fbpx

Foto | Halvor Hilmersen

Gira på en aktiv høst? 🤸‍♂️🍂

Her er opplevelser som vil gi adrenalinkick!

Zipline over Mosjøen med Hi North

Fly over elva i Mosjøen i zipline! Den 700 meter lange turen gir dere et skikkelig kick og et ordentlig magasug der dere suser over elva og lander rett ved siden av Fru Haugans Hotel. Så er det bare å spasere rett inn i den vakre hotellhagen og nyte noen velfortjente forfriskninger etter turen. Bestill her.

Via ferrata i Mosjøen

Via ferrataen ligger i det 818 meter høye Øyfjellet rett utenfor Mosjøen sentrum. Turen starter ved foten av fjellet og går opp til rundt 660 høydemeter. Her kan dere ta en trygg og spennende tur langs «jernstien» opp fjellet. Turen opp går delvis via Helgelandstrappa, den 3.000 trinn lange steintrappa bygd av sherpaer fra Nepal. Kombiner gjerne med zipline over Vefsna på tilbaketuren. Bestill her.

 

Ravnfloget via ferrata på Vega

Via ferrataen på Vega er en luftig og spennende klatreløype som kommer til å utfordre dere både fysisk og psykisk. Men med profesjonelle guider og en godt sikret løype, er dette en tur som gjennomføres av de aller fleste. Løypa avsluttes gjerne med å gå på en “Nepalbro”, omtrent på line over en stor sprekk i fjellet. Dette er et høydepunkt for de som vil ha en ekstra utfordring, men turen kan også avsluttes før broen. Bestill her.

Noen som klatrer i Vega ferrata

Ravnfloget via ferrata | Foto: Birgitte Konstanse Skjefstad

 

Høyt og Lavt Krokstrand

Høyt og Lavt Krokstrand er den nordligste av Høyt og Lavt klatreparkene, og ligger ved foten av Saltfjellet, rett ved Polarsirkelen. Her kan du svinge deg i hindrene og suse gjennom zip lines. Høyt og Lavt konseptet passer for alle – både store og små. Det spiller ingen rolle hvilken form du er i eller om du aldri har klatret før. Her kan besteforeldre klatre sammen med barnebarna, venner kan skape nye minner sammen – og kollegaer kan ta arbeidsplassen sin til helt nye høyder! 

Mer informasjon og billetter finner du her

 

Terrengsykling – tøft og morsomt

Vi oppdager stadig flere terrengsykkelløyper på Helgeland, men hvis dere ikke har sykler eller lyst å lete etter løyper i forum og apper, kan dere ta turen til Meløy Adventure. De leier ut fulldempede el-sykler og sykle langs skogsveier, stier eller oppe på fjellet. De tilbyr også guidet terrengsyklingturer, som er kjempefint for nybegynnerne blant dere! I Mosjøen kan dere også prøve dere i ei 4 km. lang rundløype tilpasset både for barn og aktive voksne. På de to sistnevnte steder må egen terrengsykkel medbringes. Dere finner flere løypeforslag på trailforks.com, trailguide.net, dagsturhelgeland.no og gruppen «Terrengsykling Helgeland» på Facebook. Øyhopping med vanlig sykkel er også en fin måte å bli mer kjent med kysten på. Spennende og sosialt, enten dere drar ut på en lang dagstur eller en «mini-ekspedisjon» over flere dager.

Les mer om sykleopplevelser på Helgeland hos Visit Helgeland.

Terrengsykling på Nesna | Foto: Halvor Hilmersen, Helgeland Reiseliv

 

Brevandring på Svartisen

På jakt etter en naturopplevelse utenom det vanlige? Ta en tur på Svartisen! Dette er Norges nest største og lavestliggende isbre, og den dekker et område større enn Oslo og Bergen til sammen! Kjenner dere utforskertrangen? Dere kan nå Svartisen fra Meløy i vest og Rana i øst. Hold avstand til brekanten, den er ustabil og store som mindre isblokker kan løsne uten forvarsel. Hvis dere vil gå på selve isbreen anbefaler vi på det sterkeste at dere drar med guide, Meløy Adventure kan ta dere med på en trygg brevandring og gi dere en naturopplevelse av de sjeldne!

Brevandring på Svartisen | Foto: CH – Helgeland Reiseliv

 

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.