Verket Musikkfestival gleder seg til å avslutte festivalsommeren på Helgeland med et ordentlig fyrverkeri av en artistlineup!
I 2022 kan endelig Verket-sletta fylles opp med festivalglade Helgelendinger og besøkende, og skal vi tro arrangøren blir dette tidenes beste, etter hele tre år med planlegging. Festivalen arrangeres på Revelen i Mo i Rana 26.-27. august 2022, som byr på de perfekte kulissene for en minneverdig musikkopplevelse.
Revelen er i gangavstand fra Mo sentrum og bare noen hundre meter fra Mo Industripark, tidligere AS Norsk Jernverk, som har gitt festivalen dens navn. Verketfestivalen strekker seg over to dager, med et eget barnearrangement på lørdag formiddag ved navn Underverket.
Gjør dere klare til sommerens store festivalfinale på Helgeland!
Röyksopp
Röyksopp er en av de største internasjonale suksesshistoriene i norsk musikkhistorie. Duoen fikk en vanvittig kommersiell suksess med sitt første album Melody A.M i 2001, og tok verden med storm med låter som «Eple» og «PoorLeno» med tilhørende uforglemmelige musikkvideoer. Røyksopp har vært toneangivende for stadig nye generasjoner av publikum og artister, både i og utenfor Norge.
Veronica Maggio (SE)
Veronica Maggio, en av Sveriges mest populære artister, har siden gjennombruddet ti år tilbake, også etablert seg som en av de mest solide popartistene i hele Norden.
Maggio slo ned som en komet med hitten “Måndagsbarn”, både internasjonalt og på hjemmebane. Men det var med den klassiske platen “Satan i gatan», hun for alvor slo igjennom og sementerte sin status som Skandinavias ultimate hitmaker. Hvem kan vel glemme låter som “Sergels Torg” “Snälla bli min” og ikke minst den magiske, “Jag kommer”?
Dagny
Få artister treffer publikum like umiddelbart som Dagny, både når det kommer til energiske sceneopptredener og fengende poplåter. Sangfuglen fra nord sendte sjokkbølger gjennom bransjen og publikum med låta «Backbeat» høsten 2015, og siden den gang har hun bygget seg opp til å bli en av landets mest spennende liveartister, låtskrivere og popsnekrere, med en katalog som har over 450millioner strømminger. Også internasjonalt har Dagny satt sine spor, der hun både har turnert og co-skrevet låter for storheter som Katy Perry.
Undergrunn
Ruben
24 år gamle Ruben fra Bjarkøy i Troms har gått fra å gi ut prøvende popmusikk til å treffe et voldsomt stort publikum på kort tid, både her hjemme og i utlandet. Med over 100 millioner strømminger og nominasjoner til P3 Gull som «Årets nykommer» og til Spellemannpris for «Årets nykommer» og «Årets låt», har Ruben har fått en pangstart på artistkarrieren.
Kamelen
Hip hop-artist og historieforteller Kamelen, også kjent som Slim Kamel, ble kjent over natten da han rømte fra politiets varetekt samtidig som han slapp singelen «Si ingenting» i 2015. Kamelen har, med hyppige utgivelser, etablert seg som en undergrunnsfavoritt og en viktig musikalsk stemme for en underrepresentert gruppe. I 2018 ble han nominert til både Gramo-stipendet og Spellemann for «Årets gjennombrudd».
Chris Holsten
Det er på scenen multitalentet Chris Holsten trives aller best, og gjennom det siste halvannet året har han virkelig fått vist det norske folk hvilken fenomenal liveartist og låtskriver han er. Etter å ha deltatt i TV2-suksessen «Hver gang vi møtes», begynte Chris Holsten å synge på morsmålet, noe som virkelig åpnet hjertene til det norske folk. «Hvis verden», sammen med Frida Ånnevik ble en treffende og rørende stemningsrapport for koronaåret 2020, og endte opp med å bli stemt frem som Årets låt under Spellemannprisen tidligere i år.
Myra
Myras karriere startet i baksetet på en Uber i 2016 – sjåføren satte på noen instrumentaler, og Myra begynte å freestyle-rappe. Sjåføren ble imponert og kjørte henne til et musikkstudio, der hun møtte en produsent. Sammen lagde de låten «Hold an», som ble lagt på SoundCloud. Leo Ajkic erklærte kort tid etterpå, på sosiale medier, at «Bransjen sover, men våkner snart». Dette førte til at medier som Dagbladet, Bergens Tidende og Aftenposten skrev dyptgående artikler om henne. Hun ble også invitert til å synge Bergens nasjonalsang «Nystemten», før Cecilia Brækhus gikk in i bokseringen Koengen i Bergen, foran 10 000 publikummere.
06 BOYS
06 Boys har i løpet av 2021 havnet på alles lepper, etter at de løftet et fullsatt Sentrum Scene i taket og ble omtalt som «årets snakkis» og «tidenes sjokkfaktor» på bransjefestivalen by:Larm. Boybandet har stormet inn i norsk musikkindustri som et friskt pust, med energifull musikk, liveinstrumenter og frekke dansesteg. Ambisjonen deres er å bli Norges beste liveband, intet mindre.
