fbpx
Rafting med River North i Austervefsna

Rafting i Auster-Vefsna med RiverNorth.

Sommerens heftigste opplevelser 🤸🏻

Lyst på litt fart og spenning? Prøv ut en eller flere av disse aktivitetene i sommer!

LUFTIGE OPPLEVELSER

 

Zipline over Mosjøen med Hi North

Fly over elva i Mosjøen i zipline! Den 700 meter lange turen gir dere et skikkelig kick og et ordentlig magasug der dere suser over elva og lander rett ved siden av Fru Haugans Hotel. Så er det bare å spasere rett inn i den vakre hotellhagen og nyte noen velfortjente forfriskninger etter turen. Bestill her.

Zipline i Mosjøen

Zipline i Mosjøen.

Via ferrata i Mosjøen

Via ferrataen ligger i det 818 meter høye Øyfjellet rett utenfor Mosjøen sentrum. Turen starter ved foten av fjellet og går opp til rundt 660 høydemeter. Her kan dere ta en trygg og spennende tur langs «jernstien» opp fjellet. Turen opp går delvis via Helgelandstrappa, den 3.000 trinn lange steintrappa bygd av sherpaer fra Nepal. Kombiner gjerne med zipline over Vefsna på tilbaketuren. Bestill her.

 

Ravnfloget via ferrata på Vega

Via ferrataen på Vega er en luftig og spennende klatreløype som kommer til å utfordre dere både fysisk og psykisk. Men med profesjonelle guider og en godt sikret løype, er dette en tur som gjennomføres av de aller fleste. Løypa avsluttes gjerne med å gå på en “Nepalbro”, omtrent på line over en stor sprekk i fjellet. Dette er et høydepunkt for de som vil ha en ekstra utfordring, men turen kan også avsluttes før broen. Bestill her.

Noen som klatrer i Vega ferrata

Ravnfloget via ferrata | Foto: Birgitte Konstanse Skjefstad

 

Høyt og Lavt Krokstrand

Høyt og Lavt Krokstrand er den nordligste av Høyt og Lavt klatreparkene, og ligger ved foten av Saltfjellet, rett ved Polarsirkelen. Her kan du svinge deg i hindrene og suse gjennom zip lines. Høyt og Lavt konseptet passer for alle – både store og små. Det spiller ingen rolle hvilken form du er i eller om du aldri har klatret før. Her kan besteforeldre klatre sammen med barnebarna, venner kan skape nye minner sammen – og kollegaer kan ta arbeidsplassen sin til helt nye høyder! 

Mer informasjon og billetter finner du her

 

Vi er Høyt & Lavt, klatring for ALLE!

Det går også i år mot en ny Norgesferie. Vi vet hvor dere kan få spektakulære opplevelser SAMMEN med andre. Sammen kan dere oppleve en aktiv dag i tretoppene. Vi er Høyt & Lavt, klatring for ALLE!

Publisert av Høyt og Lavt Krokstrand Torsdag 20. mai 2021

 

Trappetrimmen – hvem klarer flest trinn?

Dere kan jo få opp pulsen med “trappetrimmen” ved å gå en eller tre trapper på Helgeland, 6.000 trinn totalt en vei. Den sørligste trappa finner dere i Øyfjellet i Mosjøen (Helgelandstrappa), dette er også den lengste med sine 3.000 trinn. Den neste ligger på Vega og går opp til Ravnfloget. Denne trappa har 2.000 trinn. Drar dere enda litt lenger nord kommer dere til Rødøy. Turen opp til fjellet Rødøyløva er en spektakulær tur med sine rundt 1.000 trinn. Går dere alle trappene opp og ned har dere tilbakelagt rundt 12 000 trappetrinn til sammen! Nok til å droppe “leg day” resten av sommeren!

 

Brevandring på Svartisen

På jakt etter en naturopplevelse utenom det vanlige? Ta en tur på Svartisen! Dette er Norges nest største og lavestliggende isbre, og den dekker et område større enn Oslo og Bergen til sammen! Kjenner dere utforskertrangen? Dere kan nå Svartisen fra Meløy i vest og Rana i øst. Hold avstand til brekanten, den er ustabil og store som mindre isblokker kan løsne uten forvarsel. Hvis dere vil gå på selve isbreen anbefaler vi på det sterkeste at dere drar med guide, Meløy Adventure kan ta dere med på en trygg brevandring og gi dere en naturopplevelse av de sjeldne!

 

Bestig en søster eller syv

De Syv Søstre er en spektakulær fjellkjede ved Sandnessjøen, med syv tusenmeters-tinder på rekke, som en gigantisk mur mellom øybyen og fastlandet. Å gå alle syv på en dag er en populær styrkeprøve for fjellfanter, som man ikke skal ta lett på. Men får du gjengen med på det, blir det et minne for livet enten dere klarer alle syv, eller bryter etter tre-fire. Og det går turløyper til alle syv, så det er fint mulig å ta bare en eller to også. Det er uansett en nydelig tur! Men husk: Det er høye, bratte fjell. Ha respekt for fjellet, følg fjellvettreglene og snu før dere blir for slitne.

