fbpx

Helgepraten med Lise og Didrik

Lise og Didrik har alltid vært klar på at de skal tilbake til Helgeland. Men til manges overraskelse valgte de å bytte by når de returnerte hjem.

Hjem til et annet sted

Lise Nymo (26) og Didrik Fosse (27) som opprinnelig er fra Mo i Rana har endelig kommet hjem til Helgeland, denne gang har de lagt sin elsk på Brønnøysund.

«Vi hadde ikke vært i Brønnøysund tidligere, men det er faktisk slik at vi er blitt positivt overrasket. Først var det litt sånn, åh herregud vi skal bo i en pitteliten by. Men når man bor et sted som er litt mindre, så blir man ganske fort en del av samfunnet. Eller man føler seg liksom kanskje litt raskere integrert da, at man finner sin plass i samfunnet. Vi føler det er en annen kultur på Helgeland enn hva man finner andre steder i Norge. Det er så lett å komme i prat med folk, og her har man alle tingene man trenger. Det er noe med Helgeland som er hjem.»

Etter at Lise fikk jobb som lærer ved Brønnøy barne- og ungdomsskole satte de snuta nordover. Selv om paret egentlig hadde sett for seg å flytte tilbake til mo, forelsket de seg fort i det lille kystsamfunnet i sør, som de selv syntes var «overraskende byete».

«Man kan jo gjøre alt her. Det er jo nært alt. Vi liker å drikke kaffe, dra på kino, og nå har jeg har lært meg å like å gå på tur. Jeg hadde en myk introduksjon med å gå rundt Svarthopen. Og sånne turer er veldig fine. Men så har jeg via mitt yrke måttet gå på noen fjellturer også, og jeg synes egentlig ikke det var så ille heller. Jeg synes det var ganske gøy!» smiler Lise.

Didrik finner man som oftest på hjemmekontoret hvor han drømmer om en traineestilling når han til neste år er ferdig med doktorgraden i matematikk. Paret gleder seg til en spennende fremtid på Helgeland, i den lille byen helt i sør med storbyvibber i naturlig-innpakning.

«Jeg synes at folkene her er veldig koselige. Jeg tror kanskje mange synes det er litt eksotisk på Helgeland. Det er veldig annerledes enn hva mange er vant med. Men det er noe eget med folket, kulturen og landskapet. At man har hav, og dramatiske særegne fjell, og det er jo mange spennende jobber her også. Og vi har fått oss mange nye venner her, så det lover bra».

 

Flere tilflyttere gir bolyst

«Vi kjenner noen som startet opp en gruppe for folk som har flyttet hit, og der har vi fått en del nye venner. Det er så koselig. Det er veldig fint å ha et nettverk med folk som man kan dra på kino med, dra på bowling med og finne på noe med. Vi var jo på bowling for litt siden, og da ble vi ganske mange som møttes. Og da følte jeg litt sånn, yes, jeg bor i en by. Og det at man har en gruppe hvor alle liksom er innstilt på at man skal bli kjent med nye folk det tror jeg hjelper på».

Å komme hjem igjen ble enda bedre enn antatt, etter at Lise og Didrik ble kjent med flere tilflyttere. Og paret har en klar beskjed til andre unge voksne som er på jobbsøkeren.

«Folk som er herifra burde komme tilbake, og flere unge burde komme hit».

 

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.