei

– Jeg har jo kanskje tatt en noe utradisjonell karrierevei for å komme dit jeg er i dag, men det har vært den veien som har vært riktig for meg. Som 18-åring fikk jeg en lederjobb som Visual Merchandiser på H&M. Jeg jobbet der i syv år før jeg fikk høre om muligheten for å ta fagbrev i salgsfaget. Jeg tok fagbrevet, og etter prøven fikk jeg forespørsel om å bli en del av prøvenemda i Nordland. Noen år senere fikk jeg brev i posten om at noen hadde utnevnt meg til meddommer i tingretten, og et slikt samfunnsansvar kunne jeg ikke si nei til. Etter ellve år i H&M begynte jeg på en bachelor i samfunnsvitenskap, og var ferdig utdannet i 2019.

På tur opp mot Lovundfjellet fant jeg en nydelig bortgjemt strand! Det er slike ting gjør det ekstra morsomt å dra på eventyr på Helgeland Foto: Kristin Olsen

 Økonomisk teft

– I dag jobber jeg som ungdomsøkonom i SpareBank 1 Helgeland, og jeg er så heldig som har hele Helgeland som mitt nedslagsfelt. Jeg bruker historien om min utradisjonelle karrierevei for å lære de unge om at veien til drømmejobben i stor grad kan variere. Jeg føler absolutt at denne jobben er som skapt for meg. Da jeg var liten, brukte jeg å spørre bestemor om jeg kunne få gebisset hennes. Planen min var å legge hele gebisset i et glass med vann, slik at når tannfeen kom på besøk ville jeg bli rik neste dag. Så vi kan vel si at jeg alltid har hatt en slags økonomisk teft. Det er veldig engasjerende for meg å informere barn og unge om økonomi og fremtiden, samtidig som jeg ser at de syns det er ganske morsomt.

En jobb for Gullesen

– Det beste med jobben min er at jeg får lov til å gjøre økonomi morsomt. Samtidig får jeg representere hele regionen, og vise frem hvilke muligheter som finnes her. Jeg er heldig som får reise rundt omkring på Helgeland. Jeg får mulighet til å bidra til å skape gode økonomiske vaner hos barn og unge, noe jeg selv følte vi ikke fikk noe særlig innføring i da jeg var ung. På jobb har jeg fått masse kreativ frihet, og jeg har i stor grad formet stillingen min selv. Barn og unge kan blant finne meg på Instagram @ungdomsokonomen hvor de kan spørre spørsmål om økonomi på en lavterskel arena.

Jeg liker meg best på Helgeland, men Lofoten har også sin egen sjarm. Foto: Kristin Gullesen

Drømmehelgen på Helgeland

– Drømmehelgen min består av øyhopping på Helgeland. Jeg elsker Helgeland, og klarer rett og slett ikke å forstå hypen rundt Lofoten. Vi har et spektakulært øyparadis nesten rett utenfor døra! Det er faktisk bare å kaste på seg sko og sekk, og komme seg ut på eventyr. Jeg har forresten startet en Facebook-gruppe som heter «Turjentan», hvor alle jenter som har lyst til å være med på tur på Helgeland kan kaste seg med. Det skal være en lavterskel arena for jenter som ønsker å dra på både lange og korte turer, og vi er allerede en kjempetrivelig gjeng.

Helgelandstipset – Øyhopping

Lovund er helt fantastisk fordi øya har en perfekt kombinasjon av nydelig natur, strand, hav, mat og drikke. Turen opp på Lovundfjellet er spektakulær! Overnatter du på Lovund Hotell har du virkelig prime location for å se midnattssola. På hotellet serverer de lokal mat, og da går det selvfølgelig mye i frisk og deilig sjømat.

Vega er på UNESCOs verdensarvliste, og der finner du blant annet den kjente vegatrappa. Der er det nesten umulig å ta dårlige bilder, utsikten er virkelig i verdensklasse.

Rødøy er en øy som har blitt enormt populær de siste årene, og med god grunn. Ta turen opp den nydelige Rødøyløva for å oppleve en utsikt uten like. Når du kommer ned fra turen er det bare å hoppe i havet, for rett nedenfor ligger nemlig en sydenlignende kritthvit sandstrand.

Nydelig utsikt på toppen av Rødøyløva. Foto: Kristin Gullesen

Midnattssol og turglede

– Jeg elsker å være ute, og det er sikkert ingen overraskelse at sommeren er favorittårstiden min. Det er mer behagelig å være ute da, og her på Helgeland har vi det jo lyst hele natten og hele dagen. Da liker jeg spesielt å dra på kveldstur for å få med meg midnattssola. Det er kanskje det som er det fineste med Helgeland. Ellers er jeg glad i å bade, sykle, og gå på tur og disse aktiviteten er absolutt best på sommeren. Planen for sommeren er å prøve å padle i kajakk.

Her står jeg i Vegatrappa og nyter den nydelig utsikten ut mot Søla! Foto: Kristin Gullesen

Sjekk ut og følg @kristingullesen på instagram for å se flere blinkskudd fra Helgeland!

 

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av KRISTIN GULLESEN✨ (@kristingullesen)

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.