fbpx
mann med solbriller på skitur

Harde dager på jobb! Foto: Simon Fossheim

Helgepraten med Kristoffer

Med en bachelor i medieproduksjon og ett tonn med erfaring vendte Kristoffer snuten hjem til Hemnesberget etter 11 år borte. I dag har han drømmejobben, og gleder seg over familielivet, naturopplevelsene og den spennende utviklingen som er på Helgeland.

Helgelendingen Kristoffer Møllevik beskriver seg selv som aktiv, skapende og rastløs, og etter et møte med han er det lett å si seg enig. Kristoffer er typen som får ting gjort, typen som spikker sin egen kaffeskje når den gamle går heden, og typen som brenner for bærekraft og at aktive, levende lokalsamfunn gjør Helgeland til et godt sted å bo.

Flyttet hjem

Vi bodde i Oslo, og hadde fått vårt første barn, og vi merket at vi måtte bestemme oss for hvor vi ønsket at han skulle vokse opp. Tanken om å flytte tilbake hadde alltid vært der, men da må det jo også være relevante, interessante jobber å flytte tilbake til. Plutselig dukket det opp en relevant stilling for samboeren min, og jeg var heldig som hadde en frilansjobb i Oslo som jeg også kunne gjøre fra Hemnes. Så da jobbet jeg fra hjemmekontor på Hemnesberget i flere år, før drømmejobben i Visit Helgeland dukka opp i fjor. Litt flaks kanskje, men flaks er vel det som skjer når forberedelse møter mulighet. Og kanskje litt tålmodighet. Og nå synes jeg vel i grunn at jeg har fått i pose og sekk.

For oss som bor litt inni fjorden, mot fjellene, er det kjempefint å utvide horisonten litt utover Helgelandskysten. Og det gjelder sikkert den andre veien også, for folk som bor uti øyan. Foto: Kristoffer Møllevik / IG: @kristoffergetslost

Det beste med Helgeland

Det beste med Helgeland er alle mulighetene som er her for de som vil ta dem. Det er mye som ikke finnes her. Hemnesberget har kanskje ikke en terrengsykkelklubb som ungene mine kan bli med i. Men det er ofte kort vei til folk som vil hjelpe, hvis man bare tør å spørre, og lav terskel for å få ting til. Så med litt initiativ, stå-på-vilje og kreativitet, kan man få til mye!

Også natur og friluftslivsmulighetene selvsagt. Man kan gjøre nesten alt her. Kysten er et paradis for padling og fiske! Vi har store villmarksområder for vandring! Alle slags fjell for ski og terrengsykling, enkle som utfordrende. Nesten uansett hva jeg vil gjøre, og hvordan jeg vil gjøre det, får du gjort det innafor et par timers kø-fri kjøring fra huset. Det er en luksus som ikke skal undervurderes!

Vi har hatt noen nydelige vinterdager, og mørketidslyset er helt fantastisk! Hvis man bare planlegger litt, kan man få mange fine turer selv på de korte dagene i desember og januar. Foto: Kristoffer Møllevik / IG: @kristoffergetslost

Selvberging og bærekraft

Det er nok en fordel å være litt selvberga her, på flere måter. I alle fall hvis du ikke flytter til en av bygdene, og ikke til byene. Men litt selvberging er jo en morsom hobby, og du får gjort mye med en god sag, en skrumaskin, litt trelast og en god nabo. Sånn sett passer det godt for en litt rastløs type som liker å ha noen store og små prosjekter på siden. For øyeblikket høvler jeg litt på det som skal bli en kajakkåre, siden den forrige jeg hadde knakk i tuppen. Så får vi se om jeg blir ferdig til sesongen virkelig starter, men det er egentlig ikke så farlig. Vi får ta det litt etter været. Det viktigste er å ha noe man koser seg med.

Men et litt større poeng er jo bærekraftsperspektivet. Jeg liker å ta vare på det jeg har, og kjøper mye brukt når jeg kan. Det aller meste jeg bruker til friluftsliv har jeg kjøpt brukt. Flere skisko og ski, kajakken, sykkelen, tursekken, teltet og mye mer er bruktkjøp. Og hvis man i tillegg får kan fiksa litt selv, eller får hjelp på en god sportsforretning eller hos en flink skomaker, kommer man langt.

Innholdsprodusent i Visit Helgeland

Bærekraftsperspektivet passer jo også godt inn i Visit Helgeland. Det bærekraftige fokuset som Visit Helgeland og reiselivsnæringen har går hånd i hånd med mine egne verdier, og jeg merker at det gir en stor motivasjon. Også er stillingen min i Visit Helgeland er utrolig spennende og variert. Jeg har hele Helgeland som nedslagsfelt, og med min sterke friluftsinteresser er det virkelig gull å kunne jobbe med Helgeland som reiselivsdestinasjon. Jeg blir kjent med regionen på en helt annen måte, og det er utrolig motiverende og inspirerende å få være med på å løfte Helgeland og de spennende og flinke reiselivsaktørene som finnes her.

Foto: Kristoffer Møllevik/ IG: @kristoffergetslost

Helgelandstipset

Det er lett å drømme seg bort med all den fine naturen vi har som er omringet av flotte fjell og fjorder. Noen ganger blir jeg stresset av å tenke på at jeg mest sannsynlig ikke kommer til å rekke over alle de fantastiske stedene som finnes på Helgeland, men jeg koser meg hver dag! Nå har vi små barn, så jeg er en aktiv bruker av nærområdet, og synes det er spennende å utfordre meg selv til å finne nye steder i nærheten. Det er noe helt eget med det å gå seg litt vill på Korgfjellet for eksempel. Det er viktig å ikke tenke så avansert når man skal på tur, men hvis man har småbarn på lasset vil det jo lønne seg å planlegge litt i forkant.

  • Våg å utforske nærområdene. Gå litt utenfor stien. Kanskje finner du en skjult skatt bare rett bortenfor den «vanlige» løypa
  • Finn noen enkle feriemål i nærheten. Hvis du bor sør i Helgeland, ta ferien nord i Helgeland. Og omvendt. Eller dra på ferie til fjellstrøkene hvis du bor på kysten, og til kysten hvis du bor i fjellstrøkene. Vi har utrolig mye fint å velge i, enten du tar turen til Ylvingen, Saltfjellet, Træna eller Okstindan.

Lurøy er godt eksempel på en veldig fint område til en kortreist ferie på Helgeland som passer til hele familien. Røssøygården er kjempekoselig, Torshavn har god mat og omgivelsene er nydelige. Foto: Kristoffer Møllevik / IG: @kristoffergetslost

Hvem gjør Helgeland til et bedre sted?

Det er selvfølgelig mange som gjør Helgeland til et godt sted. Vi er et av mange små steder, og dermed avhengig av de som er litt fremoverlente, som ser helheten og som får ting gjort. Men hvis jeg skal trekke frem noen litt mer spesifikke, så har jeg lyst til å rose de som står på for at barn og unge skal ha gode fritidstilbud. De som driver frivillige idrettslag, som arrangerer skirenn og andre aktiviteter for både store og små. Jeg tror gode tilbud og oppvekstvilkår for barn og unge er viktig for at Helgeland skal ha en god utvikling og være befolkningsmessig bærekraftig fremover. Og heldigvis har vi mange slike ildsjeler som fortjener all honnør de kan få!

 

Hvis du vil se flere blinkskudd fra Helgeland kan du følge Kristoffer på Instagram!

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Kristoffer Møllevik (@kristoffergetslost)

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.