fbpx

Nydelig tur til Marmorslottet. | Foto: Ida Larsen

Helgepraten med Ida Marie

Ida Marie Larsen fra Troms er egentlig spesialist på nordlys, men kjærligheten og et spennende jobbtilbud gjorde at hun satte snuten mot Mosjøen. Ida har studert over hele verden, men av alle de fine stedene hun kunne bodd var det altså Helgeland som gikk av med seieren.

Helgeland for alle penga

– Jeg har jo fartet litt rundt omkring siden jeg er vokst opp i en forsvarsfamilie. Vi flyttet ofte på oss, og jeg har egentlig bodd spredt over hele Norge, med fokus på Nord-Norge. Likevel snakker jeg en dialekt med litt søring schwung. Fra før har jeg en bachelor i astrofysikk fra Lancaster i England, og en master i romfysikk fra Universitetet i Tromsø. På masteren min var jeg ett semester på Svalbard, og jeg var praktikant hos Andøya Spacecenter hvor jeg også skrev masteren min. Der fikk jeg meg også jobb etter endt studie. Det er vel trygt å si at det ikke er helt det jeg jobber med i dag. Nå er det Helgeland for alle penga, det er her hjertet mitt ligger.

 

Aldri en kjedelig dag på jobb

– Da jeg fikk jobben i Mosjøen og Omegn Næringsutvikling ble jeg ansatt som prosjektleder for den nye næringsplanen til Vefsn Kommune. Dette betydde at jeg fikk jobbe med en bred portefølje av små og store aktører. Jeg fikk snakket med masse folk om hvordan vi best mulig kan utvikle næringslivet her, og en slik sosial jobb passer meg midt i blinken. Nå jobber jeg på nye prosjekt som blant annet industripark og karbonlab. I fjor høst fikk vi i gang et prosjekt for å utvikle teknologi for å finne pukkellaks. Jeg opplever at det er mye driv i regionen, og at folk her har lyst til å bidra i næringsutviklingen. Det er virkelig aldri en kjedelig dag på jobb, og jeg får absolutt bruk for hele bredden av kompetansen min.

På Granmoen finner du denne deilige kulpen, det er mange slike gjemte diamanter i regionen. Foto: Ida Marie Larsen

 

Varm velkomst i Vefsn

– Jeg flyttet til Mosjøen akkurat da landet stengte ned i mars i fjor. Dermed var jeg litt ekstra nervøs for hvordan jeg skulle klare å bli kjent med folk. Det viste seg at denne bekymringer var for gjeves, for det har absolutt ikke vært noe problem. Vefsningene har tatt meg imot med åpne armer, både på jobb og på fritiden. Jeg ønsker å trekke frem disse fantastiske menneskene. Det er på en måte folkene som gir dette stedet liv, og som gjør at det er lett å trives her. For meg som kommer fra mikrobygda Bardu oppleves Mosjøen som en storby, og det finnes noe nytt å oppleve rundt hver sving.

Fra toppen av Øyfjellvarden får man spektakulær utsikt over Mosjøen og omegn, og gåturen opp Helgelandstrappa er en morsom måte å komme seg opp dit på. Foto: Ida Marie Larsen

 

Gaming, kreativitet og strategi

– På fritiden min vil jeg si at jeg er en typisk nerd som digger å spille Playstation. Det går mest i RPG-spill som er basert på rollespill og veldig ofte historiedrevet. Det gjør at man kommer bedre inn i handlingen. Nå spiller jeg et spill som heter Last of Us: Part Two. Selv om jeg føler at det er litt nerd å spille spill, så tror jeg at det har gjort at jeg i større grad klarer å tenke utenfor boksen, samtidig som at jeg har fått en mye mer strategisk tankegang. Dette er absolutt egenskaper som kommer godt med i jobben min og i andre aktiviteter.

 

Helgelandstipset

– Jeg og kjæresten min Kathrine har akkurat begynt å gå mye på tur, og det er så morsomt å dra på oppdagelsesferd på Helgeland. Man trenger ikke å dra langt for nye inntrykk, og Mosjøen er et utrolig sjarmerende og koselig sted hvor man kan utforske masse!

Bilde tatt på tur med ferga fra Herøy over til Sandnessjøen, med de 7 søstre i bakgrunnen. Her har vi vært på en helgetur på Herøy, og vi bruker mye tid til å utforske hva Helgeland har å by på. Foto: Ida Marie Larsen

 

– Ta deg en tur i Sjøgata for å nyte kafelivet. Her finnes det mange små, koselige kafeer, og det er også mye kultur og historie knyttet opp mot Sjøgata.

– Under Festspillene Helgeland var jeg frivillig på en ISÁK-konsert. Konserten fant sted i Hotellhagen, og det var ekstremt spektakulært å være på konsert med det storslagene Øyfjellet i bakgrunnen.

ISÁK-konsert ved foten av Øyfjellet. Spektakulære konsertopplevelser midt i Mosjøen som viser litt av alt som er å oppleve her. Foto: Ida Marie Larsen

 

Bystranda i Mosjøen er helt fantastisk, og den ligger veldig sentralt. Alle burde ta seg en tur dit for å nyte det deilige og rolige strandlivet.

– Hvis du bor på Helgeland, og enda ikke har tatt en tur i Helgelandstrappa, så er du nødt til å ta turen! Det er en bratt tur, men utsikten på toppen gjør at alt sammen er verdt det.

– Det finnes mange øyer å besøke her, og jeg anbefaler Herøy og Dønna på det sterkeste. Der er det slående pen natur, og gode muligheter for å padle i kajakk.

På Herøy får du nydelig utsikt rett mot de syv søstre. Foto: Ida Marie Larsen

 

En ung og viktig stemme

– Jeg leverte søknad til deltakelse på Unge Stemmer fordi jeg ønsker å være med å utvikle Nord-Norge, og Unge Stemmer virket som en god arena å gjøre det på. Her blir man kjent med andre unge likesinnede som alle brenner for det samme – utvikling i landsdelen vår, og det er en veldig god måte å bygge nettverk og diskutere ulike problemstillinger vi ser i samfunnet. I tillegg har vi ulike temaområder som vi skal gå nærmere inn på i løpet av høsten, og jeg er med på temaområde Energi. Med Helgeland som industrielt tyngdepunkt i nord, og vår regions tilgang på fornybar energi, opplever jeg denne tematikken som veldig spennende og relevant for det jeg jobber med i det daglige. Mer generelt som deltaker syns jeg det er veldig givende å få faglig input på et bredt spekter av temaer, i tillegg til at det er viktig å ha disse arenaene hvor man samler unge engasjerte mennesker, og jeg ser veldig frem til høsten hvor vi skal gjøre et dypdykk enda lengre ned i temaområdet.

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.