fbpx
  • Festival
  • Konsert

Vaapstenjeanoe – åpningsforestilling

Event
Hvor: Vefsn , Mosjøen Kulturhus
Når: 4. juli 2020

Gå til arrangement

VAAPSTENJEANOE strekker seg langt, fra fjellene mot Sverige og nasjonalparken Børgefjell, gjennom Hattfjelldal og Grane kommune, forbi mektige fossefall, og ut i fjorden ved Mosjøen. VAAPSTENJEANOE er det sør-samiske navnet på Vefsna, elva som har gitt liv til både natur og kultur i regionen.

På åpningen av Festspillene Helgeland vil lyden av VAAPSTENJEANOE runge utover Mosjøen Kulturhus, og ut over landskapet Vefsna brer seg gjennom. Komponist og pianist Jan Gunnar Hoff har på bestilling fra Helgeland Sinfonietta skrevet dette verket, som vil bli urframført på Festspillene Helgeland 2020.

Jan Gunnar Hoff er kjent for sine uttrykksfulle, flytende melodier og allsidighet. Mesterpianisten er en av Norges mest fremtredende og anerkjente jazzartister i dag. Jan Gunnar Hoff står ved et skjæringspunkt mellom hans klassiske musikkbakgrunn og sjangrene jazz, folkemusikk, funk og rock.

Arve Henriksen er en av nordens mest markante jazztrompetister, verdenskjent for sin helt unike sound. Han har sin utdanning fra jazzlinja ved NTNU i Trondheim, og har et tresifret antall plateutgivelser bak seg allerede. Flere av dem er soloutgivelse. Hans siste utgivelse, The Timeless Nowhere, har allerede vakt stor begeistring.

Sigurd Hole har etablert seg som en av de mest ettertraktede bassister på den nasjonale jazzscene. I hans hovedprosjekt har han gitt ut mer enn 30 albumer. Som bassist representerer han en innovativ og kreativ tilnærming til sitt instrument, sterkt påvirket av norsk folkemusikk.

Nicholas Carthy er kunstnerisk leder for Helgeland Sinfonietta, og har siden 2006 vært sjefsdirigent for Toppensymfonikerne. Han studerte ved Guildhall School i London og Mozarteum i Salzburg. Etter studietiden ble han Kapellmester ved Hoffteateret i Salzburg og assistent for Daniel Barenboim i Berlin. I dag er han professor i musikk og leder for operaavdelingen ved musikkfakultetet på University of Colorado, USA.

Helgeland Sinfonietta er et orkester­- og ensemblesamarbeid på høyt nivå innen musikklivet på Helgeland. Orkesteret er etablert på initiativ til det profesjonelle musikkmiljøet i regionen. Helgeland Sinfonietta påtar seg oppgaver innen musikk- / kulturlivet som krever høy kompetanse og stor grad av fleksibilitet. De profesjonelle musikerne i regionen har i Helgeland Sinfonietta et velegnet, attraktivt og motiverende samarbeidsforum

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.