fbpx
  • Konsert

Transjoik Quintus // Kulturbadet

Event
Hvor: Alstahaug , Kulturbadet
Når: 16. oktober 2021

Gå til arrangement

Endelig på samme scene, på samme konsert! Råsterke musikere gir deg sterk, rytmisk musikk. Du går ikke deprimert ut i vinternatta etter denne musikkfesten
Det er bare å strekke armene i været og juble. Denne musikken tar tak i sjela, drar deg opp av høstmørket, fyller kroppen din med glede og svinger deg rundt og fargelegger livet ditt i dyprøde farger. (…) Transjoik lager musikk som er opphissende, vital og kraftfull!

Sang, strupejoik, bønnerop, rap eller resitasjon? Transjoik er fire musikere som bruker stemmen på en måte du aldri har hørt maken til. Av gamle joikeopptak og diverse andre verdensmusikk elementer, bygger gruppen opp en moderne men samtidig tidløs, suggestiv stemning, -slik beskriver Jazznytt stemninga etter en Transjoik-konsert.

Det blir ikke dårligere av at Transjoik nå har med seg fylkesmusikerne i Quintus på laget.

Quintus har i mange år samarbeidet med Frode Fjellheim, og har utviklet en helt egen joikekvalitet i spillet sitt. Tilbake i 2007 ga Quintus ut plata «Nuewje» med samiskinspirert musikk til flotte omtaler. Stående applaus og lovord ble fasit da Transjoik og Quintus sist dro på turné i 2019.

Fylkesmusikerne i Quintus startet som et profesjonelt band i 1994. Quintus utvider stadig sine musikalske horisonter. Ved å samarbeide med ulike kunstnere som representerer forskjellige musikalske stiler, fortsetter Quintus å engasjere seg og utvikle nye og spennende kunstneriske konsepter.
Transjoik ble etablert i Trondheim i 1992. Med sine fem plateutgivelser og et stort antall konserter har de banet vei for å bruke joik som utgangspunkt for moderne musikk.

Og enten du kaller det ambient electronica, tchno, trance, joik eller world music, blir du ei mektig opplevelse rikere.
Konserten nyter du ved bord i storsalen. Billetter selges unummerert og det er free seating.

Kulturbadet sørger for at alle smittervern- og avstandsregler overholdes.

Musikere Quintus

Elisabeth Fossan – trombone
Anders Bast – saxofon
Sturla Hauge Nilsen – trompet
Morten Schrøder – trompet
Steffen Granly – tuba
Lasse Ehn – trommer
www.quintus.no

Musikere Transjoik

Frode Fjellheim – keyboards, electronic, joik
Nils-Ola Johansen – gitar
Torbjørn Hillersøy – elbas
Snorre Bjerck – perkusjon
www.vuelie.no

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.