MEW (DK)
Mew blir av mange beskrevet som et av Skandinavias aller største og beste band. Sjangermessig er det vanskelig å sette bandet i bås. De har hele veien beholdt et slektskap til den symfoniske rockens storslagenhet, indie-rockens urolige vesen og popmusikkens umiddelbare slagkraft.
COMBOS
Combos har siden pangstarten for et par år siden gjort seg bemerket som lovende nykommer på den norske musikkscenen. De har høstet lovord og skyhøye terningkast i Aftenposten, Klassekampen, Dagsavisen og Adresseavisen for både debutalbumet Steelo (2020) og ikke minst for sine energiske konserter.
Postgirobygget
Ingen kan sies å ha tonesatt den norske sommeren i større grad enn Postgirobygget. Med udødelige låter som «Idyll», «En solskinnsdag» og «Tidløs» erobrer de generasjon etter generasjon med nye fans, og har opparbeidet seg et konsertpublikum som spenner over alle aldre, noe som er ganske unikt i Norsk sammenheng.
Bo Kaspers Orkester
Svenske Bo Kaspers Orkester trenger knapt noen nærmere introduksjon. Poporkesteret har vært et stort navn i hele Skandinavia i en årrekke og sjarmert publikum med sin sofistikerte blanding av pop, jazz og latinamerikansk musikk.
Deres lett sofistikerte blanding av pop, jazz og latinamerikansk musikk med tekster som skildrer hverdag og relasjoner som: «Hon är så söt», «Det går en man omkring i mina skor», «Amerika», «Ett & noll», «Vi kommer aldrig att dö», «Undantag», «I samma bil» og «Innan allt försvinner» har ført til en trofast fanskare i hele Skandinavia.
D.D.E.
I mer enn en mannsalder har D.D.Es tilstedeværelse og nærmest fandenivoldske trangt til å engasjere og underholde, brakt dem til små og store steder i hver krik og krok av landet. Låter som «Det umulige e mulig», «Vinsjan på kaia», «Det går likar no», og «Rompa mi» har blitt allemannseie – til og med tvileren synger med når anledningen er rett, og allsangen runger fra første til siste tone.
D.D.E. er det første norskspråklige bandet som fylte Oslo Spektrum (2002), og er i den eksklusive kretsen av artister som har solgt over 250.000 eksemplarer av samme album på det norske markedet. I år mottok de også Spellemanns høythengende hederspris.
Blant de som frekventerer bandets konserter er hele kongeriket og alle samfunnslag representert. Forståsegpåere mener det har noe å gjøre med en kollektiv selvtillit og 100% levering. Hver gang.
EVI
«Villdyret har våknet», skrev RanaNo sin anmelder da bandet EVI konsertdebuterte på tampen av 2019. Og dermed var det nye bandet satt for et produktivt 2020. Pandemien la lokk på alle konsertplaner – men bandet har brukt tiden godt i studio og slapp sine første fire singler under pandemien. Nå er de straks klar med ny musikk igjen, og lover Verket-publikummet en konsert rett fra trykkokeren – fylt med intensitet og særegenhet. EVI henter inspirasjon fra både visesang og østlig tradisjonell musikk, og forener det hele med en særegen kombinasjon av strykeinstrument og rock. Bandet beveger seg fra ømt og sårt til en rå voldsomhet, og har en egen evne til å gripe lytteren og ikke gi slipp.
Blomst
Armheving, burpees og sit-ups er gjort. Tiden er brukt godt og ventingen er over. Nå skal kula bli svingt og kjeglene få svi. Sportsbaren er åpen og glasset er fult. Blomst IL er klare forkamp, og det skal lukte mer svette og tigerbalsam enn noen gang. Det blir servert lave skuldre og høye kneløft, hvor du er en spiller på lik linje med Blomst. Sammen er vi sterke, og nye rekorder skal nås.
Blomst har spilt inn et rykende ferskt album som snart er klar for verden og veven. Etter langtid sammen med produsent Morten Øby i Taakeheimen Lydrike, er de spente på å vise fram et nytt og annerledes album. Hvor tekstene gir et ærlig bilde av en hverdag hvor det å stå på gir deg noe, men kanskje ikke nok. En hverdag hvor man så gjerne vil, men ikke alltid kan. En hverdag som er litt annerledes, men likevel ikke. Ida Dorthea Horpestad sammen med resten av Blomst tar deg med på en reise gjennom livets rariteter og barnsligheter, til livets normaliteter og ensomheter.
Heave Blood & Die
Siden debutalbumet i 2016 har Heave Blood & Die kommet en lang vei. Det nyeste albumet, «Post People», er ambisiøst på grensen til det utopiske, men likevel iørefallende og beskrives av bandet selv som “lyden av imperialismen som legger murstein for murstein på det moderne samfunnets kollaps”. En panoramisk sørgemarsj som fyrer av noen av de samme indre eksplosjonene som The Cure, Smashing Pumpkins og Killing Joke på sitt mest storslåtte.
Se også: Helgepraten med Ingrid Alte Westman, festivalsjefen for Verket!