fbpx
  • Konsert

Starlight Big Band

Event
Hvor: Vefsn , Mosjøen Kulturhus
Når: 14. oktober 2021

Gå til arrangement

Starlight big band kommer til Mosjøen med rykende ferske innspillinger i kofferten, og tar publikum med på en god, gammel plateslipp-konsert! Konserten vil bestå av komposisjoner og arrangementer av Oda Kristine Øygard Steinkopf (bass), Ingrid Steinkopf (Piano), Mona Krogstad (tenorsaksofon), Jenny Frøysa (barytonsaksofon) og Amalie Dahl (altsaksofon).

Starlight big band er et relativt nytt tilskudd til den profesjonelle jazzscenen i Trondheim og omegn. Bandet ble opprettet som et prosjektband i forbindelse med det årlige Vinterjazz i regi av Dokkhuset Scene i januar 2019, men har deretter fortsatt driften på prosjektbasis.

Fra debutkonserten i 2019 har Starlight Big Band rukket å gjøre prosjekter med blant annet Shannon Mowday, hatt gjester som Kirsti Huke, Malin Dahl Ødegård, Elisabeth Lid Trøen og Isabelle Eberdean Bjørneraas, spilt på Jazzfest med Ingrid Øygard Steinkopf sin musikk og spilt inn plate!

Den nye platen med musikk skrevet av bandets medlemmer får du høre på konserten på Kulturhuset den 14. oktober som en del av Starlight sin releaseturné. Quintus/Transjoik Det er bare å strekke armene i været og juble. Denne musikken tar tak i sjela, drar deg opp av høstmørket, fyller kroppen din med glede og svinger deg rundt og fargelegger livet ditt i dyprøde farger. (…) Transjoik lager musikk som er opphissende, vital og kraftfull!

Sang, strupejoik, bønnerop, rap eller resitasjon? Transjoik er fire musikere som bruker stemmen på en måte du aldri har hørt maken til. Av gamle joikeopptak og diverse andre verdensmusikk elementer, bygger gruppen opp en moderne men samtidig tidløs, suggestiv stemning, -slik beskriver Jazznytt stemninga etter en Transjoik-konsert.

Det blir ikke dårligere av at Transjoik nå har med seg fylkesmusikerne i Quintus på laget. Quintus har i mange år samarbeidet med Frode Fjellheim, og har utviklet en helt egen joikekvalitet i spillet sitt. Fylkesmusikerne i Quintus startet som et profesjonelt band i 1994. Quintus utvider stadig sine musikalske horisonter. Ved å samarbeide med ulike kunstnere som representerer forskjellige musikalske stiler, fortsetter Quintus å engasjere seg og utvikle nye og spennende kunstneriske konsepter. – Og enten du kaller det ambient electronica, tchno, trance, joik eller world music, blir du ei mektig opplevelse rikere.

Kjøp billetter her

Arrangementer

Vi respekterer ditt personvern

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Send inn ditt arrangement

1. Kontaktinformasjon vil ikke være synlig på arrangementet, og brukes kun av oss for å ta kontakt med deg om nødvendig.
2. Ditt arrangement vil bli evaluert før det publiseres.
3. Ved å benytte deg av vårt kontaktskjema, godtar du våre personvernvilkår.