fbpx

Foto: Fabrice Milichau, Helgeland Reiseliv

Aprilsnarr: Helgeland kommune – Kampen om klubba

Sikre kilder melder om at det omsider ligger an til kommunesammenslåinger på Helgeland. 

Etter at kommunene på Helgeland sto sammen om felles karanteneregler under Korona-krisen har kommunalminister Nikolai Astrup (H) besluttet å slå sammen kommunene på Helgeland til Norges første giga-kommune.

For å avgjøre hvem som skal få oppdraget som ordfører i den nye giga-kommunen vil det bli avholdt en ordfører-olympiade de har kalt «Helgeland kommune – Kampen om klubba», hvor ordførerne selv får nominere grener de skal konkurrere i. Foreløpig har Rana, Hemnes, Vega og Alstahaug kommet med følgende forslag:

  • Motorsag: felling, kjedeskifte og sverdsnu, under og overkapp og presisjonskapp
  • Kamkake baking og spising
  • Edderdunsanking og rensing
  • Sprint opp Botnkrona (finale)

Rana-ordfører Geir Waage i hardtrening til felling, kjedeskifte og sverdsnu, under og overkapp og presisjonskapp Foto: Rana kommune

Kamkaker Foto: Terje Rakke, Visithelgeland.com

Dame rense ærfugldun

Rensing av ederdun Foto: Helgeland Reiseliv, visithelgeland.com

 

Øvrige grener vil kunngjøres frem mot åpningsarrangementet lørdag 11. april.

I løpet av konkurransen samler ordførerne bonussekunder som vil avgjøre startrekkefølgen på siste etappen. Sisteetappen kan sammenlignes med den beryktede “Monsterbakken” fra Tour de Ski, og vil være en sprint opp Botnkrona, det syvende fjellet i fjellrekka Syv Søstre i Alstahaug kommune.

Syv Søstre

Syv Søstre, det er her finaleetappen skal skje. Foto: Emil Sollie, Brixton Frames, Helgeland Reiseliv

 

Åpningen av “Helgeland kommune– Kampen om klubba” vil bli streamet live på Heile Helgeland sin facebook-side lørdag 11. april klokken 16:00.

Folkets favoritt blir varaordfører! I lenken under kan du stemme på din favoritt-ordfører. Publikumsfavoritten med mest stemmer vil bli varaordfører, så fremst at vedkommende ikke går av med seieren og vinner klubba.

Stem på din favoritt her

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.