fbpx

Eventyrlysten familie? Prøv en øy!

Gjennom programmet Families in Residence kan dere prøve øylivet og få erfare hvordan livet langt til havs er.

Velkommen til havfolket

Træna er et lite øysamfunn med en rik natur, levende kultur og med mye spennende som skjer. De ønsker nye innbyggere og legger til rette for at flere kan finne veien dit.

Siden 2015 har Træna hatt ett Artist in Residence program hvor kunstnere, designere, arkitekter og andre kreative aktører har søkt om opphold for å gjennomføre prosjekter. Siden da har vi utvidet med Business in Residence for personer som ønsker å starte virksomheter eller samarbeide med lokale bedrifter, og Chefs in Residence som fokuserer på det matfaglige. Nå ønsker vi også å synliggjøre Træna som bosted for familier som vil teste øylivet.

Ønsker din familie å tilbringe et skoleår eller et semester på Træna? Eller er du kanskje i foreldrepermisjon for tiden? Dette er en god anledning å komme til Træna for å teste ut øylivet. Uansett tidspunkt og praktiske forhold, så ønsker de barn og voksne velkommen til øysamfunnet sitt og vil derfor gjøre sitt beste for at et testopphold skal bli inspirerende, lærerikt og forhåpentligvis bidra til at dere vil bosette dere på Træna!

Foto: Terje Koolas

Hvordan fungerer dette?

  • De tilbyr subsidiert bolig og hjelper dere med skole- og barnehageplass.
  • Dere får lokale faddere som hjelper dere å komme inn i øysamfunnet, få kontakter og dere kan også få hjelp med å finne jobb eller veiledning til å starte egen virksomhet.
  • Tidsperioden som søkes for oppgis i søknaden. De prioriterer familier med lengre opphold (minst 2-3 måneder) og dem som har en tydelig motivasjon om å på sikt kunne etablere seg fast.
  • De følger opp og evaluerer under og etter endt opphold.
  • Dere sender en søknad der dere beskriver motivasjonen bak ønsket om å teste Træna.
  • Boligen er subsidiert, men dere betaler selve for strøm og/eller ved til fyring.

Søknadsfrist 30. september – løp og søk!

Mer informasjon 

 

Siste artikler

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.