fbpx
  • Teater / Stand-up / Forestilling

Teaterforestilling: Å falle og reise seg att

Event
Hvor: Rana , Nordland Teater
Når: 1. juni 2021

Gå til arrangement

En musikalsk reise med fortellinger om øyeblikk vi kjenner i kroppen; ord som smerter, setninger som gleder og poesi som gjør livet levelig.

Marie Takvam var en poet som skildret sammenhengen mellom mennesket og natur med en presis og vakker penn. Hun observerer, reflekterer, sanser og beskriver merker etter levd liv. «Å falle og reise seg att». Akkurat slik er det å være menneske.

Tekstene framføres av Kjersti Elvik. Rocka og vakker musikk komponert av Sissel Brean kler ordene inn slik at vi husker dem enda bedre.

Prisbelønnet poet

I sine første diktsamlinger gir Takvam uttrykk for ekstatisk livsfølelse og lidenskapelig begjær. Fra og med Signal (1959) blir tonen mørkere og mer aggressiv, med et kjønnspolitisk engasjement som peker frem mot 1970-årenes kvinnelyrikk. I senere samlinger står aldring og kroppslig forfall sentralt.

Av hennes samlinger kan nevnes:

  • Dåp under sju stjerner (1952)
  • Mosaikk i lys (1965)
  • Brød og tran (1969)
  • Auger – hender (1975)
  • Aldrande drabantby (1987)
  • Rognebær (1990)

I 1997 kom Dikt i samling. Takvam utgav også barnebøker og skuespill samt de to romanene Dansaren (1975) og Brevet frå Alexandra (1981). Hun ble tildelt Doblougprisen i 1983 og Nynorsk litteraturpris i 1997. Takvam hadde også hovedrollen i den norske filmen Åpenbaringen (1977).

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.