fbpx
Smeltedigelen logo
  • Festival
  • Konsert

Smeltedigelen: Urban Tunélls Klezmerband

Event
Hvor: Rana , Scandic Meyergården - Spektrum
Når: 31. oktober 2020

Gå til arrangement

Klezmermusikk med trøkk, virtuositet og energi.

Urban Tunélls er en av få norske grupper som spiller klezmer. Overskudd, virtuositet, spilleglede og kreativitet er uttrykk som går igjen i flere konsert og plateanmeldelser. Helt siden starten har de fokusert på å formidle øst-europeisk, jødisk folkemusikk på innovativt og utradisjonelt vis. Med grunnleggende respekt for tradisjonen bringer de musikken inn i vår samtid gjennom improvisasjon, kreative arrangementer, impulser fra andre stilarter, og ikke minst gjennom virtuositet og formidlingsevne.
De har gitt ut tre plater og holdt konserter i USA, Russland, Serbia, Nederland, Tyskland, Danmark, Sverige og Norge.

Lørdag, 31 oktober, 2020 – 18:00

Klezmer er i utgangspunktet en enkel type folkemusikk, men dagens musikere har begynt å spille den i konsertform, og musikken lever nå sitt eget liv hvor den utvikler seg i flere retninger. Mange ulike artister lar seg inspirere, og mikser de tradisjonelle formene med nye impulser. Dette har resultert i undersjangre som jewish jazz, klezcore og hip hop-klezmer. Band som Balkan Beat Box og Gogol Bordello har tatt det tradisjonelle tonespråket inn på klubbene og ut på de store rockescenene.
Opprinnelig var klezmermusikken en del av den jødiske kulturen i Øst-Europa før 2.verdenskrig. Musikken oppsto i de jødiske samfunnene i Polen, Litauen, Russland og Ukraina. Melodier fra liturgien i synagogene blandet seg med landenes egen folkemusikk. Rytmer fra Øst-Europa tok farge av uttrykksfull jødisk musikk, og man fikk melodier med bånd til både Europa, Asia og Midt-Østen. Klezmer er ikke religiøs musikk, men har mange likhetstrekk med sigøynermusikk og annen folkemusikk fra Balkan, likevel har klezmer sitt eget karakteristiske uttrykk.

Kjøp billetter her

Urban Tunélls består av:
Morten Michelsen – klarinetter
Jovan Pavlovic – trekkspill
Tor-Petter Aanes – piano/sang
Stig Rennestraum – trommer
Christo Stangness – kontrabass

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.