De syv søstre i Sandnessjøen | Foto: Emil Sollie, Brixton Frames, Helgeland Reiseliv

 

Terrengsykling – tøft og morsomt

Vi oppdager stadig flere terrengsykkelløyper på Helgeland, men hvis dere ikke har sykler eller lyst å lete etter løyper i forum og apper, kan dere ta turen til Meløy Adventure. De leier ut fulldempede el-sykler og sykle langs skogsveier, stier eller oppe på fjellet. De tilbyr også guidet terrengsyklingturer, som er kjempefint for nybegynnerne blant dere! I Mosjøen kan dere også prøve dere i ei 4 km. lang rundløype tilpasset både for barn og aktive voksne. På de to sistnevnte steder må egen terrengsykkel medbringes. Dere finner flere løypeforslag på trailforks.com, trailguide.net, dagsturhelgeland.no og gruppen «Terrengsykling Helgeland» på Facebook.

Øyhopping med vanlig sykkel er også en fin måte å bli mer kjent med kysten på. Spennende og sosialt, enten dere drar ut på en lang dagstur eller en «mini-ekspedisjon» over flere dager. Det er spesielt fint hvis dere legger deler av sykkelturen sent på kvelden eller utover natta. Da kan dere oppleve den totale stillheten og roen i det rosa lyset som ofte legger seg over kysten og skaper en magisk stemning.

Les mer om sykkelferie på Helgeland hos Visit Helgeland.

Terrengsykling på Nesna | Foto: Halvor Hilmersen, Helgeland Reiseliv

 

«VANN-VITTIGE» OPPLEVELSER

 

Rafting i Grane

Du blir våt. Men det er spennende og morsomt. RiverNorth på Trofors, 48 km sør for Mosjøen, er klar til å vise dere hva elva Auster-Vefsna har å by på. Her får dere boltre dere i store, morsomme og trygge stryk, nyte urørt natur og kjenne adrenalinet ta i kroppen! Bading hører med, og klippehopping hvis vannstanden tillater det. Betaler du litt ekstra, får dere med en fotograf som foreviger de gode øyeblikkene. Bestill her.

River North og Kandidat Helgeland på tur

Rafting i Auster-Vefsna med RiverNorth.

 

Full fart med RIB

Visit Nesna tar gjerne gjengen med på havørnsafari i RIB. Det flotte dyret er Nord-Europas største rovfugl med et vingespenn på opp mot 2,5 meter. Å få oppleve fuglen på nært hold er både spennende og storslagent.

Foto: Hans Petter Sørensen, Visit Nesna

Seløy kystferie kan ta dere med på RIB-tur med overnatting i fyrtårn eller lavvo på et av Helgelandskystens flotteste områder. De har også utleie av robåter og kajakker hvis dere heller vil utforske på egenhånd!

Helgeland Opplevelser byr på øyhopping med RIB, fyrturer, ørnesafari, havfisketurer og mye annet, og de tilbyr overnatting på idylliske Havkanten i fiskeværet Husvær på Herøy. Kjempefint for gjengen som vil ha en passelig blanding av fart og avslapping!

Foto: Hans Petter Sørensen, Visit Nesna

Havpadling i kajakk

Helgeland er ansett som en av Norges beste områder for havkajakk. De trange fjordene, de storslåtte fjellene og tusenvis av øyene gir stor variasjon og spennende opplevelser. Ta kontakt med en av Helgelands leverandører på kajakkturer og bestill guidet tur eller kanskje et kajakkurs?

Hans Olav Næss

Foto: Hans Olav Næss | hansolavnaess.com

 

Helgeland kajakk holder til på Tomma i Nesna og har utleie av havkajakker med komplett utstyr. Det tilbys også kurs samt guidede turer for både nybegynnere og erfarne padlere.

Hav og Fritid på Nesna leier også ut havkajakker, komplett med utstyr. Her kan dere melde dere på kurs i havpadling, samt turer for nybegynnere og erfarne padlere.

Adventure Vega byr på guidede turer i kajakk og er opptatt av bærekraftig friluftsliv og trygge opplevelser.

Støtt – Top of Helgeland i Meløy tilbyr både kajakk-kurs og guidede turer, i tillegg til overnatting, god mat, fiskemuligheter og mange andre aktiviteter.

Lovund Utleie tilbyr leie av kajakk, SUP, sykkel og el-sparkesykkel gjennom sommersesongen, både på kortere og lengre basis.

Sjekk også ut de lokale BUA utlånsstedene for utstyr til sommerens aktiviteter. På Helgeland finner du BUA i Brønnøysund, Alstahaug, Vefsn, Nesna og Rana.

 

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.