fbpx

Helgelandskysten byr på mange fine turmuligheter fra fjord til fjell. Bildet tatt foran Tomskjevelen, her sett fra Stokkvågen. Foto: Marte Nymo

Helgepraten med Marte

Født og oppvokst på Helgeland, har hun fått oppdaget sjarmen og perlene som regionen har å by på, og nå skal hun dele det med oss!

Helgelendingen Marte Nymo hører på WAP på tur til nynorsktimen, og beskrives som leken, klønete og snill. Hun er en klatremus på deltid, og mener at et smil er noe av det mest verdifulle man kan gi til noen.

Det beste med Helgeland

Helgeland er vakkert uansett hvilken tid på året det er. Jeg klatrer en del, og klatresesongen er selvfølgelig best på sommeren, men jeg klatrer egentlig både vår, sommer og høst! På vinteren skifter jeg over til ski, og drar aller helst på til Pollatindan, Tomskjevelen eller til Røvassdalen. Skisesongen vil jo være best på vinteren, men i fjor holdt vi det jo gående helt til i juni! For meg handler det om å se mulighetene, i stedet for utfordringene. Jeg har også drevet på med jakt tidligere, og det anbefales som en spennende høstaktivitet.

Tradklatring i Sila på ruta Safety Listings. Smaltinden viser seg fram i bakgrunnen, og er et flott turmål i sommerhalvåret Foto: Marte Nymo

Drømmehelgen

Den perfekte helgen for meg er hyttetur sammen med venner og samboeren min. Da med uteaktivitet på dagen, enten i form av en skitur i Røvassdalen eller en klatretur i Sila. Rabothytta er jo spektakulær, både turen opp dit, men også selve hytten. Jeg har til og med en tatovering av Okstindane på foten, så man kan vel si at jeg er selvutnevnt ambassadør! Etter en fin tur er det deilig å komme inn i varmen, og runde av dagen med noen iherdige omganger med brettspill.

Røvassdalen tar seg godt ut i januarlyset, her sett fra Reingardslitinden. Foto: Marte Nymo

Favorittsted på Helgeland

Jeg er veldig glad i å bli kjent med nye mennesker, og synes det er sinnsykt koselig å dra på kafé. Vi har heldigvis noen fantastiske steder lokalt, slik som Munin Kaffehus. Et slikt møtepunkt er utrolig viktig for små byer slik som Mo i Rana. Det siste året har kafébesøket betydd ekstra mye i form av at jeg har støtt på kjente fjes som jeg ikke har hatt mulighet til å møte den siste tiden. Samtidig vil jeg veldig gjerne trekke frem de flinke og trivelige folka som jobber på disse stedene. Det er de som virkelig gjør en forskjell!

 

Helgelandstipset

Her kommer Martes gode helgelandstips

  • Spill hockey med venner på Rauvatnet eller i ishallen på Skillevollen
  • Ta deg en nydelig klatretur i Sila
  • Dra på en skitur i deilig puddersnø i Røvassdalen

Det er alltid ekstra godt å nyte naturen og midnattssolen sammen med andre, bildet er tatt i Henningsvær, Lofoten. Foto: Marte Nymo

Hva gir deg glede?

Jeg tror nok at det må være alle de flinke og trivelige folkene som er her og som kommer fra stedet. Jeg har studert på Høgskolen i Nesna, og der blir alle sett og hørt. I jobben min på Rana Ungdomsskole får jeg  være en del av den gode samtalen, og jeg føler meg privilegert som får lov til å jobbe med ungdom. Det å få lov til å være et slags kompass med mulighet for å rettlede og inspirere dem til å gå sine egne veier synes jeg er det beste med jobben. Det å kunne gi dem verktøy som hjelper dem på veien, og som forsikrer dem om at ting kommer til å gå bra til slutt. Det er veldig stas, og en veldig viktig jobb.

Å feire 17. mai på en fjelltopp gir en helt spesiell følelse av nasjonalromantikk. Foto: Marte Nymo

Hva gjør Helgeland til et bedre sted?

Det må nok være alle de som jobber med barn og unges mentale helse. Det er så viktig at vi selv og de rundt oss har det bra, men det er ingen selvfølge. Jeg synes det er viktig å øke bevisstheten rundt temaet. Et trygt, inkluderende og åpent Helgeland, er et bedre Helgeland for alle. Det som er så fint er at vi alle kan bidra. Om det bare er et smil til en fremmed, et «Hvordan har du det» eller en klem. Det kan bety så enormt mye for noen.

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.