fbpx
illustrasjonsbilde av sirkulær økonomi

Grønne sommerjobber hos Sintef Helgeland

Har du lyst til å jobbe med innovasjon og bærekraft på Helgeland i sommer?

Sintef Helgeland søker etter engasjerte studenter som skal jobbe tett sammen med industri, regionale myndigheter og forskere for å bidra til nyskapende idéer, kunnskap, teknologi og økonomiske modeller som danner grunnlag for at en mer bærekraftig og sirkulær økonomi kan la seg realisere.

 

Bærekraftige løsninger

Klima, miljø og energi er noen av vår tids store samfunnsutfordringer. En stadig økende global ressursbruk og energiforbruk setter fokus på å øke material- og energieffektivitet gjennom nye, bærekraftige løsninger. I norsk kontekst ser vi en betydelig utfordring med tanke på å opprettholde velstand, verdiskaping og konkurransekraft i en periode hvor verdiskapingen fra petroleumssektoren er forventet å synke fremover. Sirkulær økonomi, elektrifisering og digitalisering er derfor viktige verktøy for å gjøre både industri og samfunn mer bærekraftige. Smartere samfunnsutvikling og bomiljø, sammen med en økt satsing på ny og eksisterende landbasert industri, er avgjørende for å møte framtidens utfordringer.

 

Løs globale utfordringer lokalt

Du får jobbe med varierte og spennende arbeidsoppgaver i tett samarbeid med andre studenter, engasjerte forskere, dedikerte offentlige ansatte og ivrige industrirepresentanter. Oppgavene som sommerstudentene skal jobbe med vil være svært samfunnsrelevante og vil gi et godt grunnlag for videre arbeid med bærekraft og utvikling av en grønn økonomi i flere bransjer. Sommerjobbene kan også gi grunnlag for masteroppgaver og framtidig rekruttering.

Viktige spørsmål som gruppen med sommerstudenter kan få anledning til å jobbe med på Helgeland er hvordan virksomheter og samfunn kan benytte digitale tvillinger til å visualisere, simulere og analysere ulike endringer og effekten av de. Det er planlagt store industrielle investeringer, teknologiske løft og store samfunnsendringer i regionen. Hvordan henger disse sammen, og hvordan kan de planlegges og løses på en mest mulig bærekraftig måte?

 

Hvem kan søke?

De ser etter deg som går 4. året på universitet eller høgskole, som for eksempel har bakgrunn innen:

  • Økonomi
  • Miljø
  • Innovasjon
  • Prosessteknologi
  • Digitalisering

Les mer om sommerjobben på hjemmesiden til Sintef Helgeland

Søk Grønn sommerjobb her

Søknadsfrist. 5. april

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.