fbpx
vinflasker på vegg
  • Mat & drikke
  • Sosialt

ViniRana 2020

Event
Hvor: Rana , Scandic Meyergården
Når: 16. april 2020

Gå til arrangement

Mo Vinklubb arrangerer for fjerde gang ViniRana, en vinmesse som er åpen for alle som er interessert i vin. Her stilles ingen krav til vinkunnskap, bare vinglede. Vinmessen finner sted i Scandic Meyergården Spektrum. En rekke vinimportører med viner fra mange ulike land vil være representert for å presentere sine viner, og det blir i tillegg mulighet for å møte noen ølprodusenter og smake et utvalg øltyper. Den velkjente vinprodusenten G.D Vajra fra Piemonte i Italia vil også være tilstede på messen og det er mulighet for å delta på spesialsmaking med dem. I tillegg vil vår egen sommelier Jan Terje Fossland holde en smaking med tema «Innføring i vinsmaking». Det selges egne billetter til dette. NB! Vi gjør oppmerksom på at det er krav om messebillett for å få adgang til spesialsmakingene.

Innføring i vinsmaking ved Jan Terje Fossland, kl.1500-1600
Innføring i vinsmaking av Mo Vinklubbs egen sommelier – Jan Terje Fossland.

• Grunnleggende smaketeknikk
• Er vin den beste matdrikk?
• Og litt om musserende viner; prosecco vs crémant.

Jan Terje var med å starte Mo Vinklubb i 1990 og har lang fartstid som kokk og sommelier. Han har i årenes løp holdt mange kurs for vinglade ranværinger og er også kjent for sine vin-mat- og musikkaftener i samarbeid med KammerRana.

Spesialsmaking med G.D. Vajra fra Piemonte, kl.1630-1730
På begynnelsen av 1970-tallet gikk Aldo Vaira mot strømmen da han dro tilbake til landsbygda i en tid hvor mange andre dro til byen. Siden den gang har han bit for bit bygget opp vinhuset G.D. Vajra til suksesshistorien det er i dag. Nå er også hans tre barn sterkt involvert i driften av gården, og hele Vaira-familien er en gjeng man ikke kan unngå å bli glad i, med sine smittsomme smil og brennende lidenskap for det de driver med – som altså er å sørge for å gi deg vin av topp kvalitet samtidig som de tar vare på naturen i prosessen. Vajras vinmarker har vært dyrket økologisk i snart 50 år, så på dette området har pappa Aldo Vaira virkelig vært en foregangsmann i regionen. Hos Vajra er alle viner like viktige, og deres Langhe Rosso får derfor like mye opperksomhet og kjærlighet som toppvinen Barolo Bricco delle Viole. Til Mo i Rana kommer den engasjerte sønnen Isidoro Vaira for å presentere familiens viner og spennende filosofi.

Billetter

Mer informasjon

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.