fbpx
 • Gratis
 • Mat & drikke
 • Sosialt
 • Trening / Sport

Tur til Frans

Event
Hvor: Rana , Grønfjelldal
Når: 7. august 2021

Gå til arrangement

Heller Frans enn France

Du trenger ikke å tenke på reiserestriksjoner når du tar en Tur til Frans på lørdag – enten på sykkel eller med løpeskoa godt snørt.

I helga går 15. utgave av Ranas svar på Tour de France, Tur til Frans, av stabelen i Grønfjelldal. Nytt av året er at løpeprogrammet er utvidet, som et tillegg til syklinga. Halvmaraton og Frans-mila står nå også på Tur til Frans-programmet. Distansense går oppover Grønfjelldalen til Tur til Frans-målområdet, som ligger nesten øverst i dalen.

 

Om opplevelsen

Dette er en tur i nydelig natur, som bare blir finere og åpnere jo lenger opp i dalen du kommer. Med Østerdalsknabben som ledestjerne kommer deltakerne til å glemme bakker og slit. Dette er en finfin mulighet til å teste formen på.

Tur til Frans er en uhøytidlig greie, der tida di ikke er viktig for andre enn kanskje deg selv. Det er om å gjøre og komme seg til målområdet, der det er mulig å få seg mat, drikke, heder og ære.

For mens Tour de France er forbeholdt de spesielt spreke, inviterer Grønfjelldal UL til et langt mer familievennlige sykkelløp lørdag. Tur til Frans er en uhøytidlig sykkeltur i flott og passe utfordrende terreng – Grønfjelldalsveien, og det fine er at turen passer for små barn så vel som racersyklister. Målgang er i Rundmoen, nesten øverst i dalen.

 

Praktisk informasjon

De tre offisielle startene går fra Mo i Rana (47 km) (prolog til Storforshei), fra bensinstasjonen på Storforshei (20 km) og fra Grønfjelldal skole (8 km).

Men de er ikke så strikte i Grønfjelldal – hovedsaken er å komme seg til målområdet, der det serveres grillmat og diplomer til alle som kommer over målstreken. Det er ikke så nøye hvor du har startet. Vil du heller gå enn sykle, så gjør du det.

Deltakelse er gratis og hjelm påbudt.

Tur til Frans har vist seg å være et arrangement som har satt spor hos både de som har deltatt og de som kun har hørt om det. Nå håper vi at alle som synes dette høres artig ut tar seg på tak og deltar. Hjertelig velkommen til en sykkelopplevelse i den vakre Grønfjelldal på lørdag.

 

Fakta om Tur til Frans

 • Tur til Frans er Grønfjelldals svar på Tour de France – et uhøytidlig sykkelløp opp gjennom dalen, med start fra Mo/ Storforshei/Snasen.
 • Utvides i år med Løp til Frans, halvmaraton (21 km) og Frans-mila.
 • Sykkelturen passer for både familiefolk og sykkelracere.
 • Går av stabelen for 15. gang lørdag 7. august.
 • Målgang i Rundmoen, nesten øverst i dalen.
 • Salg av grillmat i målområdet. Minigård og andre aktiviteter. Alle deltakere får diplom.
 • Arrangør er Grønfjelldal UL, med motto «Vi sett ikke på gjerdet, vi riv det ned»

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.