fbpx

Foto: Kristian Rødvand / Festspillene Helgeland

Festspillene Helgeland 2021

Bli begeistret, bli utfordret og bli inspirert på Festspillene Helgeland 3. juli - 10. juli.

Festspillene Helgeland er en festival hvor kunstnerne og utøverne har frie tøyler og hvor du som besøkende er i fokus. I år har de plukket fram noe av det beste fra kunst- og kulturscenen på Helgeland, som vi nærmest ikke kan vente med å presentere. I tillegg kommer spennende og makeløse kunstnere fra hele landet og fra rundt om i Europa. Sammen med våre partnere i Toppenkurset, Byfesten og Galleria Kunstfestival byr de på åtte dager med varierte og unike opplevelser, i Mosjøen, og på hele Helgeland.

Vi er inne i en tid som er vanskelig for mange. Pandemien har rammet verden hardt, og kulturlivet spesielt. Det vil fortsatt ta tid før alt blir som før. Men det er lys i enden av tunnelen. Og snart er det tid for slippe til kunst og kultur igjen!

Festspillene Helgeland 2021 har valgt nettopp «tid» som tematikk for årets festival. De ønsker å utforske den relative dimensjonen som tiden er. Er tid det samme som sekunder, minutter, timer, dager og år? Eller er tid noe helt annet? Vi skal også sammen utforske vårt forhold til tid. Hva den gjør med oss og våre liv, hvordan vi gjør oss avhengige av den, og hvordan vi kan frigjøre oss fra den. Vi skal se oss tilbake, vi skal se framover. Vi skal se her og nå.

Arvid Martinsen, «Spor av Arvid Martinsen»

Helgelands store musikkmogul Arvid Martinsen har fylt 70 år og feirer med «Spor av Arvid Martinsen», et gourmetmåltid av en konsert med egenkomponert og nyskrevet musikk sammen med en rekke andre dyktige musikere.

Foto: Sarah Aakerøy Johansen

Raymond Enoksen, «Fimbulvinteren»

Blant årets høydepunkter finner vi filmkomponist Raymond Enoksens storslåtte bestillingsverk «Fimbulvinteren», et sammensatt storverk sopran, sinfonietta, kor og elektronikk.

Kongle Trio

Bysbanet Liv Andrea Hauge og hennes «Kongle trio» skal spille konsert tre forskjellige steder på Helgeland. Kongle Trio er ett av de hotteste ensemblene på den norske jazzscenen for tiden, og de kommer til Festspillene Helgeland i sommer. Med sin lekne og frie musisering er det ikke overraskende at de å kort tid har blitt Norges nye jazzyndlinger.

Foto: Margit R. Omholt

Galleria Kunstfestival

Det blir fargerike og tankevekkende utstillinger av kunstere som Prisca Sinay, Lene Marie Fossen, Stig-Ove Sivertsen og Marius Hollås. Grunnverdien til kunstfestivalen har fra starten av vært profilen «Kunst uten filter». Det har vært lagt stor vekt på å ha mange unge deltagende kunstnere i programmet. Samtidig har Galleria alltid invitert anerkjente kunstnere på nasjonalt og internasjonalt nivå til å være hovedkunstnere. Gjennom de 15 årene festivalen har eksistert, har kunstfestivalen vært en arena for visuelle inntrykk, hvor tankevekkende og utfordrende kunst har vært presentert i en innbydende og inspirerende atmosfære.

Flere arrangementslipp fremover

Festspillene Helgeland nærmer seg med stormskritt. Programmet oppdateres fortløpende med datoer, artister og tidspunkt. Alt dette og mye, mye mer kan oppleves på Festspillene Helgeland 2021. De skaper en arena for både de store og de små kunstneriske opplevelser. Et sted der tiden står stille, men hvor man samtidig føler at tiden stopper opp. Unn deg en kulturopplevelse på Nord-Norges største og mest spennende kunst- og kulturfestival.

Mer om program og billetter finner du her!

Bli frivillig

De frivillige er hjertet som får Festspillene Helgeland, Galleria Kunstfestival, Toppenkurset og ByfestVeko til å gå rundt. Vil du være en av dem denne sommeren? Du kan velge mellom transport, servering, festivalkontor, arrangement/rigg, billettsalg/smittevern. distribusjon. barnas festspill og utstillinger. Som takk for ditt uvurderlige bidrag får du blant annet gratis inngang på fire valgfrie arrangementer.

Silje Bergsnev, Stine Honggård og Ingrid Nordaas uten for festivalkontoret (den gamle Shell-pumpa) i fjor. Foto: Kristian Rødvand / Festspillene Helgeland

Mer informasjon om å bli og om være frivillig finner du her!

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.